mifek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Patu wybierz sie tam gdzie ja bylem... tam bywaja ciut wieksze a i odleglosc niewielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 @Tomi, jeszcze raz gratuluję potoka. Wspaniały! Ja w sobotę także nie mogłem narzekać na brak wyników.Było rewelacyjnie. Co prawda nie złowiłem nic przypominającego 60 cm, ale nałowiłem się do syta.Złowiłem kilkanaście potoków, w tym jednego 41cm, 3 po 30 kilka cm i reszta krótkich. Miałem także kilka wyjść większych pstrągów. Ogólnie było bardzo miło, a pogoda wspaniała @Konktenbit, witaj na naszym forum. Zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Teraz pytanie - słyszałem że w stanach używaja czegoś co sie nazywa plannery - ponoc bez tego nikt nie trolluje ani pstrągów ani łososi - miał ktoś do czynienia z takim cudem?? W naszym wędkarskim światku planery są nazywane pieskami. Planery służą do odprowadzania przynęty z dala od łodzi podczas trollingowania.Planer można ustawić samemu, wypuszczając go na dowolną odległość od burty łodzi.Planery są w dwóch modelach. Do lewej i prawej burty. Różnią się budową, wyważeniem i zaczepem, do którego podczepia się przynętę.Najczęściej są używane przez łowców łososi, ale spokojnie można ich używać do trollingu za każdą rybą.Tu są całe zestawy: http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/pod/horizontal-p od.jsp?id=0012301&navCount=1&parentId=cat600397& masterpathid=&navAction=push&cmCat=MainCatcat20166-c at600397&parentType=index&indexId=cat600397&rid= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 @Patu - jak są takie po 37cm to są i większe. gratuluję ładnych kropków. @Konktenbit - witaj na forum. Nie abym sięczepiał ale mam dla Ciebie radę. Pooglądaj zdjęcia kolegów, zobacz jak są prezentowane ryby na tym forum, następnie wróć do swojej fotki i znajdź różnicę. Troszkę więcej szacunku dla naszych ukochanych przeciwników. Nie ważne co zrobiłeś z tą rybką. Takie Twoje prawo jako łowcy. Panuje tu jednak pewna etyka pokazywania złowionych ryb. Warto się nad tym zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Rybka żywa wróciła do wody, całość sesji trwała max krótko, jedno zdjęcie i do wody kolega sam robił fotke z tel kom więc nie bardzo było jak inaczej zdjęcia zrobić.Rybki które łapiemy traktowane są z jak największym szacunkiem (i te 10cm i te 100cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Rognis - dzięki za info o planerach!My drugi weekend bez pstrągów - coś robimy źle tylko nie mam pojęcia co - pływamy na bankowych miejscach, łowimy na dobre przynęty a efekty mizerne - ot od czasu do czasu coś walnie w woblera (np płytkiego executora na 9m głębokości), czasem z wody wyskoczy jakaś krówka (ostatnio z 50cm) ale ogólnie klapa na maxa. Chociaż Mr. M. miał ostatnio rybę ponad 50cm, ale że na jerkówkę to spadła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Patu, wiem gdzie byłeś. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Tomi,chylę czoła,to jest to za czym się uganiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 heniutek cosik scichles ostatnio... nie mow mi tylko ze sezon na szaszlyki sie szybciej rozpoczal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 wiem heniutek, widziano cie nieopodal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 @konktenbit - słowa uznania i bardzo się cieszę, że ta i inne łowione przez was rybki wracają do wody. Nie chciałem broń Boże Cię urazić, ani tym bardziej rozprawiaćna temat obchodzenia się z rybką. Tylko to zdjęcie nasuwa raczej inne skojarzenia, niż szybkie i bezpieczne uwolnienie. Generalnie gratuluję wszystkich kropków, gdyż po ostatnich doniesieniach widać, że sezon rozszalał się na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witajcie aby przeczytać jeden temat na forum to tak jak Pczytałbym PANA TADEUSZA wcisnę parę fotek z BOBRU pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 i jeszcze 2 fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 bardzo ciekawe kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witaj Rafale. Cieszę się, że do nas trafiłeś Widzę slynne zdjęcie - a właściwie jedno ze słynnych - pstrąga ze ślizem... pikne fotki, noi rybki - co tu dużo ukrywać też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 @Spigot, gratuluję kropków Może napiszesz coś więcej o swoim połowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Mifek,ty złośliwcze,jeśli nie trafię czegoś powyżej 40-tki,to nawet fotek nie robię.Jednak mam namierzone coś ekstra,jesśli to dopadnę, to wpakuję na forum./patrz Tomi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 heniutek lepiej sie staraj to zlapac przed weekendem bo w sobote ja uderzam nad wode i pozniej to kropek moze miec niechcec nawet na Twojego orzeszka <_< po perforacji szczeki <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cole Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 według nieoficjalnych informacji dziś na Sanie padł pstrąg na 67,5 cm...wieczorem jak będe wiedział coś więcej to napisze...niestety nie wrócił do wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Ufff. Mieć chociaż raz, na wędce, takiego kabana .Napisz koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cole Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 a więc tak byłem widziałem dotknąłem uwierzyłem...67,5 cm 3,20 kg...około 30 minutowy hol...piękna sztuka...wyglądał na dzikiego a nie z zarybienia...niestety do wody nie wrócił bo łowca był sam i nie miał aparatu...jeśli chcecie zamieszcze zdjęcia aczkolwiek zaznaczam, że nie będą one najładniejsze bo ryba nie żyła już od paru godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 no wrzucaj wrzucaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cole Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 http://i3.tinypic.com/2a99s1l.jpg mam teraz wyrzuty sumienia...bo gdybym pojechał z nim to dalej by sobie pływał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Piękny rybek .Cóż, wędkarz miał prawo postąpić zgodnie z regulaminem. I tak uczynił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 UUUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFFFF toz to monstrum :lol:tylko szkoda ze juz nieplywa w tej rzece ,ale coz kazdy postepuje jak uwaza i niema miec co za zle skoro zgodnie z regulaminem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi