Such a Jerk... Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Witam,W październiku wybieramy się z Narzeczoną na Sri Lankę.Mniej więcej wiem czego się spodziewać jeśli chodzi o light shore spinning.Natomiast jeśli budżet pozwoli i ktoś może zarekomendować jakiegoś kapitana chciałbym również spróbować GT Popping!!Wszelkie informacje i podzielenie się własnymi doświadczeniami mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) Witam,W październiku wybieramy się z Narzeczoną na Sri Lankę.Mniej więcej wiem czego się spodziewać jeśli chodzi o light shore spinning. IMG_20190926_125314.jpgNatomiast jeśli budżet pozwoli i ktoś może zarekomendować jakiegoś kapitana chciałbym również spróbować GT Popping!!Wszelkie informacje i podzielenie się własnymi doświadczeniami mile widziane Zapomnij. Nie wiem gdzie będziesz, ja byłem na zachodnim wybrzeżu w Ahungalla. Ani tu, ani na południe nie znalazłem nikogo kto by takie rejsy organizował. Znalazłem w końcu łódkę a sprzęt zaoferowany to szpulka z żyłką 0,50mm , ciężarek i hak . Sprzęt pożyczyłem od Anglika który miał tam dom niedaleko hotelu i był akurat na wakacjach ale sprzęt taki bardziej bazarowy. "Szyper" zapewnił krewetki i popłynęliśmy. "Szyper" nie miał pojęcia gdzie płynąć , stawał gdzie uznał za stosowne i jedynym co łowiłem to coralfishe od 15 do 30 cm ale ładnie ubarwione.Po 6h ok. południa poprosiłem o powrót chociaż zapłacone miałem za 10h.Jakiś czas później obejrzałem na Nat Geo albo czymś zbliżonym program o wodach oceanu Indyjskiego w rejonie subkontynetu indyjskiego.Wody przez ostatnie 30 lat na skutek rabunkowej gospodarki zostały wyrybione.ps. sąsiadką Anglika była ........ dentystka z Warszawy. Edytowane 28 Września 2019 przez sacha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaca_ Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jadę dokładnie w styczniu do Hikkaduwa i chętnie bym połowił z łodzi.Może, ktoś był i ma sprawdzone miejsce skąd można wypłynąć z przewodnikiem. Będę wdzięczny za pomoc i wszelki rady.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jak wpisuję w google Hikkaduwa fishing, to coś tam wyskakuje. Napisz do kilku. Poszukaj relacji na tripadvisor/fb itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Jadę dokładnie w styczniu do Hikkaduwa i chętnie bym połowił z łodzi.Może, ktoś był i ma sprawdzone miejsce skąd można wypłynąć z przewodnikiem. Będę wdzięczny za pomoc i wszelki rady.JacekTam jest jakas laguna wiec i ryby powinny byc Lodka z miejscowym to jakies groszowe sprawy. Caly czas o lagunie mowimy. Ps Pozdrow ode mnie zolwia Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi