Skocz do zawartości

Wobki i "owady" by Tomek.

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie to nic takiego ale spróbuj robić woblery z szablonu niż ryzyk-fizyk.Ja też wcześniej robiłem od tak ale teraz przez ten miesiąc pogrzebałem trochę po forum i teraz według mnie szykuje się przełom w moim lure... za niedługo wstawię też fotki bo właśnie wycinam z balsy, tak że powodzenia

Porządnie zeszlifuj powierzchnię, jak chcesz uzyskać jajko szlifuj an jajko, jak kulkę no to na kulkę, tylko starannie i powoli. Papierami od najgrubszego do najcieńszego.

np. 80, 300 , 600

dokładnie słuchaj się bardziej doświadczonych a na pewno wyjdzie ci to na dobre

Skończyłem robić smużaki! :mellow:

-na początku 3 razy kompane w lakierze Domalux

-malowane lakierami do paznokci

-długość około 2,8cm

-I na koniec dwa razy malowane lakierem Domalux.

Obciązenie to maluteńki ciężarek w tyłku smużaka :mellow:

Lata na conajmniej 15m.

Smużaki pięknie smużą przy wolnym ściąganiu. A przy troszeczke szybszym zanużają się do 3-5cm :D

post-6260-1348917022,3114_thumb.jpg

post-6260-1348917025,2454_thumb.jpg

post-6260-1348917025,3161_thumb.jpg

Witam.testowałem dzisiaj smuzaki na rzece

Normalnie rewelacja! ;)

2 z nich chodza powierzchniowo a jeden do 30cm :D

Miałem 2 nietrafione brania klenia ! Ten drugi był ładny na oko 40cm.

Niestety nic nie złowiłem ,ale byłem tak cholernie szczęsliwy,ze ryby połakomiły się na moje przynęty ,ze mi to wystarczyło :mellow:

Pozdrawiam.

gratuluję sokolego oka. Mi nie udało by się raczej określić wielkości ryby po ataku na wobka powierzchniowego :unsure:

Wczesne u Ciebie te klenie, u mnie jeszcze nie wychodzą do powierzchni...

Edit :

spokojnie, ja Cię nie atakuję i nie zarzucam Ci kłamstwa. Nie mniej jednak dziwi mnie fakt, że już masz wyniki smużąc :huh: U mnie dziś też dobrze grzało więc również byłem na mojej miejscówce kleniowej.

Rzuciłem z ciekawości parę razy smużakiem, chyba tylko po to by sobie przypomnieć lato.

Niestety rybki były aktywne przy kamykach na dnie, fakt że nic ciekawego, bo takie 30-staki ale pierdyknięcie było :lol:

gratuluję sokolego oka. Mi nie udało by się raczej określić wielkości ryby po ataku na wobka powierzchniowego :unsure:

Wczesne u Ciebie te klenie, u mnie jeszcze nie wychodzą do powierzchni...

ha ha ha Bardzo smieszne. Po pierwsze kleń uciekł spod nóg wiec mniej wiecej mozna powiedziec ile miał . Kolego nie chce być chamski,ale jak mozesz to poczytaj na forach kiedy mozna spotkac klenia przy powierzchni.

Moze niech się tez inni wypowiedza na ten post co ty napisałeś. Bo mi sie wydaje,ze mozna ocenic wielkosc ryby a po drugie u mnie było dzisiaj 19stopni celcjusza i rybki zerowały widziałem nawet pstragi jak sie zzucały na małe owady...

• 2 tygodnie później...

Witam dzisiaj pojechałem na rzeke zobaczyć czy cos upoluje na mojego smużaka :D I Panowie powiem maw tyle,ze nie musi byc pięknie pomalowany,zeby ryba na niego wzięła :unsure: .

Dowód,ze coś łapie na swoje przynety na zdjeciu :D :mellow: Jest to moja pierwsza ryba złowiona na własnej roboty Wobka :mellow: ...Cieszyłem sie jak cholera :!D Kleń miał 32cm a drugi odprowadził mi smuzaka pod nogi i tylko młyn na wodzie widziałem :D

Pozdrawiam.