pafek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Fajne macie łowiska leśne, u mnie to się robi tak :pierwsza runda na wybranym odcinku z sierpami i tasakami, czyli akcja wykoszenia jakiej kolwiek ścieżki w gąszczu 2-3 metrowych trzcin i pokrzyw. Następnie po akcji odchwaszczania mozna w miarę spokojnie ( nielicząc licznych dziur bobrowych), próbować skusić kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 witam,widziałem w sobotę na odcinku komercyjnym na Wiśle w Ustroniu przy moście na Kuźnice jasną Octavię czy może inne auto z rejestr. zaczynającą się na W... z naklejką JERKBAIT. Chciałbym zapytać jeżeli można, którzy to z Kolegów i jak im poszło, ponieważ sam byłem na 3 godzinki ale z bradzo miernym wynikiempozdrawiamiREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No, Ewaryst, kapitalna sobota.Gratuluję Wam rybciów. Super klimat na fotach Skuteczność Executora, w Waszych wodach pstrągowych zaskakująca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Rzeczywiście sobota była doskonałym dniem.. Pstrągi były agresywne, choć pochowane w zwałkach z powodu słońca, to odpowiednio podając im Executora można było świetnie połowić.. Ryby w świetnej kondycji jak widać na fotce.. Kocham te kropeczki Mam nadzieję, że znajdę jeszcze czas, aby poprawić wynik w tym sezonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No, Skuteczność Executora, w Waszych wodach pstrągowych zaskakująca . @Popper - ten wobbler jest niesamowity i to nie tylko na Naszych wodach.. Łowiłem na wielu rzekach i zawsze był niesamowicie skuteczny.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 No, Skuteczność Executora, w Waszych wodach pstrągowych zaskakująca . @Popper - ten wobbler jest niesamowity i to nie tylko na Naszych wodach.. Łowiłem na wielu rzekach i zawsze był niesamowicie skuteczny.. Pozdrawiam Wszystko się zgadza. łowny jak cholera. <_< Executor rządził w sobotę aż miło było nim łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Wspaniałe pstragi!! Efex Zamker, gratuluję!! Jednak myślałem Zamker, że ty jesteś fachowiec od łowienia kropkowańców na casting. Coś sie zmieniło? Executor 7 RR faktycznie łowny wobek, tylko, że ma dość kiepską aerodynamikę. Szkoda bo ja łowie nim grube okonie na większych dystansach.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jednak myślałem Zamker, że ty jesteś fachowiec od łowienia kropkowańców na casting. Coś sie zmieniło? pozd JW Brak kija to podstawowy powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 @efexprzestan juz straszyc! piekne ryby, gratuluje dobrych lowow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 mam w planie wyholować 50tkę w tym sezonie najlepiej na zakończenie (najtrudniej),egzekutor 7 to sość duża przynęta zastanawiam się czy nieprzyduża na moje wody 1-2 m szerokości. nie wiem tylko czy żyłka podoła 0,22 HM 62 :\ niby dobra ale czy ja wiem na te trzciny, po każdym zaczepie warto przeiwżać zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Jest jeszcze mniejszy - 5cm, są 6 cm wobki Sławka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Za jakiś czas będą i 5 moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Czekam czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Pafek-teraz jest najlepszy okres na grubego pstrąga.Sa mocno wypasione,pieknie ubarwione i nie gardzą dużą przynętą.W sierpniu w pochmurne dni można się nieźle nałowić.Jest to też fajny okres bo nie ma za wielu osób nad wodą.Zawsze od początku maja,gdy wszyscy walą na zebate nad rzekami jest luźniej.Przynajmniej nad Brdą.Ale przychodzi inna zmora-kajaki.Dla wielu odstraszająco działa duża ilość zielska.Trawy często rosną pod samą powierzchnię wody,lecz te utrudnienie jest także ułatwieniem.Pstrągi ustawiają sie pomiędzy nimi,nie sa one porozrzucane po całej rzece,są tam gdzie jest kawałek czystej wody.I wtedy warto użyć powierzchniowych przynęt lub bardzo plytko schodzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 mam w planie wyholować 50tkę w tym sezonie najlepiej na zakończenie (najtrudniej),egzekutor 7 to sość duża przynęta zastanawiam się czy nieprzyduża na moje wody 1-2 m szerokości. nie wiem tylko czy żyłka podoła 0,22 HM 62 :\ niby dobra ale czy ja wiem na te trzciny, po każdym zaczepie warto przeiwżać zestaw. Na Podlasiu Executora 7 używam do końca maja (Supraśl, Słoja, Płoska, Sokołda), później to robi się dżungla i do łowienia w oczkach wolę twistery (choć najlepsza to jest sucha mucha i imitacje chrząszcy, chrustów i koników). Używam żyłki 0,24 mm. Łam kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @Zamker, @Efex, gratuluję wyników. Śliczne kropasy! Chyba wiem co to za rzeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 witam,widziałem w sobotę na odcinku komercyjnym na Wiśle w Ustroniu przy moście na Kuźnice jasną Octavię czy może inne auto z rejestr. zaczynającą się na W... z naklejką JERKBAIT. Chciałbym zapytać jeżeli można, którzy to z Kolegów i jak im poszło, ponieważ sam byłem na 3 godzinki ale z bradzo miernym wynikiempozdrawiamiREK Cześć Irek. Na pewno widziałeś moją srebrną Cordobę. Na Wiśle byłem wraz z naszym forumowym Tomi'm.Łowiliśmy w sobotę do południa i w niedzielę do południa.Jeżeli chodzi o wyniki to w sumie podliczając wszystkie godziny łowienia, złowiliśmy około 30kilku lipieni i około 20 pstrągów. Udało się złowić także kilka kleni, kilka większych kiełbi i jedną brzanę podkarpacką. Jak widać, na wyniki nie mogliśmy narzekać, pomimo że nie złowiliśmy żadnej rekordowej ryby. Szkoda, że nie podszedłeś do nas, poznalibyśmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No szkoda wielka, mam nadzieję że może następnym razem... Ale ukłony chyba wymieniliśmy jak na Wisłę to nie jest rewelacyjny wynik, ale jak na taką niżówkę to bardzo dobrze. Ja złowiłem przez 3 h kilka lipieni, 3 pstrągi (ok. 30 cm) i sporo klenia drobnego.Koniecznie daj znać jak będziesz następną wizytę planował, lub ktokolwiek z Kolegów z forum.pozdrawiamiREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 jak na Wisłę to nie jest rewelacyjny wynik, ale jak na taką niżówkę to bardzo dobrze. Rzeczywiście można tam połowić dużo lepiej, bo widziałem takie pstrągi, że mi dech zapierało. A jednego wyjścia pstrąga nie zapomnę chyba do końca życia, no chyba że uda mi się takiego złowić. Na oko ryba miała jakieś 70 cm Też myślę, że jak na tak strasznie niską wodę, to wyniki były całkiem przyzwoite. Na pewno będę tam częściej. Niestety następnym razem dopiero na wiosnę przyszłego roku. Tak, czy inaczej będę pamiętał o tobie i skontaktuję się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Sebek ostrzegałem że będzie ciężko bo wybrałeś najgorszy termin na Wiślane pstragi. .W sobote lepiej brały pstrągale bo było zachmurzone ,niestety piękna pogoda w niedziele spowodowała że pstragi brały bardzo delikatnie.Coś ładnego dwa razy było na kiju ale niestety nie dały nam się sfotografować. Irek ten ukłon to wymieniłeś ze mną .Sebek byle do wiosny napewno będzie lepiej 70 tka czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Cześć Tomi, no to Cię nie poznałem a już się spotkaliśmy kiedyś chyba. Jesteś z Cieszyna to pewnie często bywasz na Wiśle. Ja również, odezwij się jak będziesz jechał to wspólnie pomachamy.pozdrawiamiREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 i ja też zawitam na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszkaK Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam, chcialbym przywitac sie na forum jakończe sezon na sam konic, moim zdaniem sierpien najlepszy miesiac na grubego pstrąga. Trudno podejść ale żre jakświniak przed nadchodzącym tarłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A ja lubię styczeń - pstrągi są odzwyczajone od wędkarzy i nie wybrzydzają - jak są głodne to jedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ale nie ma co porównywać styczniowego pstrąga do sierpniowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi