Skocz do zawartości

PSTRĄGI 2007

Efex

Rekomendowane odpowiedzi

I ja w końcu miałem swoje pięć minut na pstrągach pierwszy raz w tym roku :mellow:

Zupełnie nie spodziewałem się ,że tak połowię :huh:

Z racji zniszczenia przez meliorantów i przełowienia przez kolegów po kiju naszych pomorskich pstrągowych rzek postanowiłem rozejrzeć się po wodach nizinnych :o

Zajechałem dziś na taką nizinną rzeczkę. Płasko , pastwiska z pastuchem do samej wody.Ani zbyt wielu meandrów , płytko po jajca, piach, pojedyncze zwałeczki(pare patyków przy faszynach) ale uciąg dość dobry i obiecujące podmycia i dołki na nielicznych zakretach, ślady starej melioracji...

Wymienię w kolejności rosnącej: 2x32cm, 2x35cm, 41cm, 48cm- to wszystko przez trzy godziny na 2 km rzeki. B) B) B)

Jak to zwykle bywa, złosliwie po pierwszej fotce pięknisia 35 wyczerpała się bateria w telefonie <_<

rocky fantastyczne kropy ma ten kropek! pogratulowac

• Odpowiedzi 1.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mifek , on był ogólnie piękny :mellow:

Na zdjęciu to słabo widać , ale brzuszek miał złotawo-różowy z przewagą różu :lol:

Trochę był niegrzeczny i nie chciał spokojnie pozować, bo po parosekundowym holu na plecionce 0,10 miał jeszcze mnóstwo sił :lol: B)

Nie chciałem go męczyć, zdjęcie w pośpiechu i bryknął do swojego dołka :lol: B) B)

Widzę panowie, że nie sezon w pełni :mellow:

@Rocky - gratuluję wyniku.. a te domki w tle coś mi przypominają, czy ja czasami nie znam tej rzeczki.. B)

Ja miałem w tym roku zaszczyt być zaproszonym na XXII Memoriał im. Wojciecha Brudzińskiego, który odbył się tym razem na rzeczkach w okolicach Jastrowia.

Generalnie z rybami było kiepsko, ale taka samiczka skusiła się na prototyp nowego koloru Executora..

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk4.jpg

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk3.jpg

Dziś wieczorem też spróbuję poskradać się nad jakąś rzeczką, choć lampa za oknem koszmarna..

Pozdrawiam.

Efex & Pafek nice pstrągi :D

Ja także wczoraj troszkę pochodzilem za pstroniami ale niezmiernie ciężko bylo cokolwiek zmusić do brania.Powód jedem roi się jęta plywa i lata tego tysiące i natym teraz żeruje,coprawda udalo się oszukać dwa pstrągi jeden żródlak i jeden potok ze ślicznymi kropami i dwa spadly co uznaje za dobry wynik jak na te warunki.Wszystkie wziely na obrotóweczkę z muchą podobną kolorystycznie do jętki :D niestety chwile po zlapaniu ostatniego zerwalem ją :( i już niedoczekalem się żadnego brania mimo serwowania najróżniejszych wabików.

post-199-1348913450,0914_thumb.jpg

Widzę panowie, że nie sezon w pełni :mellow:

@Rocky - gratuluję wyniku.. a te domki w tle coś mi przypominają, czy ja czasami nie znam tej rzeczki.. B)

Ja miałem w tym roku zaszczyt być zaproszonym na XXII Memoriał im. Wojciecha Brudzińskiego, który odbył się tym razem na rzeczkach w okolicach Jastrowia.

Generalnie z rybami było kiepsko, ale taka samiczka skusiła się na prototyp nowego koloru Executora..

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk4.jpg

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk3.jpg

Dziś wieczorem też spróbuję poskradać się nad jakąś rzeczką, choć lampa za oknem koszmarna..

Pozdrawiam.

Efex - dobrze widzę, czy to moje stare oczy szwankują??? nowy kolor to coś wrodzaju jelczyka??? (były by miło... :mellow: )

Mifku - Twoje oczy działają bez zastrzeżeń! Nowy kolorek nazywa się Dace i jakbyś prześledził uważnie moje posty okaże się, że 90% ryb w tym sezonie złowiłem właśnie na niego.. B)

A żeby było ciekawiej wczoraj po raz kolejny udowodnił swoją skuteczność i przyniósł mi drugiego w tym sezonie kabana - 52 cm!

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk7.jpg

Niesamowicie waleczna ryba - hol trwał koło 3 minut, w czasie których pstrąg przeskoczył dwie zwałki i złamał jeden grot kotwicy :huh: .. A sprzęt mam naprawdę solidny..

Gratuluje, naprawdę piekna ryba. Tylko Ci pozazdoscić. U mnie w weeked niestety takie nie siadały .... bo nie wiedzieć czemu zabrałem tylko szpulę z power pro 0,15 fluo na którą łowię mętnookie. Wyjsć miałem chyba z 10 z czego tylko jeden (chyba niewidomy :mellow: ) dał się nabrać. Oczywisci był sporo mniejszy od Twojego.

Efex, jutro cię wyspowiadam :lol: A pokuta będzie ciężka <_<

Jetka ruszyła na Pomorzu B)

Przez dwa popołudnia przewaliłem ok 15-20 rybek. Nie było nic większego niż 40cm ale też nic mniejszego niż 32cm :mellow:

Apel do kolegów muszkarzy-woda się nagrzewa, pstrągi coraz gorzej znoszą hol. Nie zasadzajcie sie na zbierajace rybki które nie maja rozmiaru dającego emocje :mellow: Po prostu szkoda je męczyć. Nie podawałem muchy żadnej rybie co do której miałem wątpliwości czy jest ponadwymiarowa, stąd takie statystyki :mellow: B) B)

Mifku - Twoje oczy działają bez zastrzeżeń! Nowy kolorek nazywa się Dace i jakbyś prześledził uważnie moje posty okaże się, że 90% ryb w tym sezonie złowiłem właśnie na niego.. B)

A żeby było ciekawiej wczoraj po raz kolejny udowodnił swoją skuteczność i przyniósł mi drugiego w tym sezonie kabana - 52 cm!

http://zanderix.epwik.com.pl/salmo/efex/pstrong_jerk7.jpg

Niesamowicie waleczna ryba - hol trwał koło 3 minut, w czasie których pstrąg przeskoczył dwie zwałki i złamał jeden grot kotwicy :huh: .. A sprzęt mam naprawdę solidny..

czyzbys w tym testowym egzemplarzu jednak nie wymienil firmowych kotwiczek na jedynie sluszne OWNERy :mellow:

Nowy kolorek nazywa się Dace i jakbyś prześledził uważnie moje posty okaże się, że 90% ryb w tym sezonie złowiłem właśnie na niego.. B)

Gratulki najszczersze. :mellow: :mellow: :mellow: A jak jeszcze raz nie zadzwonisz do mnie że jedziesz to ręka noga mózg na ścianie oko na widelcu. :lol: :lol: :lol: tak Cię poturbuję. :huh: <_< :lol: :lol:

czyzbys w tym testowym egzemplarzu jednak nie wymienil firmowych kotwiczek na jedynie sluszne OWNERy :mellow:

z tym jedynie słusznym to nie przesadzaj.. B)

ale właśnie, że wymieniłem! teraz wyobraź sobie siłę tej ryby! :huh:

... R E S P E C T...

Dzisiaj z kolega bylismy na jeziorku z pstragami teczowymi, pstragami brazowymi i okonkami.

Wyniki: wszyscy dookola lapali pstragi teczowe a my tylko 1szt. Ale za to znalezlismy dziurke na okonki 20-25cm i polowilismy sobie.

Ciekawe przypadki dzisiaj:

-kolega zlapal dublecik okonkow

-ja lowiac na zestaw 2 muszek zlapalem okonka z 2 moimi muszkami w pyszczuku

-gdy muszka z mojego zestawu wychodzila z wody za nia wyskczyl brazowy pstrag, ale nie zdazyl klapnac

post-141-1348913459,0404_thumb.jpg

post-141-1348913459,155_thumb.jpg