micke75 Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Na youtub jest tego dużo... o technikach łowienia,o przynetach... wystarczy wpisać Neris lashisza Czytałeś moje pytanie? nie pytałem o techniki i przynęty a o kwatery nad Neris z których nie daleko byłoby do rzeki i miejscówek. Panowie doradzicie jakąś kwaterę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareko Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Witam Panowie chciałbym wybrać się w tym roku nad Neris pochodzić za łośkiem i mam pytanie, macie może jakiś namiar ( adres ) jakiejś kwatery blisko rzeki i łososiowych miejscówek ? Byłbym wdzięczny za jakieś namiary A może jest ktoś chętny na wspólny wypadzik to dawajcie znać? Witam, ja byłbym chętny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Witam Panowie chciałbym wybrać się w tym roku nad Neris pochodzić za łośkiem i mam pytanie, macie może jakiś namiar ( adres ) jakiejś kwatery blisko rzeki i łososiowych miejscówek ? Byłbym wdzięczny za jakieś namiary A może jest ktoś chętny na wspólny wypadzik to dawajcie znać? Również zainteresowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trociarz Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Cześć, To skontaktujcie się ze mną przez priv i zmontujemy ekipę na wyjazd:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Bart Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Jeździłem przed pandemią na rzekę Święta dopływ Neris. Polecam nocleg przy samej rzece Pensjonat Užupio Kaimo pobliską miejscowość Dubiai. Licencje salmo kupno w sklepie sporzywczym lub CPN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Z Podkarpacia lub okolic jakby się szykowała jakaś ekipa na jesienny wyjazd to jestem zainteresowany???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Byłem tam, widziałem to , łowiłem je ... dokładnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Jeździłem przed pandemią na rzekę Święta dopływ Neris. Polecam nocleg przy samej rzece Pensjonat Užupio Kaimo pobliską miejscowość Dubiai. Licencje salmo kupno w sklepie sporzywczym lub CPN.To Dopływ Neris i pewnie mniejsza woda, tak także Troć-Łosoś i takie klocki czy może są już szanse na pstrągi bo gdzieś kiedyś o tym czytałem tylko ze bardziej w górę rzeki i dopływach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Jeździłem przed pandemią na rzekę Święta dopływ Neris. Polecam nocleg przy samej rzece Pensjonat Užupio Kaimo pobliską miejscowość Dubiai. Licencje salmo kupno w sklepie sporzywczym lub CPN.czołem,udało się złowić srebrną rybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Byłem jesienią. Wiele narodowości nad wodą, ale i znajomych też da się spotkać. Z rybami słabo. Mi się udało złowić troć. Widziałem jeszcze jedną rybę wyholowaną po drugiej stronie rzeki. Wysłane z mojego 2201117PG przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimakg Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Witam, czy ktoś wie czy istnieje możliwość wykonania opłat przez neta, a jeśli tak to jakie wybrać licencje? Prośba o pod linkowanie strony jeżeli takowa istnieje.Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Licencję bez problemu kupisz w marketach tak jak kupuje się piwo lub bułki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianin Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Witam, czy ktoś wie czy istnieje możliwość wykonania opłat przez neta, a jeśli tak to jakie wybrać licencje? Prośba o pod linkowanie strony jeżeli takowa istnieje.Z góry dzięki za info. https://alisas.lt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimakg Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia https://alisas.lt/A wiesz może, które należy wybrać zezwolenie? Bilet amatora, karta amatora czy karta do łowienia łososi. Nie interesuje mnie zabieranie ryb i czy też musze opłacić kartę do łowienia łososi. Jakoś ciężko mi przebrnąć przez te ich regulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Bart Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Wykupujesz licencję salmo jeżeli złowisz rybę i chcesz zabrać ze sobą to musisz przerwać licencję i koniec wędkowania. Dalszy połów to wykup nowej licencji. Jeżeli strażnik stwierdzi,że zabrałeś rybę i dalej łowisz na tej samej licencji to płacisz mandat i zabierany jest sprzęt ,który trzymasz w ręku. Radzę pilnować stref dopływów pomniejszych rzek bo są strefy ochronne w 100 m w dół i w górę. Niema tłumaczenia ,że nie wiedziałeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimakg Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Dzięki za info. Tylko mi chodzi o wykup zezwolenia przez ichniejszą stronę i nie wiem który typ zezwolenia wybrać nie interesuje mnie zabieranie ryb. Przerywanie licencji dotyczy zezwoleń kupowanych na miejscu w supermarketach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micke75 Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia Wykupujesz licencję salmo jeżeli złowisz rybę i chcesz zabrać ze sobą to musisz przerwać licencję i koniec wędkowania. Dalszy połów to wykup nowej licencji. Jeżeli strażnik stwierdzi,że zabrałeś rybę i dalej łowisz na tej samej licencji to płacisz mandat i zabierany jest sprzęt ,który trzymasz w ręku. Radzę pilnować stref dopływów pomniejszych rzek bo są strefy ochronne w 100 m w dół i w górę. Niema tłumaczenia ,że nie wiedziałeś.Robert możesz spojrzeć na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 29 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Wybiera się ktoś nadchodzącej jesieni ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia Wybiera się ktoś nadchodzącej jesieni ? Tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia Wybiera się ktoś nadchodzącej jesieni ? Ja też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Też chciałbym spróbować, ale mnie trochę odstręcza ten gąszcz zasad i dat, które coś tam pozwalają, coś ograniczają, nie chcę płacić mandatu w euro bo czegoś nie doczytałem na stronie ministerstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Też chciałbym spróbować, ale mnie trochę odstręcza ten gąszcz zasad i dat, które coś tam pozwalają, coś ograniczają, nie chcę płacić mandatu w euro bo czegoś nie doczytałem na stronie ministerstwa.Nie jest tak źle .... w brew pozorom ... nasze przepisy są bardziej po....e a jednak jakoś je ogarniasz ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Dokładnie, kupujesz licencję i łowisz, pamiętając żeby wypuścić co złowisz Poza tym chyba żadnych innych zasad nie ma, tutaj podsumowanie: Ściąga – Łosoś i troć na Litwie (2025) Najważniejsze daty 1.09 – 15.10 → tylko „złów i wypuść” 16.09 – 15.10 → obowiązkowa karta wędkarza na wskazanych odcinkach (niezależnie od gatunku) od 16.09 → zakaz połowu przy ujściach głównych dopływów rzek: Neris, Šventoji, Jūra, Minija 1.07 – 1.12 → zakaz połowu w wybranych odcinkach Niemna (tarliska) 16.10 – 31.12 → całkowity zakaz połowu łososia i troci 1.01 – 30.04 → można zabierać ryby ≥65 cm (z kartą wędkarza) --- Zezwolenia Wymagana Karta wędkarza-amatora (ALIS). Osoby z prawem darmowego wędkowania → tylko „złów i wypuść”. Aby zabrać rybę w styczniu–kwietniu → konieczna karta. --- Obowiązki Sprzątnąć śmieci w promieniu 5 m od stanowiska i zabrać je po wędkowaniu. --- ⚠ Kary i odpowiedzialność Niedozwolone urządzenia (elektryczne, ultradźwiękowe) → kara do 2 lat więzienia. Niedozwolone narzędzia/metody → 600–1500 € + konfiskata. Naruszenie zasad połowu limitowanego → 250–550 € + konfiskata. Niezgodnie złowiony łosoś/troć → 970 € za sztukę. W rezerwatach i obszarach chronionych → kara x3. --- Gdzie zgłaszać wykroczenia 112 – numer alarmowy E-mail ze zdjęciami/filmami: info@aad.am.lt Konsultacje: +370 700 02022, konsultacijos@aad.am.lt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Szkoda ze w Polsce tak niema.Tylko pouczenia i drobne mandaty a sprawy ciągną się dość długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artk Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Panowie, ktoś wie czym się różni: bilet wędkarza amatora od karty wędkarza amatora, jeśli chcę tylko łowić i nie zabierać ryb a wybieram się po 20.09.Pozdrawiam, AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi