zamki Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Nie wiem czy nie za młody jestem na Kolorową Czy to jakas aluzja.? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramay Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Po dluzszej nieobecnosci, spowodowanej ciaglymi opadami, wybralem sie dzis na jedna z moich ulubionych rzek pstragowych. Wbrew obawom woda choc bardzo wysoka i mocno brazowa, nie byla zbyt metna. W ok 2 godz wyciagnolem 5 kropków, w tym dwa juz takie calkiem srednie 39 i 42cm. To moje dwa najwieksze, i pierwsza 40tka cóz, koniec sezonu zapowiada sie obiecujaco <_< czego i Wam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witajcie KoledzyJa tam czekam na ostatnie dwa-trzy dni sierpnia i jadę na mojąukochaną Parsętę w okolice Osówka. Co roku na zakończenie sezonułowiłem tam takie pod 50cm, dwa lata temu trafił mi się kabanek67cm. Jak będzie w tym roku zobaczymy, połamania kija chyba mi nie odmówicie.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramay Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witajcie KoledzyJa tam czekam na ostatnie dwa-trzy dni sierpnia i jadę na mojąukochaną Parsętę w okolice Osówka. Co roku na zakończenie sezonułowiłem tam takie pod 50cm, dwa lata temu trafił mi się kabanek67cm. Jak będzie w tym roku zobaczymy, połamania kija chyba mi nie odmówicie.Pozdrowienia Jachu ja to bym tego polamania jednak odmówil niedawno dostalem extra wede (na zamówienie) i musiaem odeslac do naprawy, bo polamana przyszla, a miala byc wlasnie na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witaj Jurku.Nie o takie połamanie mi chodziło, zresztą wiem, że wiesz. Wszystkim życzę połamania na rybie.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 witam!oto mój nowy PB na nowy kijek zbudowany przez Łukaszabrown trout 64cmpozdrwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 O ja pierdziu, ale mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramay Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Piekny, Krzychu gratulacje. To poleciales z tym rekordem dobre dwadziescia pare cm To juz do nas w tym sezonie nie przyjedziesz? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 przyjadę przyjadę - nie pękaj pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Krzysiek, piękny kaban!!! W Kerry poza bassami nic już nie bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 no nie narzekaj - sam bym połowił, póki co kupiłem kijek na 16-go mam nadzieję że szarpniemy jakiegoś rekina pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Byle by nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 @peresad, pikny potokowiec, gratuluje i zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 siemanko .W poniedziałek wruciłem z trzydniowego pobytu nad sanem i jestem w pod ogromnym wrażeniem ,rzeka jest piękna i duża a woda bardzo zimna i czysta.Ryb jest masa ,właściwi trudno znależć miejsce gdzie ich nie ma .Przez trzy dni łowiłem po 14 godzin istny maraton myślałem że mi kręgosłup pęknie .Zakwasy miałem takie jakbym robił w kamieniołomie .waleczność ryb jest niesamowita pstragi zaraz po zacięciu wykonują piękne akrobacje a duże lipasy potrafią przymurować do dna nawet na kilka minut i nic nie robią sobie z szarpania czy podciągania. Przez trzy dni łowiłem od elektrowni do końca pierwszej wyspy dlatego że uważam że lepiej poznać krótki kawałek rzeki a dokładnie niż biegać po całym odcinku i właściwie nie łowic tylko płoszyć sobie rybki.W pierwszym dniu woda była niska i bardzo czysta.Od początku łowiłem na długą nimfe pod prąd albo prostopadle do nurtu ale to rzadziej na kierunkowej brązka nr 12 14a na skoczka brązka nr 18.W pierwszym dniu prawie połowe ryb nie wycholowałem z powodu zbyt ciękich przyponów czyli 0,10 0,12 i zbyt sztywnego kija.Bardzo zaskoczyła mnie waleczność lipieni z Sanu o pstrągach nie wspomnę bo to istne dynamity ale i tak kilkanaście ryb wycholowałem.W sobote rano woda płyneła brudna połową koryta z powodu nocnej ulewy .Stojąc w brudnej wodzie i rzucałem pod prad i łowiłem na długą nimfe na krawędzi czystej i brudnej wody ,efekty przeszły moje oczekiwania złowiłem około 30 lipieni od 25 do 40 .Lipienie brały nawet na brązke na haku nr12 .Ukoronowaniem dnia był lipień 40 i pstrąg 42 jedno potężne branie na płani pod skałka i zaczep który okazał piękną rybą ale niestety nie dał się wyjąć.W Niedziele łowiłem już na luzaka bo troszkę już połowiłem czyli długa nimfka na przemian ze strimerem.Do południa na nimfe złowiłem kilka ładnych lipieni .O godzinie pierwszej spotkałem pana Zdzisława Czekana i po bardzo pouczającej i miłej rozmowie poszedłem łowić pod elektrownie jak przechodziłem koło płani pod skałką zuważyłem jak duży pstrąg zbiera coś pod powierzchnią zaraz na wlocie do płani .W zasadzie dla zasady bez przekonania rzuciłem dużą pijawką którą miłem akurat założoną a tymczasem pstrąg w pierwszym rzucie przywalił ale niestety się wypiął.Zacząłem kabinować więc z nimfkami i po półgodzinie upragnione branie na małą brązke przez 15 minut chodziłem za nim aż wzął kurs na drugą strone sanu i dopiero pod drugim brzegiem go wyjąłem .Radość niesamowita bo to całe 53 cm dynamitu z Sanu Po kilku zdjęciach rybka dała nura a ja zauwarzyłem że w tym samym miejscu stoi drugi jeszcze większy ,niestety dwie godziny mielenia mu wszystkimi mozliwymi nimfami nie przekonały go do brania ,na odchodne założyłem pijawke z czerwonym koralikiem na haku nr4 i w pierwszy rzucie upragnione branie niestety ogromny kaban nie zapina się .Po tym zdarzeniu poszłem pod elektrownie i na tą pijawke złowiłem trzy pstrągi od 35 do 40 dwa się spieły.Takim miłym akcętem zakończyłem mój pierwszy pobyt nad moja RZEKĄ ŻYCIA i już planuję kolejny wyjazd bo było za....cie.Teraz tylko inaczej patrzę na moją Wisłe na której łowię co tydzień ,stała się jakaś taka brzydsza.W czasie mojego pobytu łowili także francuzi ,włosi ,portugalczycy ,rosjanie ,czesi i litwini czyli zrobiło się bardzo europejsko nad sanem .Bardzo ciekawie zachowywał sie włoch po złowieniu dużego lipasa niezrozumiałem nic ale brzmiało bardzo komicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 tomi78 super wyprawa i fajnie to opisałeś Gratuluje Ryb oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tomi - fajnie. Gratulacje! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Piękny pstrąg Fajnie opisane Tylko szkoda że to już jedne z ostatnich wieści z pstrągowych wód,niestety koniec sezonu.Pstrągom też się wolne należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Muszę jeszcze się na nie wybrać w tym roku, ciekawe czy mi się uda...Gratulacje - ładny pstrąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 tomi78, również i ja gratuluję. Fajna wyprawa, opis, i lorbasik Ja w ten weekend również zamierzam ostatni raz wyskoczyć na kropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Tomi gratuluję kabana z Sanu. Jakoś nie chciałem tego wcześniej napisać z racji tego, że tak wspaniale udzieliłeś mi informacji o Wiśle, kiedy tam jechałem. Teraz gdy sam doszedłeś do takich wniosków, to powiem tak: ryby w Wiśle są, ale uroku, to ta rzeka nie ma wcale.Miałem inne wyobrażenie nim tam dojechałem, stanąłem nad rzeką i czar prysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 No i niestety dziś byłem ostatni raz w tym roku na pstrągach Zostałem za to bardzo mile zaskoczony, po kilku ostatnich słabych dniach dziś pstrągi dostosowały się do terminu, do tego że już przeze mnie nękane nie będą i pozwoliły mi nieźle połowić . Złowiłem 24 pstrągi w przedziale od 33-37 cm, i spiąłem jednego ok. 45 cm Żal było schodzić z wody, ale niech juz w spokoju zaczną się przygotowywać do amorów , a wieczorem popływam jeszcze za moimi ukochanymi, zaporowymi sandałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Joker niestety wisła jest taka jaka jest nic za to nie poradzę że ludziska tak ją zniszczyli ale mam ją pod nosem a ryb w niej nie brakuje .Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma .Dzisiaj byłem ostatni raz na pstragach z Irkiem i złowiłem cztery pstragi godne uwagi około 30 i kilka kruciaków .Sezon pstrągowy uważam za zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jeszcze tylko zdjątko ostatniego pstrąga w tym sezonie z wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 @Tomi78, Tomku, jeszcze raz gratuluję udanych połowów na Sanie. Bardzo dobre wyniki Mi już nie uda się wyskoczyć na kropki przed końcem sierpnia. Niestety sezon czas kończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 @Tomi - gratuluję ryby. Piękny pstrąg. Ja w trochę innym klimacie. Wczoraj odwiedziłem kolejną malutką rzeczkę, na którą wybierałem się cały rok, ale nigdy nie było mi po drodze.. Okazało się, że rybki mają się nieźle.. Kilka pstrągów powyżej 30 cm, kilka mniejszych, okonki, klenie i na koniec 42 cm. Oczywiście na Executora 7 SR Czy ktoś tu kiedyś mówił, że sezon już skończony? Zostały jeszcze dwa dni i mam zamiar jeszcze powalczyć.. Pytanie tylko czy czas pozwoli.. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi