tomek_w Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Zapewne ... ale mój jest ekologiczny , a ile zabawy , a jakie zakwasy... Tomi śliczny kropek... równiez czekam na zdjęcia... i wyłącz date! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 @popperCałkiem możliwe w końcu to nasze okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 @Tomi, ...Sebek mój wobek w rękach takiego wirtuoza jak ty musiał być skuteczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Cześć,Zapraszam do dyskusji: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2046& ;start=0& bo prawie jestem gotowy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 - trofea- wędkarskie krajobrazy- egzotyczne klimaty (fotki z podróży zagranicznych dot. wędkarstwa)- spotkania/zloty- sprzęt (wędki, kołowrotki i wszystko co nad wodą się przydać może)- różne (śmietnik)- przynętyJestem za tym, żeby zdjęcia przynęt były oddzielnie z podziałem na produkcję seryjną i produkcję własną.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 @poopergratuluje nowego avataru pozdrowka @tomek fajna masz zabawe zanim zaczniesz wedkowac @baloo jak wypadlo plywanko za okoniami to juz extrema haha @ tomi gratuluje pieknego kropka @soja ja chyba tez ten strumyczek kojaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 fajniutki ten pstronio, boję sie pomysleć jakiego pstrąga złapie ten wobler jak go już pomalujesz pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Nie było mi dane połazić za pstrągami w zimowej scenerii. W ostatnią niedzielę na Mazowszu było już wiosennie, nawet zbyt wiosennie. Ostre słoneczko nie dało połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Tomi Ładna rybka, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 W końcu znalazłem przyczynę moich pstrągowych niepowodzeń,a raczej znalazła się sama.Jest nią ogromna,tłusta wydra,która spłynęła pewnie wraz z dużą wodą. Najlepszą miejscówę szlag trafił,nawet dyżurny szczupaczek gdzieś przepadł.Nie wiem jak z nią walczyć aby się wyniosła,może macie jakieś pomysły.Podobno taka wydra potrafi wytłuc wszystko w okolicy,szczególnie że moja rzeczka to raczej ciurek.POMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Heniutek, nie martw się. Wydra sama się wyniesie jak już nie będzie miała co jeść.. Ja osobiście nie znam żadnych legalnych sposobów na pozbycie się tego zwierza z łowiska, ale może koledzy coś doradzą? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 @heniutek - Ponoć rozkłada się jakieś zapachy, które odstraszają dzikie stwory. Nie mam jednak bladego pojęcia gdzie się to kupuje. Trzebaby popytać weterynarzy. Są ponoć nawet takie firmy, które się specjalizuję w odstraszaniu dzikich zwierząt. Myślę, że gdyby tak nasączyć jakieś szmatki takim przypuśćmy koncentratem potu człowieka lub innego lisa, przyczepić do nabrzeżnych gałązek w miejscu pojawiania się wydry, to mogłaby się wynieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Oczywiście musiałbyś te zapachy rozwiesić na obu brzegach, całej długości rzeki, albo chociaż w swoich ulubionych miejscówkach, jest jednak szansa, że wydra mogłaby nie czuć zapachu płynąc pod wodą, więc chyba jednak cała rzeka.. No i musisz sprawdzić czy te zapachy nie odstraszą innych zwierząt - tego by jeszcze brakowało, żeby przez łowcę pstrągów sarny i lisy pozdychały z pragnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Przyznam, że myślałem też o grubszym kalibrze, to jest o petardach czy czymś takim,ale to nie wykonalne.Kiedy wczoraj stałem w bezruchu zmieniając przynętę,zobaczyłem w górze rzeki spław czegoś dużego,pierwsza myśl-troć,już w głowie kombinowałem jaką przynętę założyć,nadzieja prysła ,kiedy to coś, niczym delfin zbliżało się do mnie.Wydra zauważyła mnie kiedy była prawie pod moimi nogami,około 2m,potem dała nura i wyszła pod drugim brzegiem,coś tam fukała czy syczała bacznie mnie obserwując.Trwało to kilka sekund,a pózniej zniknęła pod wodą,popłynęła w dół rzeki spławiając się co jakiś czas,ja przyznam że byłem tak zaskoczony,że nawet nie pomyślałem o zrobieniu fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jest na tą małpę (wydrę) sposób. Należy wykorzystać to że wydra jak się wprowadza w łowisko to tam siedzi i korzysta z tych samych wejść i wyjść do wody...Resztę sobie dopowiedz lub zapytaj na priv No chyba, że jej zamierzasz ustąpić miejsca.Pozdrawiam, P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Widzę kolego Ewaryście, że humor mimo wielu obowiązków zawodowych się Ciebie dziś trzyma. <_< Myślałem, że mówimy o konkretnym odcinku, po drugie, taka wydra gdzieś musi mieszkać. Jak ktoś będzie bardzo uparty, to prędzej czy później namierzy norkę i wówczas nie ma już problemu!Nie namawiam do unicestwienia tego stworka, tylko do zniechęcenia go do konkretnego odcinka rzeki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Hmm.. Rzeczywiście zapomniałem, że wydra musi gdzieś mieszkać. No ale to tylko ułatwia sprawę - trzeba jej wysłać nakaz eksmisji i po problemie, nie? Mateusz - tylko dobry humor trzyma mnie jeszcze przy życiu.. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Ja bym zrobił tak...Wejdź do wydrzej nory, zaczaj się w środku i jak wydra będzie wchodziła krzyknij głośno. Na pewno ucieknie gdzie pieprz rośnie pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Żarty żartami, a moje pstrągi szlag trafił,mam tylko nadzieję że nie wytnie wszystkiego na całej długości rzeki tj.około 10km.Efex dowcipnisiu, łatwo żartować kiedy się ma pod nosem prawdziwą rzekę,a nie jakis ciurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 @heniutek Nie łam się. I bez wydry nie biorą W nocy troszkę sypnęło śniegiem. Miałem nadzieję, że kropki wyjdą z norek. Niestety myliłem się. Na Kwisie /przynajmniej w okolicy Lubania/ spokój.Przez 3 godzinki, miałem jeden kontakt z rybą. Wypiął się, zanim go dobrze zobaczyłem (właściwie byłoby- pozwoliłem się wypiąć). Na pierwszy rzut, miał do 30 cm.Woda już jaby bardziej pstrągowa. Nieco opada i zyskuje na klarowności. Przedwczoraj (06.II) wcale nie lepiej. Ot malec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 @popper, patrząc na wasze rybki,pewnie będę musiał odwiedzić rodzinkę w Sulikowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 No zobacz. Świat jest mały, Kwisa czeka . Nawet na odcinku specjalnym niezbyt tłoczno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Heniutek, 10 km to spory szmat wody.. Nie wiem czy Twoja żona znajdzie w domu tyle szmatek Pogadaj z Matkiem, może ma w domu jakieś stare prześcieradła na zbyciu A już całkiem na serio.. Panowie, wydra stworzenie boże, nie będzie siedziała tam do końca życia. Ja wiem, że to boli, ale wydra żywi się rybami i jest takim samym mieszkańcem tego siurka jak pstrągi i inne ryby. Piotrze - jestem przekonany, że niedługo ryby zaczną brać - zresztą mam zamiar niedługo odwiedzić Twoje strony, to może razem się wybierzemy na jakieś kropy? Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Efik,nawet dobrze się składa,bo mam teraz trochę czasu.Dziś jednak sprawdzę drugi siurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi