rigie Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Witam,od tego sezonu zacząłem zabawę z castem i jak narazie mój zestaw to multik kastking i do tego kij SG MPP2 cw 20-60. Jednak na zbiorniku na którym łowię nie dość że rzadko to jeszcze szczupak trafia się do max 1,5kg. Na tym kiju hol takiego szczupaka to praktycznie 0 frajdy i chciałbym coś delikadniejszego. Tutaj nakłania się pytanie jakie CW sobie wybrać. Moja najcięższa guma to Shadteez od westina 16cm i raczej nic cięższego nie zamierzam używać. Mam też jerk od Sieka 39g ale już wiem że jerków będę używał max do 35g. Podobno ten multik daje radę w zakresie 8g-60g więc chciałbym wykorzystać jak najwięcej tego spektrum, czyli dolne realne cw ok 10g. a górne w sumie bez różnicy, bo przecież można kij przeciążyć (w spinie do 15g na luzie lata cannibal 12,5cm+10g jig).Głównie łowię gumami natomiast na przyszły sezon zaopatrzę się w jakieś jerki natomiast jw. do 30-35g, jednoczesnie chciałbym żeby dało radę w miarę wyrzucić gumą o wadze ok.50g.Jesli da radę to proszę o podanie konkretnego modelu, budżet jaki chciałbym przeznaczyć to ok. 250pln, natomiast jesli nic się nie znajdzie w tym budżecie to mogę zawyżyć go do 400pln.Sam od siebie znalazłem Abu Garcia Veracity cw10-35, może coś o tym kiju wam wiadomo? PS. wiem że dosyć szerokie te moje wymagania, no ale kogo mam pytać jak nie was, skoro w moim mieście są 2 wędkarskie w których sprzedawcy nie wiedzą co to jest multiplikator PS2. Długość kija to tak te 190 minimum, a max w sumie nie ma Edytowane 23 Września 2019 przez rigie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 cześć,zobacz to - okuma black rock 213 10-35g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 cześć,zobacz to - okuma black rock 213 10-35g Mam i bardzo lubię nim łowić, często mocno przekraczając te 35g np. węgorzem SG 30cm + główka, PigShad jr + główka. Łącznie te gumy to ok 60-70g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi