mifek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 oj tam ... ja po prostu rozumiem problem kolegi bo sam sie z tym czasami borykam na szczescie sporo paczek przyhcodzi do mnie kurierem przez firme w ktorej pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Wracając do tematu. Moim zdaniem można złowić wielkiego szczupaka na paprocha i maluszka na wielkiego jerka. Ja ze swojego doświadczenie (bardzo skromnego z resztą) mogę powiedzieć że od kiedy zacząłem łowić szczupaki na przynęty większe (poniżej 10cm raczej w Polsce nie schodzę, a w szwecji jeszcze wyżej) zacząłem łapać troszeczkę większe ryby. Do czasu kiedy kupiłem mój pierwszy zestaw jerkowy mój największy szczupak miał niecałe 70cm. W rok później było już ponad 90 a teraz jest ponad metr Raczej nikt mnie nie przekona do uganiania się za szczupakami z przynętami poniżej 10cm choć jeżeli komuś tak pasuje to niech tak łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 w 1 święto na 1.5 cm zieloną gumkeSzczupły 96 cm i 8kg bez stalki na 0.16wiem ,że to nie wobek ale jak zakładałem gumke to się bałem ,żeby mi ją krąpie nie rozdzióbały _____________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 w 1 święto na 1.5 cm zieloną gumkeSzczupły 96 cm i 8kg bez stalki na 0.16 No i czego to dowodzi?Gumop.s.ponizej metra 8kg?...jakis kafar na diecie proteinowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Piękny szczupak ale na okoniowej wklejance może 5 min walczyl samica zikrą_______________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Piękny szczupak ale na okoniowej wklejance może 5 min walczyl samica zikrą_______________poperowiec kolego warciak, jezeli wiesz, ze z ikra, to znaczy ze zabrales?z innych twoich postow tez wynika, ze dziarsko zabierasz ryby ... nawet takie duze jak ten 8 kilowy szczupak ...nie wiem, czy zauwazyles, ale wiekszosc z nas wypuszcza zlapane ryby, w trosce o przyszlosc naszych lowisk proponuje tobie, zebys sie zastanowil nad takim postepowaniem, poczytaj sobie artykuly na stronie www.szczupak.org i moze zrozumiesz jak wazne jest C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Pitt spokojnie bo taka nagonka na killowców nikomu nie pomoże a już napewno nie szczupakom .Jak Warciak będzie dłużej na tym forum to sam pewne rzeczy zrozumie ,przynajmniej ja tak miałem .Nie płosz nam przyszłego no killowca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Koledzy spokojnie pragne was poinformować,że z tą ikrą to moje domysły i nikogo nie rozciąłem co do no killowców to uważam ,że wypuszczenie takiej ikrzycy rzeczywiście mogłoby zaszkodzić wodzie ale mniejszą sztuke zawsze bardzo chętnie zabiorę i wątpie ,żeby wasze argumenty mnie przekonały .(kucharz z zamiłowania)ale próbujcie _________________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Aby stwierdzić że to ikrzyca nie trzeba wcale rozcinać brzucha , o tej porze roku widać jak byk że samice są popuchnięte jak balony - chyba każdy kto widzi to zauważy , oczywiście zabieranie takich ryb mija się kompletnie z sensem.Po pierwsze juz w tej chwili jest okres ochronny , po drugie ratujmy to co zostało i nie zabierajmy takich sztuk - a najlepiej wogóle , po trzecie ten kto myśli że zrobił dobry interes zabierając takiego spuchniętego szcupaka jest w dużym błędzie.Mięso takiej ryby jest rzadkie , wszystkie hormony i siły organizmu rybiego poszły na produkcję ikry - wiem bo w epoce kiedy zabierałem jeszcze szcupaki przeżyłem taką historię.Dla mnie mięso szczupaka jest nie do jedzenia a takiego spuchniętego napawa mnie poprostu obrzydzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Koledzy spokojnie pragne was poinformować,że z tą ikrą to moje domysły i nikogo nie rozciąłem ... co do no killowców to uważam ,że wypuszczenie takiej ikrzycy rzeczywiście mogłoby zaszkodzić wodzie ale mniejszą sztuke zawsze bardzo chętnie zabiorę i wątpie ,żeby wasze argumenty mnie przekonały .(kucharz z zamiłowania)ale próbujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Robson wydaje ci się że wziąłem tego szczupaka i rozebrałem. Napisałem coś nowego żeby się wytłumaczyć i gra.Otóż tak nie było a psycholog z ciebie taki jak z mojego nauczyciela z wf. humor oceniam 2 na 10 ta więc życze ci żebyś oceniał siebie a nie innych i powodzenia w nowym sezonie może złowisz szczupaka ,którego wypuściłem zimą ____________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 TRZYMAJ POZIOM TRZYMAJ POZIOM TRZYMAJ POZIOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Drogi Warciaku , musiałeś żle zinterpretować mój tekst , przeczytaj jeszce raz moje pierwsze zdanie , właśnie tym zdaniem miałem zamiar Ciebie niejako wytłumaczyć że wcale nie trzeba zabierać ryby do domu żeby się dowiedzieć że ma ikrę , a Ty od razu mnie besztasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Piękny szczupak ale na okoniowej wklejance może 5 min walczyl samica zikrą_______________poperowiec kolego warciak, jezeli wiesz, ze z ikra, to znaczy ze zabrales?z innych twoich postow tez wynika, ze dziarsko zabierasz ryby ... nawet takie duze jak ten 8 kilowy szczupak ...nie wiem, czy zauwazyles, ale wiekszosc z nas wypuszcza zlapane ryby, w trosce o przyszlosc naszych lowisk proponuje tobie, zebys sie zastanowil nad takim postepowaniem, poczytaj sobie artykuly na stronie www.szczupak.org i moze zrozumiesz jak wazne jest C&R Też odebrałem to, jako stanowcze skarcenie kolegi @warciak25, a nie jako zachęcenie do przemyślenia swojego postępowania. Nie tędy droga, łatwo coś napisać, trudniej naprawić złą wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 @robson napsałeś, że rozciąłem brzuch itd kolego nie należe do kadry no kill ale nie zabieram z wody wszystkiego co się rusza. nie jestem też POLONISTĄ ale sposób w jaki napisałeś swój artykuł wielu ludzi może odebrać jako złośliwy.Doceniam twoje dobre intencje i jeżeli cię zbeształem to sorry nie miałem takiego zamiaru i jeszcze jedno Szczerze to uważam,że było tyle forum na temat no kill ,iż niejeden szczupak z rozwalonymi skrzelami wolałby skończyc na patelniii. ALE NO KILLOWCY SĄ COOL ____________________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Wolałbys żeby ktos złamał ci rękę czy dał w pałe, wypatroszył i zeżarł?? Samemu daleko mi do nokillowca ale hmmm..... wolałbym chyba złamaną rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Drogi Warciaku , zacytuj fragment mojego postu w którym twierdzę że rozcinasz ryby - proszę czekam na cytat Robson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 właśnie o tym piszę,że jak by ci ręke urwało i byś sie wykrwawił i padł to cool tak. No killowcy uważacie się za lepszych każdy z waszych postów w stosunku do ludzi którzy mordują bezbronne rybki jest obrażliwy i poniżający. Jeżeli jesteście tacy cudowni,słodcy i tak bardzo cywilizowani to dlaczego zniżacie się do naszego poziomu i dyskutujecie z nami.Ten temat nie dotyczył no kill ale ten jak i wiele innych zamieniacie w taką dyskusje,która wzbudza wiele emocji i negatywnych odczuć a opryskliwość wobec drugiej osoby nie skutkuje jej nawróceniem.Może jakbyście zmienili ton rozmów wielu ludzi zastanowiło by się czy zabrać 3 szczupaki czy 2 z 3 a to i tak dobry początek. Co do @robson kolego nie twierdze że miałeś taki zamiar ale twój artykuł rozpoczął taką a nie inną dyskusję a nie tylko ja mam takie odczucia jak zauważyłeś.Co do cytowania to nie bedziemy sobie wytykać kto gdzie jest brudny jak się nie umyje bo chyba nie mamy po 12 lat. _________________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 A nie złapałeś ty czasem kiedyś 135cm szczupaka?? <_< Bo jakoś tak przypominasz pikemana vel petrusa a i wzrost aktywności znaczny od tego postu co było w nim dużo dobrych zdjęć I to zawołanie kolego jakieś takie znajome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 nie jestem szarym killowcem ____________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Bravo...zygac sie chce...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Rzygać chyba jednak pisze się przez rz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam !!!Mnie zadrzylo si? w Szwecji lowic spore szczupaki na hornety bo na wi?ksze przyn?ty za choler? nie bralo .Przetestowalismy wszystko co si? dalo i tylko malenkie wobki byly skuteczne .Zaznaczam ze byla to jesien a nie wiosna . Co zas metody no kill to jestem ciekaw czy ci co tak krzycz? maj? w kotwicach przynajmniej polikwidowane zadziory ?Ja lubi? rybk? zjesc i czasami zabieram zlowione ryby(oczywiscie z umiarem bo trzy szczupaki mi nie s? potrzebne ,starczy jeden ) do domu nie maj?c przy tym zadnych wyzutów sumienia bo o rybostan to ma si? gospodarz wody martwic a nie w?dkarz .Jezeli wody b?d? puste to my nie polowimy ale wlasciciel wody tez i nie zarobi .A takie uwagi pitta ze wi?kszosc z nas ryby wypuszcza to i my musimy niech on zostawi je dla siebie .Ja nikomu nie dyktuj? co ma robic i nie neguj? jezeli ktos ryby wypuszcza .Etyczny w?dkarz w moim odczuciu to ten co nie przekracz regulaminu czyli bierze z umiarem i umie si? nad wod? zachowac kulturalnie . Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Panowie, Proszę o spokój - uciekanie się do emocji nie jest najlepszym rozwiązaniem. Dla przypomnienia portal jerkbait.pl promuje C&R nie chcę tutaj rzeźnickich opisów. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witaj Remku!!!jak pewno zauwazyles nigdzie nie ma w moim tekscie opisu jak morduj? ryby .Ja tez wiele ryb wypuszczam ale nie zycz? sobie tonów rozkazuj?cych niektórych naszych kolegów .Grzmiec to mozna na wlasne dzieci a nie na doroslych ludzi .Czy zauwazyles zebym ja kogos obrazil czy cokolwiek na kims wymuszal?Jezeli juz to zwracam si? z prosb? .Dobrze tez Remku napisales ze jerkbait.pl promuje ale nie wymusza zasady C&R i zarejstrowac mog? si? wszyscy w?dkarze .Szanuje twoje zdanie i juz wi?cej nie uslyszysz nic na ten temat.Pozdrawiam i milego dnia zycz? !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi