Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Cześć Soja,

Super, że do nas trafiłeś. Nie wyrzucam każdego :lol: wręcz odwrotnie zapraszam i przyjmuję z otwartymi ramionami wszystkie osoby, których pasją jest wędkarstwo i chcą tą wiedzą się dzielić. Jeśli łowisz na muchę to świetnie na pewno będę miał do Ciebie wiele pytań - w tym roku zaczynam ale z cięższą odmianą (szczupaki i okazyjnie bolenie).

W Lwówku Śląskim też byłem. Byłem też w zeszłym roku we Wleniu i jeden taki człowiek (Thymallus) spowodował, że zafascynowałem się Bobrem i okolicą. W tym roku wrócę tam ponownie po pstrąga z dołku. Mam nadzieję, że się tam spotkamy i porozmawiamy.

Piękne zdjęcie!

Pozdrawiam

Remek

No co ja słyszę ? Mały Lwówek na końcu świata a Wy niedość że o nim słyszeliście to nawet zdarzyło Wam się zahaczyć o nie :D oczywiście to żart, Lwówek to naprawde urokliwe miasteczko z pięknym Bobrem i niedaleko płynącą Kwisą a także jak wspomniał wujek z osławionym w świecie browarem.

Wielkie dzięki za ciepłe przyjęcie :D

Witam Cie Soja , jest tu więcej muchówek :mellow: , a w tym roku kilku dojdzie, więc nie będziesz sam :mellow: ... Witam równiez Ciebie Remku miło Cie znów powitać na forum <_<

Cześć,

Friko dzielnie rządzi zastępując mnie. Ja musiałem popracować niedaleko Mostu Karola :D ale podciągnęli mi internet no i mogę troszkę nadrobić. No i troszkę się przeraziłem bo wiadomości jest od groma ale bardzo się cieszę!

Pozdrawiam

Remek

No co ja słyszę ? Mały Lwówek na końcu świata a Wy niedość że o nim słyszeliście to nawet zdarzyło Wam się zahaczyć o nie :D oczywiście to żart, Lwówek to naprawde urokliwe miasteczko z pięknym Bobrem i niedaleko płynącą Kwisą a także jak wspomniał wujek z osławionym w świecie browarem.

Wielkie dzięki za ciepłe przyjęcie :D

Również Cię witam serdecznie i dodam, że Lwówek słynie w całej Europie z Lata Agatowego, na którym to bywam co roku.

@cezorator - zapraszam na lato i w tym roku , zapowiada sie ciekawie

@baloo - pstronio którego zamiesciłem na focie został złowiony tego samego dnia w którym to widziałeś tego kabana w Marczowie :D

Żeby dodac pikanterii to dodam, że całkiem niedaleko z ta różnicą że mój pływa dalej, więc może teraz to Ty się z nim spotkasz, czego oczywiście Ci życzę

A to ten którego wyciągnął praktycznie prawie na Twoich oczach i którego zdjęcie zamieścił Andrzej Lipiński

znajomy? :D

Witaj Soja.

Zajefajajna fota z tym pstrążkiem. :huh: Niezły pyszczek :mellow: .

Dawaj następne foty :D

W tym roku i ja zaczynam przygodę z muchówką.Będę liczył na porady i uwagi od Ciebie :D .

I być może kiedyś spotkam Twojego pstrąga bo tamta okolica bardzo mi się podoba :D . Tylko niech trochę Bóbr spadnie...

@Andrzej, Tomasz ma dla Ciebie niespodziankę :D

@cezorator, słyszałem że w tym roku rzeczka Płóczka naniosła dużo Agatów, więc na lecie agatowym nie będziesz próżnował :D

@joker służę pomocą w sprawach Fly więc jeśli masz pytania bardzo chętnie odpowiem

@Soja,

ja także witam cię na naszym forum.

Co prawda nie jestem muszkarzem, ale czasami zdarza mi się pomachać muchówką. :D

p.s.

Fajne zdjęcie pstrąga z rozwartym ryjkiem.

@Tomek,

ponawiam pytanie:

Jak zrobiłeś te zdjęcia podwodne źródlaka? Używałeś jakiegoś akwarium, czy obudowy wodoszczelnej?

Sebastianie a ja ponownie przemilcze odpowiedz <_< , musze miec cos dla siebie ... Razem z Robertem napisalismy bardzo duzo o robieniu zdjec na tym forum ... ale kazdy z nas zostawil sobie cos dla siebie , tak już musi byc... jak wymysle cos nowego , opisze stare metody ... Prosze nie gniewaj sie ... Embarassed

Od miesiąca strugałem wobki na pstrągi a właściwie to kopiowałem salmiaki i dzisiaj wybrałem sie z zamiarem przetestowania ich nad wisłą .O godzinie 15 rozłożyłem się nad brzegiem i wpełni uzbrojone wobki przechodziły test w silnym nurcie Minnow, Hornet,bullched i prawdziwy killer executor rozmiar 7cm,tak na marginesie Pepe wybacz ale nie chce mi się wymyślać nowych wzorów skoro ktoś wymyślił coś tak doskonałego :mellow: .

Tym razem przyłożyłem się przy produkcji i żaden wobek nie wymagał korekt :D .Wobkim chodziły jak przecinaki.

Po pozytywnych testach zmiana miejsca, przeszłem kilometr niżej w miejsce gdzie silny nurt usakajał się i tworzył głęboką i szeroką płań idealne miejsce na zimowego potoka.

Założyłem executora SR 7cm w kolorze balsy :D ,rzut pod drugi brzeg ,wobek pięknie pracuje i jak dopłynoł pod mój brzeg czuję mocne przytrzymanie ,branie tak mnie zaskoczyło że nawet nie zaciołem .Pstrągal wypłynoł pod powierzchnie i zaczoł młynkować, zobaczyłem piękny zółty kolor i duże czerwone kropy ,potem zmiana i zaczął murować i płynąć pod prąd a w silnym nurcie miał utrudnione zadanie .Jeszcze chwila i piękny pstrągal jest mój :mellow: :mellow: .

Cieszyłem się jak nigdy bo to pierwsza wyprawa na pstrągi w tym roku a dodatkowa satysfakcja że wzioł na mojego wobka . :D

Szybko jednak wziołem się za robienie zdjęć i tu klapa po trzecim zdjęciu padła bateria :angry: na szczęście miałem jeszcze aparat w komórce ,lepszy ryc niż nic.

Jak dochodził do siebie przed pożegnaniem ze mną wypluł trzy kiełbiki 5 cm i dwa około 8cm :huh: miał dziś apetyt.

Mam nadzieje że spotkamy się za tydzień to znaczy ja się lepiej przygotuję i napewno naładuję baterie.

W domu zmierzyłem pomiar z wędki miał 43 44 cm :mellow: MÓJ NOWY REKORD :mellow: Tak się zastanawiam czy malować te wobki bo może kolor balsy im pasuje a te malunki będą tylko dla mojego oka. :D

Zdjęcia prześlę jutro