Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Tomi,

jeszcze raz gratuluję potoka. Wspaniały! :D

Ja w sobotę także nie mogłem narzekać na brak wyników.

Było rewelacyjnie. Co prawda nie złowiłem nic przypominającego 60 cm, ale nałowiłem się do syta.

Złowiłem kilkanaście potoków, w tym jednego 41cm, 3 po 30 kilka cm i reszta krótkich. Miałem także kilka wyjść większych pstrągów. Ogólnie było bardzo miło, a pogoda wspaniała :mellow:

@Konktenbit,

witaj na naszym forum. Zapraszamy. :D

Teraz pytanie - słyszałem że w stanach używaja czegoś co sie nazywa plannery - ponoc bez tego nikt nie trolluje ani pstrągów ani łososi - miał ktoś do czynienia z takim cudem??

W naszym wędkarskim światku planery są nazywane pieskami. :D

Planery służą do odprowadzania przynęty z dala od łodzi podczas trollingowania.

Planer można ustawić samemu, wypuszczając go na dowolną odległość od burty łodzi.

Planery są w dwóch modelach. Do lewej i prawej burty. Różnią się budową, wyważeniem i zaczepem, do którego podczepia się przynętę.

Najczęściej są używane przez łowców łososi, ale spokojnie można ich używać do trollingu za każdą rybą.

Tu są całe zestawy:

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/pod/horizontal-p od.jsp?id=0012301&navCount=1&parentId=cat600397& masterpathid=&navAction=push&cmCat=MainCatcat20166-c at600397&parentType=index&indexId=cat600397&rid=

@Patu - jak są takie po 37cm to są i większe. gratuluję ładnych kropków.

@Konktenbit - witaj na forum. Nie abym sięczepiał ale mam dla Ciebie radę. Pooglądaj zdjęcia kolegów, zobacz jak są prezentowane ryby na tym forum, następnie wróć do swojej fotki i znajdź różnicę.

Troszkę więcej szacunku dla naszych ukochanych przeciwników. Nie ważne co zrobiłeś z tą rybką. Takie Twoje prawo jako łowcy. Panuje tu jednak pewna etyka pokazywania złowionych ryb. Warto się nad tym zastanowić.

Rybka żywa wróciła do wody, całość sesji trwała max krótko, jedno zdjęcie i do wody kolega sam robił fotke z tel kom więc nie bardzo było jak inaczej zdjęcia zrobić.

Rybki które łapiemy traktowane są z jak największym szacunkiem (i te 10cm i te 100cm).

Rognis - dzięki za info o planerach!

My drugi weekend bez pstrągów - coś robimy źle tylko nie mam pojęcia co - pływamy na bankowych miejscach, łowimy na dobre przynęty a efekty mizerne - ot od czasu do czasu coś walnie w woblera (np płytkiego executora na 9m głębokości), czasem z wody wyskoczy jakaś krówka (ostatnio z 50cm) ale ogólnie klapa na maxa. Chociaż Mr. M. miał ostatnio rybę ponad 50cm, ale że na jerkówkę to spadła.....

@konktenbit - słowa uznania i bardzo się cieszę, że ta i inne łowione przez was rybki wracają do wody. Nie chciałem broń Boże Cię urazić, ani tym bardziej rozprawiaćna temat obchodzenia się z rybką. Tylko to zdjęcie nasuwa raczej inne skojarzenia, niż szybkie i bezpieczne uwolnienie. :mellow:

Generalnie gratuluję wszystkich kropków, gdyż po ostatnich doniesieniach widać, że sezon rozszalał się na dobre.

a więc tak byłem widziałem dotknąłem uwierzyłem...67,5 cm 3,20 kg...około 30 minutowy hol...piękna sztuka...wyglądał na dzikiego a nie z zarybienia...niestety do wody nie wrócił bo łowca był sam i nie miał aparatu...jeśli chcecie zamieszcze zdjęcia aczkolwiek zaznaczam, że nie będą one najładniejsze bo ryba nie żyła już od paru godzin...