Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Lukomat twierdzi że jeste moszczędny w pisaniu więc coś napiszę .

Pstrąga złowiłem nn Wiśle na strimera pijawke z czerwoną główką który jest kilerem na tej wodzie bo większość ryb na nią złowiłem i na małego maddlerka ,trzydziestaki złowiłem na suchą muszke imitacje jętki.

Tego największego złowiłem zaraz z rana na końcówce głębokiej rynny z szybkim nurtem którą obłowiłem już w każdy możliwy sposób.Rzuciłem na odchodne daleko pod prąd a linką wefką można bardzo daleko i w ekspresowym tempie takim boleniowym ściągałem po samym dnie ,chodziło mi o to żeby strimer płyną troszke szybciej niż nurt wody i chyba to go sprowokowało :D .

Reszta to czysta przyjemność przez około 15 minut chodziłem za nim góra dół bo nie był to potok z ostatnich zarybień tylko stary cwaniak a te potrafią sponiewierać człowieka :mellow:.

Radość jest tym większa że od miesiąc temu zabrałem się za kręcenie muszek i wszystkie złowiłem na moje potworki.

Jak by tego było mało to na nowy sprzęt bo kilka dni temu zakupiłe nowy zestaw sage więc test miał dobry .Do tej pory miałem Taimena i muszę przyznać że różnica jest taka jakbym się przesiadł z maluch do ferrari.

Dobrze że w wiśle są większe pstrągale bo nie miał bym za czy się uganiać a tak największy który tam pływa czyli 78cm :huh: pobudza moją wyobrażnie :mellow:

Ale żeby nie było tak różowo to chciałbym przestrzec tych którzy się wybieraja na Wisłe z myślą że takie ryby łowi sie tu z marszu.Ryb jest bardzo dużo ale złowienie ich nie jest czasami takie proste i czasami ma się wrażenie że łowi sie w pustej studni .Trzeba się czasami nieżle nakąbinować żeby dopasować przynęte i technike prowadzenia ale potem jest już z górki ciągle tylko ryby i ryby i tak do znudzenia przynajmiej koledzy którzy łowią na Wiśle często tak własnie mają. Bo ja mam tak tylko czasami ale powoli zaczynam kumać o co w tym chodzi i myślę że będzie lepiej :D

@tomi78, qrcze, Ty

..... przez około 15 minut chodziłem za nim góra dół bo nie był to potok z ostatnich zarybień tylko stary cwaniak ......

a ja się spociłem ? :huh:

Najszczersze gratulacje i podziw :D

@patu28

Też piknie. Super rybki.

@Konktenbit,

Chyba muszę sobie sprawić ganz nówkę metalik, bo na zwykły przestały mi brać. Witam i gratuluję kabanka :D

Ja w sobotę przyzerowałem :unsure: