KOMANCZ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 Piotrze, Ewaryst kieruje się na wyspę Wolin. Niestety nie w poszukiwaniu kropek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Robert, raczej będzie szukał cętek i to żółtych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@borys Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Jeszcze nigdy nie byłem na pstrągach,a gdy tak czytam te opowieści Wasze to nie mogę usiedzieć na miejscu.Mam 60 km do miejscowości Wisła i mam zamiar zawitać nad Wisełkę (oczywiście w rejon, gdzie już będę mógł pospiningować )Może ktoś udzieliłby mi kilku podstawowych rad (miejscówki, jakie przynęty i jakiej wielkości najlepiej zabrać)???A może ktoś bywa na odcinku od mostu w Kiczycach do miejscowości Strumień i mógłby mi takie małe kompendium wiedzy na przedmiotowy temat przesłać?Byłbym wdzięczny Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Jeśli dobrze pamiętam to kolega @Tomi78 często tam bywa. Zgłoś się do niego, z pewnością pomoże! Ostrzegam zawczasu, że łowienie ryb z kolorowymi kropkami chorobliwie wciąga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@borys Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Za późno na ostrzeżenia - Załatwiliście mnie (czyt. sam się załatwiłem ) za pomocą forum, nawet nie musiałem z domu wychodzić! Do zobaczenia nad wodą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 W niedziele wybrałem sie na Wisłe po mojego pstrąga niestety trzy godziny obławiania jednego płani nie przyniosły efektu . Pojechałem w inne miejsce i w bodajrze trzecim rzucie upragninone przytrzymanie już myślałem że mam piędziesiątaka na kiju a tu na powierzchni wyłożył się szczupaczek na oko 55 58 .Nie żebym płakał z tego powodu bo na bezrybiu taki szczupaczek też cieszy ale cel był inny .W niedziele jadę też na pstrągale ale tym razem na odcinek muchowy , mam zamiar ujażmic kilka sześdziesiątek Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 @tomi78 piekna rybka, gratuluje!Ja takze jutro jade pomuchowac aczkolwiek przekonania nie mam ze względu na poziom wód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 no,no,kilka sześćdziesiątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 @Tomi, gratulkiSzczególnie fajnych fotek Daj znać jak połapiesz na streamery. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Dzisiaj znowu łowiłem, na specjalnym odcinku Kwisy za 5 zeta Wybrałem się skoro świt. Niestety ryby nie reagowały na żadne przynęty. Brania zaczęły się dopiero ok. godziny 11.00 Pierwsze branie na białego twistera. Niepewne, kilka targnieć i po zabawie. Szybka zmiana przynety, na salmiaczka, typu hornet 4S, w kolorze miedzi przynosi efekt, w postaci trzydziestaka i sporej rybki, o dł. 46 cm.W tym momencie na miejscówkę przyjechało trzech kolegów, chyba z Jeleniej G. Zrobiło się dość ciasno. Na dzisiaj koniec. 46 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Wspaniałe KropasyGratuluję.Trzymać tak dalej. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 @Waldek qrna gratulacyjki a ja musialem byc w pracy :twisted:jak mam wolne to plyna blota rzekami <_< pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Mniamuśne pstrągale Dobijecie mnie :)a jeszcze mam póltora miesiąca wędkarskiego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Popper ładne rybki, widać, że już w dobrej kondycji Tomi78 ładne zdjęcia szczupłego. Sam sobie robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Byłem dzisiaj na pierwszym muchowaniu w tym roku ,niestety efekty niezbyt to znaczy zaliczyłem sześć pstrążków około 30 35 ale ani jeden nie pozował bo wypinały sie z bezadziorowych haków .Jeden większy nawet się nie pokazał poprostu przymurował i się wypioł.Brały słabo bo woda idzie z gór bardzo zimna po czterech godzinach brodzenia jak wyszłem z wody to nie wiedziałem czy mam nogi . Do tego zaj...cie porywisty wiatr, tak że sznur zawijał mi się o szyje .Jak an początek to może być .Najdziwniejsze jest to że nie biorą wogóle pstrągi z zarybień a podobno takie najłatwiej jest złowić .Więc jeżeli ktoś twierdzi że złowienie pstrąga zaraz po zarybieniu to łatwizna to zapraszam na Wisełke :D Następnym razem muszę mieć muchy na orginalnych chakach bezadziorowych na tych z przyginanym zadziorem nasze szalone pstrągi nie chcą się trzymać , bo w czasie cholu są dłużej w powietrzu niż w wodzie.Ci którzy jeszcze nie byli nigdy kontrolowani zapraszam na wisłe ja tylko dziśiaj byłem kontrolowany dwa razy i podglądany czy coś nie kombinuje .Oczywiście mi to nie przeszkadza.Dzisiaj zarybiali trzeci raz w tym miesiącu a mają jeszcze dwa razy ,jak się woda ociepli może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Ja także wybrałem się pomuchować i w starciu fly vs spin w dniu dzisiejszym przypadł remis. W leśnym potoku kropki gryzły zarówno streamery jak i małe blaszki. @popper piękna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 @popper widzę, że wgryzłeś się już w swoje domowe łowisko! <_< Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Dzięki wszystkim. @Baloo, ja na special Kwisa, dopiero drugi raz byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 popper,dzięki tobie jakoś ten wątek sie kolibie,ale zastanawia mnie fakt,że na tylu łowiacych, tak mało ryb i opisów trafia na forum.Czyżby większośc łowiła tak jak ja w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Sorki,ale Tomi i Soja też mają niezły wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 @heniutek, bo chłopaki zamiast kropki łowić bardziej przykładają się do zdjęć nad wodą aby znaleźdź się w galeri a mogę to stwierdzić choćby po sobie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 @heniutekTo chyba nie tak. To tylko te czterdziestaki nie są aż tak częstym łupem. Z tego co wiem, kolega @leluchy, też kilka ładnych kropek trzyma w zanadrzu. Jest i czterdziestak jak mi się wydaje.Niedawno pomagałem mu zmniejszyć fotki. I teraz pewnie zamieści jakąś któtką relację. Masz rację @soja.Z natury jestem bardzo leniwy. Pstrykałem z ręki i to co w ręku trzymałem. A teraz co? Za każdym razem grzebię w torbie w poszukiwaniu statywu .Ale, to temat odrębny i wątek nie ten Generalnie widać zainteresowanie tym tematem. Prosiłbym wszystkich o nieco rozszerzone relacje. O krótki opis łowiska, stan wody, sprzęt, przynęty, linkę, nawet sprzęt foto.Myślę, że to będzie interesująca lektura. I trzeba pamiętać, że temat bardzo przycichnie, jak przyjdzie czas na rójkę owadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Cześć Panowie! Nie wszyscy się obijają choć i chwalić się nie ma czym specjalnie. Ja się w końcu wyrwałem nad wodę. Krótki, 4-godzinny wypad mogę podsumować kilkoma wyjściami ryb niewielkich, jednego ponad 40 cm i szczupaka na oko 70 cm (serce mi zadrżało) . A wyjąłem 3 takie rybeńki 33,32 i 30 cm. Myślałem, że aktywność ryb to dobry prognostyk na ten tydzień, ale przyszły mrozy i Oto rybki: Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Efex,jak zwykle na posterunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 @ EfexDaj Boże zawsze takich (i większych oczywiście też) Gratuluję . A to za pozwoleniem łowcy, @leluchy, rybki, które sygnalizowałem wcześniej: Kropki, jak twierdzi Piotrek z małej rzeczki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi