Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Hej!

Ja złowiłem wczoraj podobnego rozmiarem.. Wędrówki po rzeczkach młodości ciąg dalszy - tym razem Radunia.. Lampa jak widać znów okrutna i ryby ukryte głęboko w zwałkach.. Ale Executor potrafi je wyciagnąć.. :D

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk1.jpg

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk2.jpg

Teraz patrzę na mapę i zastanawiam się gdzie by tu jeszcze pojechać B)

Pozdrawiam serdecznie,

Dziś wypad kolejny i wyniki średnie.

Współpraca pstrągów kiepska, w miejscach gdzie powinny stac konkretne ryby, wychodziły palczaki od 9-20cm... :(

Jedynie Lipki nieszczęśliwie współpracowały :angry:

Jeden większy całe 37cm wrócił po szybkiej fotce do wody (choc sądzę że tarło już odbyte to jednak terminy zobowiązują)

Troszkę lepiej było w środę było 48cm pstrągowego szczęscia ,ale dośc mało fotogenicznego :mellow: ,choc na zdjęciu wyglada jak piskorz to odpuszczę wam jego widok... :mellow:

post-215-1348913425,3894_thumb.jpg

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

u mnie sptragi se juz skonczyly. jak jest maj to jest bolen... od czerwca bedzie szczupak na wiadomoych lowiskach... kropki ida poki co w odstawke

dzisiaj kurka mialem jechac na Oderke do szpiega, ale niestety nastapila pewna nagla zmiana planow i szlag trafil wyjazd... na szczescie chwilowo jestem wylowiony. Szczegolnie po piątkowym łowieniu

Dzisiaj udalo się mi uderzyć na pstrągala,pogoda nieciekawa nierokowala ciekwego wędkarskiego dnia,jakże się mylilem :D w przeciągu 4 godzin mialem 12 brań z czego zlowilem siedem pstrągów w przedziale 33/37cm pięciu brań niezdążylem zaciąć lub pstrąg odrazu się wypią.Co ciekawe to wszystkie ryby i brania mialem na Salmo Fanatic w kolorze RG :D na inne nawet niemialem brania.Ryby wylądowaly zpowrotem w rzece :D z wyjątkiem jednego bo przy holu skaleczyl sobie skrzela więc mial niewielkie szanse :( Co cieszy wszystkie byly bardzo grubiutkie i waleczne :D

post-199-1348913436,0469_thumb.jpg

post-199-1348913436,189_thumb.jpg

@Trout - piękna sprawa, moje gratulacje.

@Popper - nie poddawaj się. Przy takiej pogodzie jak mamy w tym roku do końca maja można świetnie połowić pstrągi. Ja wczoraj tropiłem kabany na łąkowych odcinkach, ale bez efektów jednak nie poddaję się i będę atakował dalej..

Pozdrawiam,

nie daleko od Rzeszowa,

w szoku byłem, że tu pływają pstrągi :huh:

chyba 5 razy byłem na tej miejscówce i zawsze bez ryby wracałem a dzisiaj proszę :lol:

wszystkie na tą samą obrotówkę, szkoda tylko że nie mam więcej zdjęć bo byłem sam i stałem na chybotliwym kamieniu bez woderów :/

I ja w końcu miałem swoje pięć minut na pstrągach pierwszy raz w tym roku :mellow:

Zupełnie nie spodziewałem się ,że tak połowię :huh:

Z racji zniszczenia przez meliorantów i przełowienia przez kolegów po kiju naszych pomorskich pstrągowych rzek postanowiłem rozejrzeć się po wodach nizinnych :o

Zajechałem dziś na taką nizinną rzeczkę. Płasko , pastwiska z pastuchem do samej wody.Ani zbyt wielu meandrów , płytko po jajca, piach, pojedyncze zwałeczki(pare patyków przy faszynach) ale uciąg dość dobry i obiecujące podmycia i dołki na nielicznych zakretach, ślady starej melioracji...

Wymienię w kolejności rosnącej: 2x32cm, 2x35cm, 41cm, 48cm- to wszystko przez trzy godziny na 2 km rzeki. B) B) B)

Jak to zwykle bywa, złosliwie po pierwszej fotce pięknisia 35 wyczerpała się bateria w telefonie <_<

post-61-1348913448,081_thumb.jpg