Skocz do zawartości

Kij no morze z brzegu

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Szukam kija, najchętniej gotowca, najchętniej st.croix

wymagania:

ok 9'

20lb

2 części lub 3

pod cast

Szybki (ale nie koniecznie super-fast)

spora pulling power czyli mozliwość zatrzymania ryby uciekającej w krzaki

Dobry do rzucania, musi ciepać daleko

Współpraca z plecionką

Bez high endu, w sensie - to ma być maszyna do łowienia, nie podziwiania, do tarania po krzakach, skałach, kamolach

Bez wydumek

Tanio

Ma ktos ideę?

Czyli:

- dość długo

- w miarę tanio

- st. croix

- wykonanie salt

Mamy zestaw oczekiwań prawie wzajemnie się wykluczających :lol: :mellow:

Dość żartów, popatrz na

PSRC86M2, czyli premier surf casting 2 części, 17lbs, 2oz - mi takie wykonanie wędki morskiej szczególnie się podoba

Są jeszcze fajne triumphy, w wykonaniu saltwater, nawet 4 częściowe gustowne travele ale tylko spin.

Tidemastery i cała reszta bardziej popularnych pewnie za krótka.

Mam na koncie tylko jedną wyprawę kiedy łowiłem w morzu z brzegu. Łowiłem i spinem i castem. W roli casta świetnie sprawdziła mi się wędka zrobiona na blanku ATC ISA904. To znana na forum konstrukcja, jednak nie bardzo spełnia Twoje wymagania, jest do 30 lb. Ale przy rzucie ma w sobie power'a niesamowitego, błystki po 18- 20 gram pięknie z tego latały. Kij nie jest w ręku ciężki, bynajmniej nie przeszkadzała mi jego potencjalna moc i c.w. 15-60 (lub 65) gram. To jeden z moich dwóch- trzech najlepszych kijków, bardzo uniwersalny.