hlehle Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Niestety tym razem piszę w dość nieprzyjemnej sprawie - dostałem właśnie informację , że znajomemu ze Szwecji (młody chłopak kupił sobie pierwszą łódkę ) skradziono łódź Tangiri Boat Ortis 400. Jest podejrzenie , że łódka właśnie dotarła ... z powrotem do Polski. Podobno widziano podobną łódkę pod moro plandeką w okolicach Karlskrony. Na pewno łódź zostanie przemalowana i poprzerabiana, ale unikalne profile burtowe zostaną, a i układ bakist był specjalnie wykonany pod klienta.Chłopak prosił żeby udostępnić informacje i pomóc mu odnaleźć łajbę.Wstyd jak ja prdle ... co za naród UPDATE: Ktoś na FB napisał , że widział tę łódkę ciągniętą przez auto na polskich blachach ... Edytowane 23 Września 2019 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Niech kolega rozrzuci wiesc na FB , olx,allegro ,sprzedajemy i innych mozliwych portalach , warto da ogloszenie wpisujac w tytule nazwe tej lajby a w opisie - cala sytuacje .Niech tez zaznaczy np na olx w obserwowanych nazwe tej lodki ,moze gdy bandyci wystawia na sprzedaż to jest szansa ze system powiadomi go o wystawieniu takiej oferty .Powodzenia. Powinny wrocic obyczaje ucinania lap amatorom cudzej własności 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Niech kolega rozrzuci wiesc na FB , olx,allegro ,sprzedajemy i innych mozliwych portalach , warto da ogloszenie wpisujac w tytule nazwe tej lajby a w opisie - cala sytuacje .Niech tez zaznaczy np na olx w obserwowanych nazwe tej lodki ,moze gdy bandyci wystawia na sprzedaż to jest szansa ze system powiadomi go o wystawieniu takiej oferty .Powodzenia. Powinny wrocic obyczaje ucinania lap amatorom cudzej własności Najlepiej w połączeniu z głową :angry: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Daniel, widziałem, udostępniłem i wysłałem gdzie mogłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 To jest jakaś plaga obecnie. Strach sobie w ogóle łódkę kupować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Kurczę, na prawdę fajna łódź. Mam nadzieję, że się odnajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Kradną wszystko.Silniki, łodzie, auta.Mi np. ostatnio wycięli katalizator z auta...Łódkę też mi kiedyś ukradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Wiecie dlaczego kradną ??? Przez nas samych. Kupujemy często sprzęt bez udokumentowanego pochodzenia patrząc tylko na cenę.Gdyby nie było popytu to by tak nie kradli. Nie kupujcie sprzętu co do którego nie ma pewności pochodzenia. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Kradną wszystko.Silniki, łodzie, auta.Mi np. ostatnio wycięli katalizator z auta...Łódkę też mi kiedyś ukradli Katalizator wycięli? Nie żartuj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Katalizator wycięli? Nie żartuj?Niestety,nie żart.Katalizatory,znaczki,loga,plastikowe elementy ozdobne czy ochronne nadwozia,zaślepki od alu felg-wszystko kradną.Pracuję w niezależnym serwisie moto ze stacją diagnostyczna,mam ciągły kontakt z klientami-różne rzeczy słyszę.Ale,koniec OT,nie ten wątek.Koledze okradzionemu szczerze współczuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Katalizator wycięli? Nie żartuj?Nie mów, że nie słyszałeś?Teraz to plaga w Polsce. Jednej nocy wycinają kilkanaście katów w wybranym mieście.A skupy katalizatorów robią jeszcze promocje na skup katalizatorów danych modeli Rynek jest niekontrolowany i proceder niestety będzie trwać.Cała akcja z wycięciem katalizatora pod blokiem to jakieś trzy minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Nie mów, że nie słyszałeś?Teraz to plaga w Polsce. Jednej nocy wycinają kilkanaście katów w wybranym mieście.A skupy katalizatorów robią jeszcze promocje na skup katalizatorów danych modeli Rynek jest niekontrolowany i proceder niestety będzie trwać.Cała akcja z wycięciem katalizatora pod blokiem to jakieś trzy minuty.Na cenę katalizatorów w skupie ma wpływ zawartość metali szlachetnych. np. niewielkie ilości platyny, rodu i palladu. Jak mi pod Warszawą 4 lata temu buchnęli mazdę, to dopiero po fakcie dowiedziałem się że mazdy i generalnie japońskie auta, wiodą w Warszawie prym wśród złodziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Nie bardzo wiem dlaczego ale ostatnio wydaje mi się że plaga złodziejstwa rośnie. Wiele lat nie widziałem samochodu na cegłach po kradzieży kół aż się niestety doczekałem.Tydzień temu na parkingu obok mojej chaty stała załamana kobieta koło Toyoty bez kół . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Nie bardzo wiem dlaczego ale ostatnio wydaje mi się że plaga złodziejstwa rośnie. Wiele lat nie widziałem samochodu na cegłach po kradzieży kół aż się niestety doczekałem.Tydzień temu na parkingu obok mojej chaty stała załamana kobieta koło Toyoty bez kół . Podobno "bum ekonomiczny i dobrobyt" jaki zapanowal w Polsce sciaga rodakow z wieloletnih saksow ... tak wiec czesc 'elyty' powraca na stare smieci ... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Podeślij mi linki z ogłoszeniem kradzieży, coś co mogę skopiować i zamieścić u siebie na tablicy, roześlę troszkę po Pomorzu.Może akurat śmiesznie będzie, jak kupi ją jakaś osoba z forum ( nie życzę oczywiście temu chłopaczkowi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) A ile takich łodzi pływa w Polsce i skąd pewność(jak jest tak wyjątkowa), że akurat wyląduje w kraju?https://stolenboats.info/ Edytowane 24 Września 2019 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Podeślij mi linki z ogłoszeniem kradzieży, coś co mogę skopiować i zamieścić u siebie na tablicy, roześlę troszkę po Pomorzu.Może akurat śmiesznie będzie, jak kupi ją jakaś osoba z forum ( nie życzę oczywiście temu chłopaczkowi ). Tutaj w oryginale po szwedzku: https://www.facebook.com/SimonTedenryd/posts/10156716489749503 Tu po polsku: https://www.facebook.com/hlehleblog/posts/3543089319038435 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Złość człowieka ogarnia jak czyta takie informacje.... Jeśli łódka faktycznie wróciła do PL to może będzie na monitoringu w porcie Karlskrona / Gdynia?Wydaje mi się, że marka jest także stosunkowo nowa na rynku więc każda oferta sprzedaży używanej łodzi powinna być sprawdzona!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Słusznie prawisz. Pójście tropem monitoringu w Karlskronie i Trelleborga może dać efekt w postaci odczytanych blach złodziei. Szwedów raczej bym prosił. Są uczuleni na punkcie złodziejstwa. Nas w maju zatrzymali i sprawdzali papiery przewożonej łódki. Na pytanie o powód, odpowiedzieli, że mieli zgłoszenie obywatelskie. Szwed jechał za polskim samochodem ciągnącym łódkę na południe i zadzwonił. Jechał za nami aż do zatrzymania. Nie mam nic przeciwko takim akcjom. Podobnie jak przeciw dmuchaniu w balonik. Gdyby było normalnie, nie byłoby potrzeby. A, jak widać, nie jest. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japi Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 https://www.olx.pl/oferta/lodz-aluminiowa-tangiri-strin-460-CID767-IDBp5Si.html Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 https://www.olx.pl/oferta/lodz-aluminiowa-tangiri-strin-460-CID767-IDBp5Si.html Wysłane z mojego G8141 przy użyciu TapatalkaTo inny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi