Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja rowniez oficjalnie rozpoczalem sezon (pierwszy tegoroczny pstrag byl wypadkiem przy pracy nad lipieniami jeszcze w okresie ochronnym dla potokow). W sobote pojechalem z papciem Broda i z synem. Na spinning nawet pukniecia nie bylo, wiec przestawilismy sie na muchowki, bo zaczela sie delikatnie pojawiac March Brown. Efekt - 3 kropkowance. Najwiekszy okolo 35cm, ale nie zalapal sie na fotki, bo syna mialem w nosidelku i aparta odpuscilem tym razem.

Niestety pogoda sie zalamala i nie wiem czy zaplanowana na ten tydzien wyprawa wypali, jakis niespodziewany atak zimy nastapil... :(

Mam pytanie do chlopakow z zielonej wyspy: czy u was tez jest tak ciezko cos na spinning wydlubac? Mam wrazenie ze u mnie potokowce wogole nie sa zainteresowane rybkami i wola owady, nawet o tej porze. Hmm, dziwne :wacko:

Pozdrawiam

Luko, u mnie też pstrągi nie chcą współpracować...W Polsce biorą, a tu moje woblery mają w głębokim...Czekam na bassy, może wreszcie skończy się ten sztorm.

@tp1 zamien spinning na muchowke, to napewno zadziala.

Jak wczoraj patrzylem na prognoze pogody, to od dzisiaj mialo byc juz ladnie. Mialo byc... a tu snieg pada dalej. Straszna kicha.

Jeszcze sprostowanie co do feroxow z poprzedniego postu. Ten mniejszy mial 10lb, a 12lb ponizej. Mam nadzieje, ze jeszcze przed wyjazdem ojca tez skoczymy na feroxy.

Pozdrawiam

post-128-1348913389,4091_thumb.jpg

Ja też się ostatnio ciągam po jeziorze za pstrągami, z wynikami no..... ekologicznymi, zupełnie nie kumam co z tym dalej :wacko: Na jeziorze cały weekend wiało na maxa, nie dało sie wypłynąć, za to wczoraj zrobiliśmy wypad nad Suck i skończyło się 60 i 70 w 2 rzutach (szczupaki niestety <_< ).

Teraz pytanie - słyszałem że w stanach używaja czegoś co sie nazywa plannery - ponoc bez tego nikt nie trolluje ani pstrągów ani łososi - miał ktoś do czynienia z takim cudem??