mifek Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 I ja w końcu miałem swoje pięć minut na pstrągach pierwszy raz w tym roku Zupełnie nie spodziewałem się ,że tak połowię Z racji zniszczenia przez meliorantów i przełowienia przez kolegów po kiju naszych pomorskich pstrągowych rzek postanowiłem rozejrzeć się po wodach nizinnych Zajechałem dziś na taką nizinną rzeczkę. Płasko , pastwiska z pastuchem do samej wody.Ani zbyt wielu meandrów , płytko po jajca, piach, pojedyncze zwałeczki(pare patyków przy faszynach) ale uciąg dość dobry i obiecujące podmycia i dołki na nielicznych zakretach, ślady starej melioracji...Wymienię w kolejności rosnącej: 2x32cm, 2x35cm, 41cm, 48cm- to wszystko przez trzy godziny na 2 km rzeki. Jak to zwykle bywa, złosliwie po pierwszej fotce pięknisia 35 wyczerpała się bateria w telefonie <_< rocky fantastyczne kropy ma ten kropek! pogratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Mifek , on był ogólnie piękny Na zdjęciu to słabo widać , ale brzuszek miał złotawo-różowy z przewagą różu Trochę był niegrzeczny i nie chciał spokojnie pozować, bo po parosekundowym holu na plecionce 0,10 miał jeszcze mnóstwo sił Nie chciałem go męczyć, zdjęcie w pośpiechu i bryknął do swojego dołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Widzę panowie, że nie sezon w pełni @Rocky - gratuluję wyniku.. a te domki w tle coś mi przypominają, czy ja czasami nie znam tej rzeczki.. Ja miałem w tym roku zaszczyt być zaproszonym na XXII Memoriał im. Wojciecha Brudzińskiego, który odbył się tym razem na rzeczkach w okolicach Jastrowia. Generalnie z rybami było kiepsko, ale taka samiczka skusiła się na prototyp nowego koloru Executora.. Dziś wieczorem też spróbuję poskradać się nad jakąś rzeczką, choć lampa za oknem koszmarna.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 No no Efi gratulki. W przyszłym tygodniu zadzwonię to spróbujemy dogadać wspólny wypad nad pewną rzekę. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Piękny kropas, u mnie na koncie tylko maluchy. Z takich rowków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Efex & Pafek nice pstrągi Ja także wczoraj troszkę pochodzilem za pstroniami ale niezmiernie ciężko bylo cokolwiek zmusić do brania.Powód jedem roi się jęta plywa i lata tego tysiące i natym teraz żeruje,coprawda udalo się oszukać dwa pstrągi jeden żródlak i jeden potok ze ślicznymi kropami i dwa spadly co uznaje za dobry wynik jak na te warunki.Wszystkie wziely na obrotóweczkę z muchą podobną kolorystycznie do jętki niestety chwile po zlapaniu ostatniego zerwalem ją i już niedoczekalem się żadnego brania mimo serwowania najróżniejszych wabików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Pafek, piękny kropas.... kolorki miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Widzę panowie, że nie sezon w pełni @Rocky - gratuluję wyniku.. a te domki w tle coś mi przypominają, czy ja czasami nie znam tej rzeczki.. Ja miałem w tym roku zaszczyt być zaproszonym na XXII Memoriał im. Wojciecha Brudzińskiego, który odbył się tym razem na rzeczkach w okolicach Jastrowia. Generalnie z rybami było kiepsko, ale taka samiczka skusiła się na prototyp nowego koloru Executora.. Dziś wieczorem też spróbuję poskradać się nad jakąś rzeczką, choć lampa za oknem koszmarna.. Pozdrawiam. Efex - dobrze widzę, czy to moje stare oczy szwankują??? nowy kolor to coś wrodzaju jelczyka??? (były by miło... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Mifku - Twoje oczy działają bez zastrzeżeń! Nowy kolorek nazywa się Dace i jakbyś prześledził uważnie moje posty okaże się, że 90% ryb w tym sezonie złowiłem właśnie na niego.. A żeby było ciekawiej wczoraj po raz kolejny udowodnił swoją skuteczność i przyniósł mi drugiego w tym sezonie kabana - 52 cm! Niesamowicie waleczna ryba - hol trwał koło 3 minut, w czasie których pstrąg przeskoczył dwie zwałki i złamał jeden grot kotwicy .. A sprzęt mam naprawdę solidny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Gratuluje, naprawdę piekna ryba. Tylko Ci pozazdoscić. U mnie w weeked niestety takie nie siadały .... bo nie wiedzieć czemu zabrałem tylko szpulę z power pro 0,15 fluo na którą łowię mętnookie. Wyjsć miałem chyba z 10 z czego tylko jeden (chyba niewidomy ) dał się nabrać. Oczywisci był sporo mniejszy od Twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Nieżle rozrabia ten Executor w nowym kolorze Gratuluje kabana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Nie ma to jak proste kolorki przynęt, dużo podobnych rybek zapewne pływa w twojej wodzie dlatego w niego tak biją ? Gratuluję kropasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 @Pafek - od 31 grudnia 2006 używałem tej przynęty w kilkunastu rzekach pstrągowych w całej Polsce i wszędzie działał tak samo.. Po prostu pstrągi go lubią Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Nieżle rozrabia ten Executor w nowym kolorze Gratuluje kabana Ja bym powiedział: Nieźle rozrabia ten Efex <_< Po prostu szczere gratulacje, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Efex, jutro cię wyspowiadam A pokuta będzie ciężka <_< Jetka ruszyła na Pomorzu Przez dwa popołudnia przewaliłem ok 15-20 rybek. Nie było nic większego niż 40cm ale też nic mniejszego niż 32cm Apel do kolegów muszkarzy-woda się nagrzewa, pstrągi coraz gorzej znoszą hol. Nie zasadzajcie sie na zbierajace rybki które nie maja rozmiaru dającego emocje Po prostu szkoda je męczyć. Nie podawałem muchy żadnej rybie co do której miałem wątpliwości czy jest ponadwymiarowa, stąd takie statystyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Mifku - Twoje oczy działają bez zastrzeżeń! Nowy kolorek nazywa się Dace i jakbyś prześledził uważnie moje posty okaże się, że 90% ryb w tym sezonie złowiłem właśnie na niego.. A żeby było ciekawiej wczoraj po raz kolejny udowodnił swoją skuteczność i przyniósł mi drugiego w tym sezonie kabana - 52 cm! Niesamowicie waleczna ryba - hol trwał koło 3 minut, w czasie których pstrąg przeskoczył dwie zwałki i złamał jeden grot kotwicy .. A sprzęt mam naprawdę solidny.. czyzbys w tym testowym egzemplarzu jednak nie wymienil firmowych kotwiczek na jedynie sluszne OWNERy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 @Pafek - od 31 grudnia 2006 używałem tej przynęty w kilkunastu rzekach pstrągowych w całej Polsce i wszędzie działał tak samo.. Po prostu pstrągi go lubią Pozdrawiam, po prostu jest nowy i się jeszcze im nie opatrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 czyzbys w tym testowym egzemplarzu jednak nie wymienil firmowych kotwiczek na jedynie sluszne OWNERy z tym jedynie słusznym to nie przesadzaj.. ale właśnie, że wymieniłem! teraz wyobraź sobie siłę tej ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Efex a jak prowadzisz tego Executora ? Z prądem czy pod ? Dziś taki kurdupelek na obrotóweczkę: Ale grubiutkie już kropaski, ładnie walczą. W nagrodę otrzymują to co zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Śliczny kurdupelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Nowy kolorek nazywa się Dace i jakbyś prześledził uważnie moje posty okaże się, że 90% ryb w tym sezonie złowiłem właśnie na niego.. A żeby było ciekawiej wczoraj po raz kolejny udowodnił swoją skuteczność i przyniósł mi drugiego w tym sezonie kabana - 52 cm! Niesamowicie waleczna ryba - hol trwał koło 3 minut, w czasie których pstrąg przeskoczył dwie zwałki i złamał jeden grot kotwicy .. A sprzęt mam naprawdę solidny.. Gratulki najszczersze. A jak jeszcze raz nie zadzwonisz do mnie że jedziesz to ręka noga mózg na ścianie oko na widelcu. :lol: tak Cię poturbuję. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 czyzbys w tym testowym egzemplarzu jednak nie wymienil firmowych kotwiczek na jedynie sluszne OWNERy z tym jedynie słusznym to nie przesadzaj.. ale właśnie, że wymieniłem! teraz wyobraź sobie siłę tej ryby! ... R E S P E C T... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja tez wyskubalem 2 dni temu wieczorkiem na wodzie stojacej w tajnym miejscu pstrazka 39cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Dzisiaj z kolega bylismy na jeziorku z pstragami teczowymi, pstragami brazowymi i okonkami. Wyniki: wszyscy dookola lapali pstragi teczowe a my tylko 1szt. Ale za to znalezlismy dziurke na okonki 20-25cm i polowilismy sobie. Ciekawe przypadki dzisiaj:-kolega zlapal dublecik okonkow-ja lowiac na zestaw 2 muszek zlapalem okonka z 2 moimi muszkami w pyszczuku-gdy muszka z mojego zestawu wychodzila z wody za nia wyskczyl brazowy pstrag, ale nie zdazyl klapnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Wiśnia,Czyli okonki też łowicie na muszkę? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi