Skocz do zawartości

Wobki i "owady" by Tomek.

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie cisza była ;)

Ale,własnie miałem zamiar wstawić zdjęcie :mellow: smużaka

A tak pozatym to za bardzo nie miałem czasu,zeby bawić się z woblerkami ,ale cos tam wystrugałem a raczej wyszlifowałem : :lol: :unsure: hehehe

Za 20 minut wstawie zdjęcia wobków, bo jeszcze muszą troche doschnąć

A tutaj fotka smużaka ;D Jakis taki rózowy...hehehe :D (zdjęcie oczywiście obrzydliwe.Niedługo bede miał cyfrówke naprawioną to bedą 100 razy lepsze :mellow:)

W rzeczywistości wygląda duzo,duzo lepiej niz na zdjęciu... :D

post-6260-1348917005,3576_thumb.jpg

post-6260-1348917005,4665_thumb.jpg

Jeśli nie zaczniesz używać obciążenia to twoje wyroby będą tylko korpusami :( . Wobler to wabik, który generuje drgania i to jest jego siłą, natomiast kształt i malowanie są dodatkiem, mającym na celu zwiększenie atrakcyjności wabika dla ryb, które lubią sobie dodatkowo wabik pooglądać.

Umiejętność wycinania korpusów nic nie znaczy i każdy może ją nabyć bardzo szybko to samo tyczy się malowania, które zwykle odbywa się za pomocą powszechnie znanych technik nie wymagających zdolności artystycznych. Jednak to co odróżnia konstruktora od zwykłego wyrobnika to umiejętność używania wyobraźni i animowania za jej pomocą pracy wabika, potem wystarczy zrealizować wizję i sprawdzić efekty. Najwięcej uczymy się właśnie podczas prób w wodzie.

Zrobiłem dzisiaj prototyp smużaka :mellow: :unsure:

Jutro go skończe jak narazie to wygląda tak... :mellow:

Obciązenie bedzie zaraz przy głowce wobka i 1 gramowy cięzarek na tylnej kotwicy :mellow: Zobaczymy co z tego wyjdzie :D Bo chce zrobić powierzchniowego.... :D

Co o tym myślicie ? :mellow:

post-6260-1348917014,5627_thumb.jpg

Nie słuchm rad starszych ? Wyżej kolega napisał,zebym z obciazeniem kombinował. A ja napisałem Obciązenie bedzie zaraz przy głowce wobka i 1 gramowy cięzarek na tylnej kotwicy Zobaczymy co z tego wyjdzie....

hmmm...

Więc raczej słucham .

a z tym styropianem to był żart:)