MateuszM Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 w sumie to nic takiego ale spróbuj robić woblery z szablonu niż ryzyk-fizyk.Ja też wcześniej robiłem od tak ale teraz przez ten miesiąc pogrzebałem trochę po forum i teraz według mnie szykuje się przełom w moim lure... za niedługo wstawię też fotki bo właśnie wycinam z balsy, tak że powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ok Zrobie sobie jutro szablon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Porządnie zeszlifuj powierzchnię, jak chcesz uzyskać jajko szlifuj an jajko, jak kulkę no to na kulkę, tylko starannie i powoli. Papierami od najgrubszego do najcieńszego. np. 80, 300 , 600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Porządnie zeszlifuj powierzchnię, jak chcesz uzyskać jajko szlifuj an jajko, jak kulkę no to na kulkę, tylko starannie i powoli. Papierami od najgrubszego do najcieńszego. np. 80, 300 , 600dokładnie słuchaj się bardziej doświadczonych a na pewno wyjdzie ci to na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zresztą napisałem Ci pw. NIE ŚPIESZ SIĘ, produkcja woblerów tych ręcznie wykonanych czasem trwa bardzo długo jeśli chce się uzyskać efekt, który ma się w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ok @obcy a co myslisz o tych smuakach na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 oj Tomek do roboty a nie podbijasz i ciągniesz za język w swoim wątku tak że (a nie już ta godzina nawet nie zauważyłem,mój błąd)DOBRANOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Skończyłem robić smużaki! -na początku 3 razy kompane w lakierze Domalux-malowane lakierami do paznokci-długość około 2,8cm-I na koniec dwa razy malowane lakierem Domalux. Obciązenie to maluteńki ciężarek w tyłku smużaka Lata na conajmniej 15m. Smużaki pięknie smużą przy wolnym ściąganiu. A przy troszeczke szybszym zanużają się do 3-5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 W ciągu jednego dnia położyłeś 5 warstw lakieru + malowanie + ster? Express. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Nie. Wczoraj były malowane 3 razy... potem malowanie były całkiem wyschnięte. Nastepnie 2 razy lakier jedna warstwa schła 2 godziny druga 4 na słoncu a dzisiaj grzało ładnie a na końcu ster przyklejony kropelka Uzywam jej bo jest cholernie mocna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Domalux kładzie się w odstępach co 12h a schnie on szybciej nie na słońcu a w wilgotnym miejscu. Ja zrobiłem na takie expresowe utwardzanie mini saunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Oj to nie wiedziałem ;/ Nastepnym razem napewno tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Fajne woblerki już Ci wychodzą Te ostatnie w sprzyjających warunkach na pewno będą łowne.Myślę,że malowanie nie jest najważniejsze,z czasem dojdziesz do zadowalających efektów.Ogólnie spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zrób sobie smużaki z czarną dupą (spodem) ..ogólnie ciemne kolory:)Są skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 hehehe te smużaki wypaprałem w wszystkich lakierach jakie miałem Takie kolorowe wyszły hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam.testowałem dzisiaj smuzaki na rzece Normalnie rewelacja! 2 z nich chodza powierzchniowo a jeden do 30cm Miałem 2 nietrafione brania klenia ! Ten drugi był ładny na oko 40cm. Niestety nic nie złowiłem ,ale byłem tak cholernie szczęsliwy,ze ryby połakomiły się na moje przynęty ,ze mi to wystarczyło Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benjam87 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 gratuluję sokolego oka. Mi nie udało by się raczej określić wielkości ryby po ataku na wobka powierzchniowego Wczesne u Ciebie te klenie, u mnie jeszcze nie wychodzą do powierzchni... Edit : spokojnie, ja Cię nie atakuję i nie zarzucam Ci kłamstwa. Nie mniej jednak dziwi mnie fakt, że już masz wyniki smużąc U mnie dziś też dobrze grzało więc również byłem na mojej miejscówce kleniowej.Rzuciłem z ciekawości parę razy smużakiem, chyba tylko po to by sobie przypomnieć lato. Niestety rybki były aktywne przy kamykach na dnie, fakt że nic ciekawego, bo takie 30-staki ale pierdyknięcie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 gratuluję sokolego oka. Mi nie udało by się raczej określić wielkości ryby po ataku na wobka powierzchniowego Wczesne u Ciebie te klenie, u mnie jeszcze nie wychodzą do powierzchni... ha ha ha Bardzo smieszne. Po pierwsze kleń uciekł spod nóg wiec mniej wiecej mozna powiedziec ile miał . Kolego nie chce być chamski,ale jak mozesz to poczytaj na forach kiedy mozna spotkac klenia przy powierzchni. Moze niech się tez inni wypowiedza na ten post co ty napisałeś. Bo mi sie wydaje,ze mozna ocenic wielkosc ryby a po drugie u mnie było dzisiaj 19stopni celcjusza i rybki zerowały widziałem nawet pstragi jak sie zzucały na małe owady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 U mnie klenie już krążą pod powierzchnią, są dość wybredne ale czasem smużak zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam dzisiaj pojechałem na rzeke zobaczyć czy cos upoluje na mojego smużaka I Panowie powiem maw tyle,ze nie musi byc pięknie pomalowany,zeby ryba na niego wzięła . Dowód,ze coś łapie na swoje przynety na zdjeciu Jest to moja pierwsza ryba złowiona na własnej roboty Wobka ...Cieszyłem sie jak cholera :!D Kleń miał 32cm a drugi odprowadził mi smuzaka pod nogi i tylko młyn na wodzie widziałem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 tomusss1995 Gratuluję ryby, jednak starajmy się trzymać zasad publikacji obowiązujących na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Panowie co zrobiłem,zle ze mi zdjecie usunieto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Pierwszą rzeczą dołączając do forum jaką powinieneś zrobić, (najlepiej jeszcze przed przywitaniem) to przeczytać regulamin, również ten na temat zamieszczania zdjęć, jeśli jednak Ci się nie chciało to teraz się zastanawiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Tak ale na tą pierwszą rybkę na własnego woblerka można było przymknąć oczko Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Tomusss będziesz miał doping a większe to tylko kwestia czasu,w każdym bądź razie ja trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi