soja Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Oj, może teraz wejdzie [na podglądzie jest widoczne] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 chyba fotke mucha zjadła a poważnie witamy na forum, nie jesteś jedyny który muchą smiga oj chyba był zmęczony - tak ziewa piękny, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Cześć Soja,Super, że do nas trafiłeś. Nie wyrzucam każdego wręcz odwrotnie zapraszam i przyjmuję z otwartymi ramionami wszystkie osoby, których pasją jest wędkarstwo i chcą tą wiedzą się dzielić. Jeśli łowisz na muchę to świetnie na pewno będę miał do Ciebie wiele pytań - w tym roku zaczynam ale z cięższą odmianą (szczupaki i okazyjnie bolenie). W Lwówku Śląskim też byłem. Byłem też w zeszłym roku we Wleniu i jeden taki człowiek (Thymallus) spowodował, że zafascynowałem się Bobrem i okolicą. W tym roku wrócę tam ponownie po pstrąga z dołku. Mam nadzieję, że się tam spotkamy i porozmawiamy. Piękne zdjęcie! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Tomek, Andrzej ... niezłe zdjęcie z tym parasolem. Teraz wiem o czym mówił Robert boleń jak wspominał, że Tomku jesteś podobnego wzrostu do mnie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 No co ja słyszę ? Mały Lwówek na końcu świata a Wy niedość że o nim słyszeliście to nawet zdarzyło Wam się zahaczyć o nie oczywiście to żart, Lwówek to naprawde urokliwe miasteczko z pięknym Bobrem i niedaleko płynącą Kwisą a także jak wspomniał wujek z osławionym w świecie browarem.Wielkie dzięki za ciepłe przyjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam Cie Soja , jest tu więcej muchówek , a w tym roku kilku dojdzie, więc nie będziesz sam ... Witam równiez Ciebie Remku miło Cie znów powitać na forum <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Służę pomocą w sprawach Fly, mam nadzieję że się przydam Tomku, Twoja ostatnia wyprawa z Andrzejem (tam gdzie jest źródlak) czy to aby nie moje okolice, rzeczka bardzo znajoma i naprawdę nieprzedeptana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam Cie Soja , jest tu więcej muchówek , a w tym roku kilku dojdzie, więc nie będziesz sam ... Witam równiez Ciebie Remku miło Cie znów powitać na forum <_< Cześć,Friko dzielnie rządzi zastępując mnie. Ja musiałem popracować niedaleko Mostu Karola ale podciągnęli mi internet no i mogę troszkę nadrobić. No i troszkę się przeraziłem bo wiadomości jest od groma ale bardzo się cieszę! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Soja to teraz mi namieszales , znam Twoje okolice dośc dobrze ... ale takiej rzeki to nie kojarze... jeszcze nie zdeptanej... musze nadrobic zaleglosci w zwiedzaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jest taka jedna, tajemnicza i nieprzedeptana a i pstronia trafić nietrudno gryzie mnie tylko to czy to ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ale nikt nie wymieni jej nazwy <_< ile kilometrów od Ciebie to bede wiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 ca. 65-70km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 No co ja słyszę ? Mały Lwówek na końcu świata a Wy niedość że o nim słyszeliście to nawet zdarzyło Wam się zahaczyć o nie oczywiście to żart, Lwówek to naprawde urokliwe miasteczko z pięknym Bobrem i niedaleko płynącą Kwisą a także jak wspomniał wujek z osławionym w świecie browarem.Wielkie dzięki za ciepłe przyjęcie Również Cię witam serdecznie i dodam, że Lwówek słynie w całej Europie z Lata Agatowego, na którym to bywam co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 @Soja - witaj. Tu na forum z Wrocka jest dość silna ekipa i na szczęśćie zdecydowana większość to ludzie wypuszczający złowione rybki. Także do spotkania w Twoich okolicach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 @cezorator - zapraszam na lato i w tym roku , zapowiada sie ciekawie@baloo - pstronio którego zamiesciłem na focie został złowiony tego samego dnia w którym to widziałeś tego kabana w Marczowie Żeby dodac pikanterii to dodam, że całkiem niedaleko z ta różnicą że mój pływa dalej, więc może teraz to Ty się z nim spotkasz, czego oczywiście Ci życzęA to ten którego wyciągnął praktycznie prawie na Twoich oczach i którego zdjęcie zamieścił Andrzej Lipińskiznajomy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witaj Soja.Zajefajajna fota z tym pstrążkiem. Niezły pyszczek . Dawaj następne foty W tym roku i ja zaczynam przygodę z muchówką.Będę liczył na porady i uwagi od Ciebie . I być może kiedyś spotkam Twojego pstrąga bo tamta okolica bardzo mi się podoba . Tylko niech trochę Bóbr spadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 @cezorator - zapraszam na lato i w tym roku , zapowiada sie ciekawie Oczywiście, że przyjadę 13, 14, 15 lipca mam już w kalendarzu zarezerwowane na uczestnictwo w tej imprezie.Kamienie to także moje hobby. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Joker-fotka z ręki Dziękuję za odpowiedź @soja witam serdecznie. Od pół roku dzierżę w rękach muchówkę, więc pilnie będę czytał twoje posty na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 @Andrzej, Tomasz ma dla Ciebie niespodziankę @cezorator, słyszałem że w tym roku rzeczka Płóczka naniosła dużo Agatów, więc na lecie agatowym nie będziesz próżnował @joker służę pomocą w sprawach Fly więc jeśli masz pytania bardzo chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 @Soja, ja także witam cię na naszym forum.Co prawda nie jestem muszkarzem, ale czasami zdarza mi się pomachać muchówką. p.s.Fajne zdjęcie pstrąga z rozwartym ryjkiem. @Tomek, ponawiam pytanie:Jak zrobiłeś te zdjęcia podwodne źródlaka? Używałeś jakiegoś akwarium, czy obudowy wodoszczelnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_w Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Sebastianie a ja ponownie przemilcze odpowiedz <_< , musze miec cos dla siebie ... Razem z Robertem napisalismy bardzo duzo o robieniu zdjec na tym forum ... ale kazdy z nas zostawil sobie cos dla siebie , tak już musi byc... jak wymysle cos nowego , opisze stare metody ... Prosze nie gniewaj sie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 no tomek_w teraz to juz nie pozostaje Ci nic innego jak tylko szybciutko wyczarowac nowe metody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Tomek...Ty mucho siersciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Witam!Jeśli jest ktoś zainteresowany wyprawą na pstrągi w bieżący weekend na Bóbr lub Kwisę to niestety na obydwu rzekach stan wody bardzo wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Od miesiąca strugałem wobki na pstrągi a właściwie to kopiowałem salmiaki i dzisiaj wybrałem sie z zamiarem przetestowania ich nad wisłą .O godzinie 15 rozłożyłem się nad brzegiem i wpełni uzbrojone wobki przechodziły test w silnym nurcie Minnow, Hornet,bullched i prawdziwy killer executor rozmiar 7cm,tak na marginesie Pepe wybacz ale nie chce mi się wymyślać nowych wzorów skoro ktoś wymyślił coś tak doskonałego .Tym razem przyłożyłem się przy produkcji i żaden wobek nie wymagał korekt .Wobkim chodziły jak przecinaki.Po pozytywnych testach zmiana miejsca, przeszłem kilometr niżej w miejsce gdzie silny nurt usakajał się i tworzył głęboką i szeroką płań idealne miejsce na zimowego potoka.Założyłem executora SR 7cm w kolorze balsy ,rzut pod drugi brzeg ,wobek pięknie pracuje i jak dopłynoł pod mój brzeg czuję mocne przytrzymanie ,branie tak mnie zaskoczyło że nawet nie zaciołem .Pstrągal wypłynoł pod powierzchnie i zaczoł młynkować, zobaczyłem piękny zółty kolor i duże czerwone kropy ,potem zmiana i zaczął murować i płynąć pod prąd a w silnym nurcie miał utrudnione zadanie .Jeszcze chwila i piękny pstrągal jest mój .Cieszyłem się jak nigdy bo to pierwsza wyprawa na pstrągi w tym roku a dodatkowa satysfakcja że wzioł na mojego wobka . Szybko jednak wziołem się za robienie zdjęć i tu klapa po trzecim zdjęciu padła bateria na szczęście miałem jeszcze aparat w komórce ,lepszy ryc niż nic.Jak dochodził do siebie przed pożegnaniem ze mną wypluł trzy kiełbiki 5 cm i dwa około 8cm miał dziś apetyt.Mam nadzieje że spotkamy się za tydzień to znaczy ja się lepiej przygotuję i napewno naładuję baterie.W domu zmierzyłem pomiar z wędki miał 43 44 cm MÓJ NOWY REKORD Tak się zastanawiam czy malować te wobki bo może kolor balsy im pasuje a te malunki będą tylko dla mojego oka. Zdjęcia prześlę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi