wobo Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Agent wpływu – termin używany dla określenia osoby (agenta) działającego na terenie suwerennego państwa, na rzecz interesów obcego mocarstwa, we współpracy ze służbami specjalnymi tegoż mocarstwa. Głównym celem działalności tego rodzaju agentury jest wywieranie wpływu na instytucje polityczne i państwowe oraz na opinię publiczną w kraju, na terenie którego działa. Do tego celu wykorzystuje się często kontakty osobiste, stanowisko zawodowe i pozycję społeczną osoby zwerbowanej jako agent. Narzędziem realizowania działalności agentury wpływu mogą być również środki masowego przekazu. Jej działania realizowane są poprzez propagandę, dezinformację oraz dywersję polityczną[1]. Agent wpływu może również wykonywać klasyczne zadania szpiegowskie, takie jak pozyskiwanie informacji niejawnych oraz pozyskiwanie współpracowników. Forum wędkarskie jest całkiem dobrym miejscem na tego typu działalność. Szerokie spektrum różnych odbiorców, anonimowość(nawet Onet wprowadził logowanie imienne), czego chcieć więcej... I zawsze negatywnie o nas - jako wędkarzach, jako Polakach... Przypadek??? Edytowane 26 Września 2019 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Pewien wąsaty wujek imieniem Josif mówił (cytuję z pamieci) "gdy obstrukcjoniści staną się zbyt dokuczliwi nazwijcie ich faszystami lub antysemitami" "Gdy argumentow nie staje nazwijmy Slawka agentem wplywu" N.B.: kolejny wpis ad personam... Edytowane 26 Września 2019 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) To jak, eRKa - anonimie - donos sporządziłeś ? Wędkarski świat jest środowiskiem wyjątkowo lichym - cóż więc dobrego o nim można? Nie lubią nas za granicami, nie istniejemy w żaden cywilizowany sposób tutaj - no chyba, że poprzez stowarzyszenie które sami tworzymy i zarazem zwalczamy - czyli w oparach absurdu. Dla wojujących ekologistów jesteśmy szkodnikami dewastującymi ekosystem - porównywalnymi z meliorantami, dla każdej bez wyjątku władzy - roszczeniowo zorientowanymi nieszczęśnikami oczekującymi od niej opieki..ze stałą skłonnością do anarchii. Jedno co nas trzyma w kupie, to bezstresowa eksploatacja zasobów.. No to się separuję.. Edytowane 26 Września 2019 przez Sławek Oppeln Bronikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Romku, czasem mam wrażenie, że bezwiednie gryziesz własny ogon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) O stowarzyszeniu było setki razy, że z prawdziwym nie ma nic wspólnego. Zostało sztucznie stworzone w mrocznych czasach. I trwa. Zwykły wędkarz nie ma wyboru, bo stowarzyszenie prawem kaduka uważa się za jedyne dozwolone.Lokalne mikro stowarzyszenia mają się całkiem nieźle, lecz są zbyt małe, aby powalczyć z gigantem.Nic nie wiem, czy mnie lubią czy nie lubią za granicą. Ty wiesz. Ciekawe skąd taka wiedza? Czy też może to tylko życzenie, które ma destrukcyjnie wpływać na nas?Znam ludzi mieszkających na stałe za granicą. Ani mniej ani bardziej nas lubią od innych nacji. Jak ktoś sobie zasłuży na nielubienie to jest nielubiany - oczywista sprawa. Ale dlaczego uważasz, że wszystkich nas nie lubią????? W zyciu nie spotkałem nad wodą żadnego ekologa, o ekologiście nawet nie wspomnę hahaha Co ty masz do stosunku ludzi z władzą????Im mniej władzy tym ludziom łatwiej żyć. To takie proste ale nie dla Ciebie jak widać. Wystarczy, że władza nie przeszkadza... Bezstresowa eksploatacja zasobów. Haa ... i Ty o tym mówisz chociaż cały czas twierdzisz, że węgiel i węgiel... To zasób nieodnawialny. W przeciwieństwie do energii słonecznej. Bez limitu...W perspektywie zostaniemy bez węgla i z ręką w nocniku, gdy inne kraje będą z tej odnawialnej energii korzystać. No ale będziemy suwerenni, czyż nie? Oczywiście masz prawo tak myśleć, masz prawo mówić o tym, ale nie masz prawa, narzucać takiego myślenia innym. A jak pokazuje historia postępu zatrzymać się nie da. Nawet jak nie potrafimy się odnaleźć w świecie który jest całkiem inny jak był w czasach naszej młodości. I jeszcze jedno - na suwerenność taką prawdziwą, to dziś chyba żaden kraj nie może sobie pozwolić.( USA jest potężnie zadłużone u Chńczyków - a co by się tam działo gdyby nagle stany zaprzestały kupować ich produkcję?) Zbyt dużo jest wspólzależności, wspólnych interesów, czy nawet konflikt interesów potrafi połączyć.Korea Pn jest takim przykładem. My kart nie rozdajemy, możemy co najwyżej optymalnie zagrać tymi co nam dadzą. Pozdrawiam Romek Ps.Kilka lat wstecz na Onecie(wtedy jeszcze można tam było pisać anonimowo) byli bardzo aktywni Rosjanie - tak ci z Olegino.I proszę mi wierzyć ich teksty bardzo, ale to bardzo przypominały to, co pisze i jak pisze Pan SOB. Edytowane 26 Września 2019 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Człowiek jako tako rozumny, nie szuka dla siebie treści - ani na niemieckim portalu, ani w żydowskiej gazecie dla Polaków.. Ale widać wyraźnie efekty działania ich narracji w argumentacji i postrzeganiu rzeczywistości. Kolejna Biedronka dla tubylców..w miejsce polskiego sklepu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Wolny człowiek, wolny także od uprzedzeń czerpie informacje z różnych źródeł. Po to by mieć własne zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Człowiek jako tako rozumny, nie szuka dla siebie treści - ani na niemieckim portalu, ani w żydowskiej gazecie dla Polaków.. Ale widać wyraźnie efekty działania ich narracji w argumentacji i postrzeganiu rzeczywistości. Kolejna Biedronka dla tubylców..w miejsce polskiego sklepu.. https://www.youtube.com/watch?v=KdhwopvTf18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Twój język Sławku coraz bardziej zaczyna przypominać ten z pasków TVP info i wieców wyborczych nadprezesa....Niby nikogo obrazić nie chcesz ale wyraźnie dajesz do zrozumienia iż uważasz adwersarzy za idiotów i czasem wrogów ojczyzny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Oczywiście.. jeśli tylko wolność człowieków pragnących mieć własne zdanie, mieści się pomiędzy speachem Axel Springer a Heinrich Boll Stiftung.. Zaprzyjaźnionych tv też nie oglądam - żadnej od 93 roku.. Masz niekiepskie rozeznanie - venom.. mało stronnicze.. Edytowane 27 Września 2019 przez Sławek Oppeln Bronikowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Ty jak widzę doskonale znasz treści i wypowiedzi tych niedobrych wrogich suwerenowi niemieckich propagandzistów (jak się domyślam syjonistycznych też).Jeśli wiec jak sam przyznajesz nie oglądasz i nie czytasz, to wskazuje na pozyskiwanie wiedzy z porannych "przekazów dnia" z politbiura...Gruuubo.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Sławek to skąd ty czerpiesz wiedzę o Świecie? 26 lat tylko na tym w co rzeźnik mięso zawinął? Ogólnie rozumiem twoje podejście. Za młodu namiękłeś tym co komuna serwowała, nawet jak byłeś w opozycji to po 89 twój świat się zmienił diametralnie. Przestał istnieć stary wróg, nie było z kim walczyć więc trzeba znaleźć nowego. Zapewne przestałeś oglądać TV po upadku rządu Olszewskiego, który teraz jest stawiany na piedestał. Ponieważ aktualna partia rządząca wprowadza podobny ustrój jaki był za czasów słusznie minionych czujesz się jak u siebie, jakbyś znów był młody. Masz pokazanego wroga, władza centralizuje wszystko, zakłada ci homonto, pakiety socjalne coraz lepsze. Zły jest ekolog bo wymusza zamknięcie nierentownych kopalń, a przecież praca musi być dla wszystkich. Klasyczny syndrom niespełnienia. Jak byłeś komuchem czujesz się jak u siebie. Jak byłeś z opozycji, widać nie udało ci się dostać na piedestał więc jesteś zły bo zapomnieli o tobie. Zachowujesz się jak tetryk, to źle tam to źle, kiedyś to było - się piło, sie jadło. Kurde chłopie marnujesz swój intelekt. Może zacznij pisać książki political fiction/fantastyczne jak robił to Zajdel.Chociaż styl narracji masz jak Ziemkiewicz. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Września 2019 przez ezehiel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) Odkąd tylko mam dostęp do sieci - venomie.. ale dziś sieć to nie to samo - choć wyrównuje się poziom.. dzięki czemu niejeden ułozony przez tv może zaistnieć.. .. homonto tak naprawdę się pisze tak - przynajmniej ja tak uważam.. mogę ? https://sjp.pl/chom%C4%85to A zatem zrób mi również, ezehielu ,wykład o nowoczesnym postrzeganiu zasad i reguł aktualnie obowiązującej ortografii.. tylko nie znów obłąkane projekcje strony politycznego sporu. Dobrze ? Edytowane 27 Września 2019 przez Sławek Oppeln Bronikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Tu nie trzeba nic oglądać żeby wiedzieć że każde poważne państwo dba o swoje interesy i robi wszystko żeby zaszkodzić innym (jeżeli jest to dla nich korzystne) . Innymi słowy cały czas trwa wojna której celem min. jest np spowodowanie uzależnienia energetycznego swojego przeciwnika bądź np. wzrost u niego cen energii, a przez to utratę konkurencyjności gospodarczej. Jednym z narzędzi tej wojny są media. Wystarczy popatrzeć w jakich rękach dane medium żeby wiedzieć w czyim interesie działa. Ostatnio czytałem wywiad z jakimś ekonomistą (podobno dość sławnym) i mówił tak: jeżeli Polska chce odnieść sukces gospodarczy to nie może robić to co im inni podpowiadają, tylko musi robić to co oni robią. A wszyscy chronią swoją gospodarkę, dotują jak trzeba itp. Dokładnie też jest tak z ochroną klimatu, wrzeszczą o potrzebie ochrony jak już przenieśli produkcje towarów energochłonnych np do Indii. (należy wiedzieć że takie działania nic z ochroną klimatu nie mają wspólnego)Ja ich w pełni rozumiem, robią co się im opłaca ale nie rozumiem części społeczeństwa którzy dają się złapać na górnolotne hasła np o ochronie klimatu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 https://youtu.be/w5grcEyuTJE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Widzisz drogi SOB, jesteś przewidywalny. Rzuciłem Ci na pożarcie chochlika, chciałem sprawdzić który wątek pociągniesz.Zgodnie z oczekiwaniami poszedłeś jak hart za króliczkiem. Miłego dnia. Aha, rzeźnik ma jeszcze prasę z 1987, miłego czytania Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 To jest kolejna sprawa czy to co2 wyprodukowane przez człowieka ( co tak na prawdę też nie jest prawdą bo jest wyprodukowane przez przyrodę) faktycznie przyczynia się do dodatkowego ocieplenia. Jak byłem na studiach kilkanaście lat temu na meteorologi mój profesor mówił że nie ma na to dowodów. Po jakimś czasie przestał się wypowiadać na ten temat, podejrzewam że dostał chińskie ostrzeżenie bo cała klimatologia to jest jedno wielkie polityczne gó...no i jak nie działasz zgodnie z przyjętym trendem to wypadasz ze środowiska.I jeszcze tak się zastanawiam co się stanie jak już całkiem wyeliminują C02, będą musieli coś wymyślić bo produkcja roślin gwałtownie spadnie lasy będą wolniej rosnąć produkcja roślinna gwałtownie spadnie ( cholera co na to vege, przecież to ci sami co zieloni ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 i k Widzisz drogi SOB, jesteś przewidywalny.Rzuciłem Ci na pożarcie chochlika, chciałem sprawdzić który wątek pociągniesz.Zgodnie z oczekiwaniami poszedłeś jak hart za króliczkiem.Miłego dnia.Aha, rzeźnik ma jeszcze prasę z 1987, miłego czytania Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalkai kto tu jest trolem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) ...I jeszcze tak się zastanawiam co się stanie jak już całkiem wyeliminują C02, będą musieli coś wymyślić bo produkcja roślin gwałtownie spadnie lasy będą wolniej rosnąć produkcja roślinna gwałtownie spadnie ( cholera co na to vege, przecież to ci sami co zieloni ) Cóż za cudowna myśl, głęboka jak bezkresny ocean. Edytowane 27 Września 2019 przez ezehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 to nie jest żadna bezkresna myśl, to w PL w podstawówce uczą że głównym budulcem roślin jest węgiel który czerpią z CO2. Jak ktoś nie skończył podstawówki to może youtube.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) to nie jest żadna bezkresna myśl, to w PL w podstawówce uczą że głównym budulcem roślin jest węgiel który czerpią z CO2. Jak ktoś nie skończył podstawówki to może youtube.. https://www.youtube.com/watch?v=itIXiT8-OpQAle znowu w podstawówce uczyli, że dzięki małej zawartości co2, a dużej ilości o2, rośliny i zwierzęta były takie wielkie w epoce kredy... Tylko wtedy komuna była... Edytowane 27 Września 2019 przez count_martin3z 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) no i znowu błąd, rośliny nie rosły dzięki wysokiej zawartości o2 w atmosferze tylko tlenu było dużo, bo było dużo roślin które go produkowały. Notabene roślinom tlen w ogóle nie jest potrzebny, jest produktem ubocznym ich przemiany materii. Edytowane 27 Września 2019 przez szkutnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 bo elektrownie muszą kupować prawa do emisji CO2 https://doradcyenergetyczni.com.pl/prawa-emisji-co2/..mogą nimi handlować, niekoniecznie kupować w zależności od mocy zainstalowanej i rocznego bilansu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 no i znowu błąd, rośliny nie rosły dzięki wysokiej zawartości o2 w atmosferze tylko tlenu było dużo, bo było dużo roślin które go produkowały. Notabene roślinom tlen w ogóle nie jest potrzebny, jest produktem ubocznym ich przemiany materii.Toć napisałem, że komuna była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Nie opieraj swojej wiedzy tylko na yt.Drzewo też wytwarza CO2, do tego są jeszcze wylkany, zwierzęta i inne zjawiska wytwarzające ten gaz. O to może ci pomóc bardziej niż yt. https://naukaoklimacie.pl/fakty-i-mity/mit-dwutlenek-wegla-emitowany-przez-czlowieka-nie-ma-znaczenia-31 Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi