Skocz do zawartości

Skradziona łódka - prośba o pomoc

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety tym razem piszę w dość nieprzyjemnej sprawie - dostałem właśnie informację , że znajomemu ze Szwecji (młody chłopak kupił sobie pierwszą łódkę :( ) skradziono łódź Tangiri Boat Ortis 400. Jest podejrzenie , że łódka właśnie dotarła ... z powrotem do Polski. Podobno widziano podobną łódkę pod moro plandeką w okolicach Karlskrony. 
Na pewno łódź zostanie przemalowana i poprzerabiana, ale unikalne profile burtowe zostaną, a i układ bakist był specjalnie wykonany pod klienta.
Chłopak prosił żeby udostępnić informacje i pomóc mu odnaleźć łajbę.

Wstyd jak ja prdle ... co za naród :(

UPDATE: Ktoś na FB napisał , że widział tę łódkę ciągniętą przez auto na polskich blachach  ...

post-46317-0-51056100-1569276421_thumb.jpg

post-46317-0-33372900-1569276427_thumb.jpg

Edytowane przez hlehle

Niech kolega rozrzuci wiesc na FB , olx,allegro ,sprzedajemy i innych mozliwych portalach , warto  da ogloszenie wpisujac w tytule nazwe tej lajby a w opisie - cala sytuacje  .Niech tez  zaznaczy  np na olx  w obserwowanych nazwe tej lodki ,moze gdy bandyci wystawia na sprzedaż to jest szansa ze system powiadomi go o wystawieniu  takiej   oferty   .Powodzenia. Powinny wrocic obyczaje  ucinania lap amatorom cudzej  własności  

• Like 2

Niech kolega rozrzuci wiesc na FB , olx,allegro ,sprzedajemy i innych mozliwych portalach , warto  da ogloszenie wpisujac w tytule nazwe tej lajby a w opisie - cala sytuacje  .Niech tez  zaznaczy  np na olx  w obserwowanych nazwe tej lodki ,moze gdy bandyci wystawia na sprzedaż to jest szansa ze system powiadomi go o wystawieniu  takiej   oferty   .Powodzenia. Powinny wrocic obyczaje  ucinania lap amatorom cudzej  własności  

Najlepiej w połączeniu z głową :angry:  :angry: :angry: . 

• Like 1

Katalizator wycięli? Nie żartuj?

Niestety,nie żart.Katalizatory,znaczki,loga,plastikowe elementy ozdobne czy ochronne nadwozia,zaślepki od alu felg-wszystko kradną.

Pracuję w niezależnym serwisie moto ze stacją diagnostyczna,mam ciągły kontakt z klientami-różne rzeczy słyszę.

Ale,koniec OT,nie ten wątek.Koledze okradzionemu szczerze współczuję :( .

Katalizator wycięli? Nie żartuj?

Nie mów, że nie słyszałeś?

Teraz to plaga w Polsce. Jednej nocy wycinają kilkanaście katów w wybranym mieście.

A skupy katalizatorów robią jeszcze promocje na skup katalizatorów danych modeli :)

Rynek jest niekontrolowany i proceder niestety będzie trwać.

Cała akcja z wycięciem katalizatora pod blokiem to jakieś trzy minuty.

Nie mów, że nie słyszałeś?

Teraz to plaga w Polsce. Jednej nocy wycinają kilkanaście katów w wybranym mieście.

A skupy katalizatorów robią jeszcze promocje na skup katalizatorów danych modeli :)

Rynek jest niekontrolowany i proceder niestety będzie trwać.

Cała akcja z wycięciem katalizatora pod blokiem to jakieś trzy minuty.

Na cenę katalizatorów w skupie ma wpływ zawartość metali szlachetnych. np. niewielkie ilości platyny, rodu i palladu. Jak mi pod Warszawą 4 lata temu buchnęli mazdę, to dopiero po fakcie dowiedziałem się że mazdy i generalnie japońskie auta, wiodą w Warszawie prym wśród złodziei.   

Nie bardzo wiem dlaczego ale ostatnio wydaje mi się że plaga złodziejstwa rośnie. 

Wiele lat nie widziałem samochodu na cegłach po kradzieży kół aż się niestety doczekałem.

Tydzień temu na parkingu obok mojej chaty stała załamana kobieta koło Toyoty bez kół .   

Nie bardzo wiem dlaczego ale ostatnio wydaje mi się że plaga złodziejstwa rośnie. 

Wiele lat nie widziałem samochodu na cegłach po kradzieży kół aż się niestety doczekałem.

Tydzień temu na parkingu obok mojej chaty stała załamana kobieta koło Toyoty bez kół .   

Podobno "bum ekonomiczny i dobrobyt" jaki zapanowal w Polsce sciaga rodakow z wieloletnih saksow ... tak wiec czesc 'elyty' powraca na stare smieci ... ;)

• Like 6

Podeślij mi linki z ogłoszeniem kradzieży, coś co mogę skopiować i zamieścić u siebie na tablicy, roześlę troszkę po Pomorzu.

Może akurat :)

śmiesznie będzie, jak kupi ją jakaś osoba z forum ( nie życzę oczywiście temu chłopaczkowi ).

Tutaj w oryginale po szwedzku: https://www.facebook.com/SimonTedenryd/posts/10156716489749503

Tu po polsku: https://www.facebook.com/hlehleblog/posts/3543089319038435

Złość człowieka ogarnia jak czyta takie informacje....

Jeśli łódka faktycznie wróciła do PL to może będzie na monitoringu w porcie Karlskrona / Gdynia?

Wydaje mi się, że marka jest także stosunkowo nowa na rynku więc każda oferta sprzedaży używanej łodzi powinna być sprawdzona!!

Słusznie prawisz. Pójście tropem monitoringu w Karlskronie i Trelleborga może dać efekt w postaci odczytanych blach złodziei. Szwedów raczej bym prosił. Są uczuleni na punkcie złodziejstwa. Nas w maju zatrzymali i sprawdzali papiery przewożonej łódki. Na pytanie o powód, odpowiedzieli, że mieli zgłoszenie obywatelskie. Szwed jechał za polskim samochodem ciągnącym łódkę na południe i zadzwonił. Jechał za nami aż do zatrzymania. Nie mam nic przeciwko takim akcjom. Podobnie jak przeciw dmuchaniu w balonik. Gdyby było normalnie, nie byłoby potrzeby. A, jak widać, nie jest.

• Like 2