PaNeK Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Piękne kropki, ja i dziś pstrągi mogłem tylko obserwować, a nawet wytropiłem takiego byczka jednego tylko nie wiem jak go podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Z ostatniego wypadu na pstruchy 38cm szczęścia...., dziś rybek było sporo ,ale krótkich.Jedynie 1 wymiarek i kilka lipków (nieliczę 3 szczupłych )(oczywiście jak zawsze wszystkie rybki wróciły do wody )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Hej! Ja złowiłem wczoraj podobnego rozmiarem.. Wędrówki po rzeczkach młodości ciąg dalszy - tym razem Radunia.. Lampa jak widać znów okrutna i ryby ukryte głęboko w zwałkach.. Ale Executor potrafi je wyciagnąć.. Teraz patrzę na mapę i zastanawiam się gdzie by tu jeszcze pojechać Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Dziś wypad kolejny i wyniki średnie.Współpraca pstrągów kiepska, w miejscach gdzie powinny stac konkretne ryby, wychodziły palczaki od 9-20cm... Jedynie Lipki nieszczęśliwie współpracowały Jeden większy całe 37cm wrócił po szybkiej fotce do wody (choc sądzę że tarło już odbyte to jednak terminy zobowiązują) Troszkę lepiej było w środę było 48cm pstrągowego szczęscia ,ale dośc mało fotogenicznego ,choc na zdjęciu wyglada jak piskorz to odpuszczę wam jego widok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 dziwny ten pstrąg taki... srebrny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ładne ryby! Gratulacje!Może rzeczywiście zamiast uganiać się za boleniami warto jeszcze pojechać na pstrągi PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee u mnie sptragi se juz skonczyly. jak jest maj to jest bolen... od czerwca bedzie szczupak na wiadomoych lowiskach... kropki ida poki co w odstawke dzisiaj kurka mialem jechac na Oderke do szpiega, ale niestety nastapila pewna nagla zmiana planow i szlag trafil wyjazd... na szczescie chwilowo jestem wylowiony. Szczegolnie po piątkowym łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Dzisiaj udalo się mi uderzyć na pstrągala,pogoda nieciekawa nierokowala ciekwego wędkarskiego dnia,jakże się mylilem w przeciągu 4 godzin mialem 12 brań z czego zlowilem siedem pstrągów w przedziale 33/37cm pięciu brań niezdążylem zaciąć lub pstrąg odrazu się wypią.Co ciekawe to wszystkie ryby i brania mialem na Salmo Fanatic w kolorze RG na inne nawet niemialem brania.Ryby wylądowaly zpowrotem w rzece z wyjątkiem jednego bo przy holu skaleczyl sobie skrzela więc mial niewielkie szanse Co cieszy wszystkie byly bardzo grubiutkie i waleczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Gratulacje, fajne te 1sze zdjęcie - ze statywu ? Zapewne pstrągi pamiętały ostatnie żerowanie na minongach stąd skuteczność łamańca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Nie aparat polożony na ziemi a pod obiektyw podlożny kawalek drewna i wyzwalane z pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 @Trout. Gratuluję pieknego wyniku. Ja to już chyba poczekam do stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 @Trout - piękna sprawa, moje gratulacje. @Popper - nie poddawaj się. Przy takiej pogodzie jak mamy w tym roku do końca maja można świetnie połowić pstrągi. Ja wczoraj tropiłem kabany na łąkowych odcinkach, ale bez efektów jednak nie poddaję się i będę atakował dalej.. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Dzisiaj sie wybralem na pstragi. Zlapalem kilka maluchow takich do 25cm. Wracajac udalo mi sie zrobic fajne zdjecie kola zapasowego w jakiejs terenowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Effex,Trout bravo piękne rybki piękne zdjęciaMacie chłopaki klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Fajne rybki, szkoda że z Warszawy trzeba jechać kawał drogi do dobrej rzeki pstrągowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Dziś w nocy znowu wyruszam w traskę nad tę tajemniczą rzekę w której ostatnio tak połowiłem lorbasów..... Ciekawe jak będzieApetyt na brania spory...zwłaszcza po ostatnim wypadzie PozdroPorter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 mój pierwszy w życiu, potem były jeszcze 3:) 48,50 i jakiś maluch, do tego 3 klenie. Wszystko z Wisłoka. Przyznam, że jednego pstrąga skonsumowałem i co mnie martwi miał trochę ikry. to normalne o tej porze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Witaj YeahGratulacje za pierwszego pstrąga 48 i 50cm na pierwszej wyprawie Ło matko jadę na Wisłok Jak możesz daj znać w jakim rejonie łowiłeś i ile kosztuje jednodniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 To nieżle polowileś Z tą ikrą to raczej normalne pstrągi pomalu zaczynaja produkcję na następne tarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 nie daleko od Rzeszowa, w szoku byłem, że tu pływają pstrągi chyba 5 razy byłem na tej miejscówce i zawsze bez ryby wracałem a dzisiaj proszę wszystkie na tą samą obrotówkę, szkoda tylko że nie mam więcej zdjęć bo byłem sam i stałem na chybotliwym kamieniu bez woderów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 YEAH BRAVO!!!Szkoda że lepszych zdjęć nie masz.Mam wielką motywację na jutro -dzięki - wiem,że warto powalczyć chociaż dzień dzisiejszy bezchmurny dołuje........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 I ja w końcu miałem swoje pięć minut na pstrągach pierwszy raz w tym roku Zupełnie nie spodziewałem się ,że tak połowię Z racji zniszczenia przez meliorantów i przełowienia przez kolegów po kiju naszych pomorskich pstrągowych rzek postanowiłem rozejrzeć się po wodach nizinnych Zajechałem dziś na taką nizinną rzeczkę. Płasko , pastwiska z pastuchem do samej wody.Ani zbyt wielu meandrów , płytko po jajca, piach, pojedyncze zwałeczki(pare patyków przy faszynach) ale uciąg dość dobry i obiecujące podmycia i dołki na nielicznych zakretach, ślady starej melioracji...Wymienię w kolejności rosnącej: 2x32cm, 2x35cm, 41cm, 48cm- to wszystko przez trzy godziny na 2 km rzeki. Jak to zwykle bywa, złosliwie po pierwszej fotce pięknisia 35 wyczerpała się bateria w telefonie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 dzisiaj dobry dzien:) chyba zaczne wiezyć w kalendarz wędkarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Ja w kalendarz nie patrzyłem, a przy tej lampie to jechałem na łowisko bez przekonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Rocky piękny wynik, ja dzisiaj z kolęgą też na kanale połowiliśmy, ja 33 i 38 kolega 32 i 36, później może jakaśfotka wpadnie w wątek. Nawet fajne wyszły przy wypuszczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi