Skocz do zawartości

Wobki i "owady" by Tomek.

Rekomendowane odpowiedzi

Nooo staryy ;) Jest już duuużo lepiej. Przynajmniej korpus zachowuje jakiś kształt. Z malowaniem poczekaj. Malowanie to w woblerze element końcowy (dekoracyjny). Najważniejsza jest oczywiście praca przynęty. Napisz jaką chciałbyś osiągnąć/uzyskać. Czy ma być to praca agresywna ogonowa czy delikatna. Jak rozmieściłeś obciążenie jeżeli w ogóle to zrobiłeś. Może ktoś coś podpowie odnośnie rozmieszczenia ciężarków.

Najważniejsze to nie śpieszyć się w wykonaniu przynęty. Pośpiech na pewno się nie opłaci. Lepiej robić dłużej a dokładniej żeby przynęta pracowała jak należy. A jak będziesz robił niedbale to może nie wyjść tak jak chciałeś albo wcale nie wyjść. A takie niepowodzenia niestety demotywują. Jak czegoś nie wiesz to pytaj. Na forum na pewno znajdą się osoby pomocne które z chęcią podzielą się skrawkiem swojej wiedzy.

Pozdrawiam :D

Tomku. Na prawdę nie idź na łatwiznę. Obciążenie zasadnicze jest dużo lepiej dać w środek korpusu. Postaraj się wkleić obciążenie w korpus a na pewno na tym zyskasz. Zakup sobie specjalne wiertełko do drewna takie jak tu -> http://metabosklep.pl/_var/gfx/de116f1525784e11b67faabfa55c2 8f4.jpg

Będzie się na pewno łatwiej wierciło ponieważ posiada szpikulec który jest swojego rodzaju celownikiem. Dwie niegłębokie dziurki wystarczą. Jedna przed środkowym oczkiem (patrząc od przodu woblerla) druga za oczkiem. Wklej tam np śruciny po 0,3 grama ołowiu i zaklej Poxipolem. Jak wyschnie wyszlifuj papierem ściernym i po sprawie.

Ten z linka może się nadać choć go nie używałem, ja preferuje motipy

Te z linka to też Motipy tylko nie akrylowe....

Pożrą się z domaluxem ,hartz itp...

Tomek czego używasz jako lakier końcowy???

Te Motipy z linka nie zra sie z Hartzlackiem ,jak dla mnie jedyna wada tych farb jest to ,ze dlugo schnal.

Ten z linka może się nadać choć go nie używałem, ja preferuje motipy

Te z linka to też Motipy tylko nie akrylowe....

W linku jest napisane PROFESJONALNE LAKIERY AKRYLOWE SAMOCHODOWE W SPRAY'U ciekawe jaka jest prawda bo cena za 400ml zachęcająca

Pozdrawiam

Przerabiałem te lakiery kiedyś, to nie są żadne Akryle i mi reagowały z lakierami poliuretanowymi: Harzlack i Domalux.

Tomku, najprostszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie zainwestowanie w farbki akrylowe

http://allegro.pl/farby-farbki-akrylowe-w-tubie-18-kolorow-i 2196040539.html

i pobawienie się pendzelkiem na początek, do tego mała puszka lakieru bezbarwnego poliuretanowego (połysk) np. Harzlacka

Jeżeli chcesz tak bardzo malować sprayami to postaraj się kupić spraye firmy MOTIP AKRYLOWE. W necie kiedyś szukałem i nie znalazłem dużej gamy kolorów. Rozejrzyj się w sklepach motoryzacyjnych z lakierami samochodowymi.