Zyga102 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam, Proszę poradzcie.Potrzebuję kołowrotek i mam do wyboru Daiwa Exceler Z 2500 czy Cormoran Black Star Z-10PIF 2500. Będziecie się uśmiechać ale o jednym i drugim wypowiadają się w sklepach dosyć dobrze ( mimo ?źe Cormoran to nowość). Ewentualnie myślałem jeszcze o nowym Spro Gold Arc(te?ź nowość) ale m?łwią ?źe produkują w 2 fabrykach i jedna z nich puszcza towar kt?łry potrafi się sypać. Nie wiem dokładnie co i jak ( ale to była uwaga do red Sopro)Moze coś doradzicie.Szczerze, to potrzebuję do średniego spiningu oraz (proszę się nie śmiać)do bolonki (6m ) i sredniego federka ok.60-70gr. Z g?łry wielkie dzięki za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja bym się skłaniał bardziej ku Spro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ale dlaczego ?Czy Spro to taki sprzęt super-jakość.Wiem ?źe ten Gold to najwy?źszy model za ok. 530zł ale czy wart.To ma być m?łj prezent na 52 ur. więc chcę kupić coś fajnego ale na dro?źej to mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Je?źeli chcesz w miare dobry sprzęt do 500 zł to mo?źesz upolować np. U?źywke stradica w bardzo dobrym stanie. Ja tak zrobiłem i nie ?źałuję a ta przyjemność kosztowała mnie tylko 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Kolego Gold Arc to tylko przemalowany Red Arc je?źeli chodzi o bebechy - i nie wiem czy jest sens tyle za niego płacić? Wybrałbym na Twoim miejscu Red Arca 4000 za jakieś 300-350zł max, albo Penna Battle 4000 w przedziale 400-450zł myślę , ?źe to rozsądny wyb?łr je?źeli chodzi o nowe kołowrotki. U?źywki - sam wiesz jaki jest świat i czasami mo?źna się zakupem delikatnie m?łwiąc rozczarować! P.SWersja Red Arc bodaj?źe 4001 jest z płytkimi szpulami czyli do bolonki i match?łwki byłaby dobra - natomiast gorzej z feederkiem - czyli raczej wersja normalna 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja mam np; Shimano Aero GTM3010. Jest super ale chciałem coś nowego, mo?źe z lepszym rozwiązaniem tech.Wiecie jak to jest. Człowiek ma jakieś marzenia.Miałem Cardinal 44 i go puściłem w obieg(stan idealny ) bo chcę spr?łbować coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 O Penn Bettle 2000 te?ź myślałem ale nie jest tak r?ł?źowo. Te?ź ma minusy i ludzie sie wkurzają ?źe coś tam stuka.Owszem fajny ale te?ź mo?źna się czepnąć. Dzisiaj czytałem akurat całe forum na temat tego Bettle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 a ja ostatnio kupiłem Shiamano Super Aero 4000 GTM - n?łwka - i chyba się z nim raczej nie rozstanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jak chcesz kupić coś NOWEGO to licz się z tym ?źe nie wiadomo kiedy on Ci padnie, bo tak to jest z tymi nowymi kołowrotkami.Ja bym zrobił tak jak m?łwi kolega - Spro Red Arc 4001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A czy ten model Daiwa Z to taki pa?ździech ?źe nic o nim nie m?łwiecie.Niby 7 ło?źysk i na słoną wode itp. Wiem ?źe zrobiona w Malezji ale to lepiej mo?źe jak Penn w Chinach ?- i wkurza mnie troche ta raczka a Pennie. A moze Okuma RAW II FD 30.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 2000 to chyba ciut za mały - sam nie wiem...Masz Shimano to podpinaj do wędek i będzie okey a kasę przeznacz na coś innego Czasami nowe - nie znaczy lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Okume sobie odpuść to to samo co Salina a za du?źo większe pieniądze. Daiwa według mnie zaczyna się od Caldi a przynajmniej z tych nowych Albo poszukaj na alledrogo coś z Team Daiw lub Emblem?łw, tego na pewno nie po?źałujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A gdyby tak http://www.trotka.pl/p/pl/tp-xtrb/kolowrotek_shimano_twin_po wer_xt_rb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 No to mnie chłopaki uziemiliście ,A ja tu chciałem skrzydła rozwinąć i polecieć...., tylko dokąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Tego Shimano co Ci Pan Waldek polecił te?ź mo?źna rozwa?źyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Szczerze, to chcę kupić kołowrotek z przednim hamulcem. Zdecydowanie. A najbardziej bawi mnie to i przera?źa zarazem ?źe chcę wydać mądze 500zł i z tego co widzę ,nie ma na co ...? Nie mogą zejść z placu boju.Muszę coś fajnego wywęszyć> przecie?ź ka?źdy chłop to pies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 ...A ja tu chciałem skrzydła rozwinąć i polecieć...., tylko dokąd ? Poczytaj Pan trochę na jakie modele i na co konkretnie, narzekają inni Ikarowie.. A trochę zwierzeń, takich as?łw przestworzy, to tu na forum się znajdzie.. <_< To i łatwiej będzie przynajmniej wytypować, to co omijać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zyga, ta daiwa to naprawdę paździech. Spro jest dobre z tym ?źe faktycznie jak piszą koledzy za farbę płacić pięć setek to przesada. Lepiej zostać prze red czy blue.Jak chcesz wydać jednak koło 600 zł a chcesz coś nowego to w raven fishing za podobne pieniądze mo?źesz dostać shimano stradic fd. Robiony w malezji i nie wiadomo jak to z nim będzie za kilka lat, ale jak widziałem jak pracuje, jak dobrze jest spasowany to byłbym spokojny. W sumie to mogę ci sprzedać swojego stradica fc na gwarancji z tego roku robionego w japoni, bo sam chętnie przesiądę się na tego nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam,przeglądałem trochę dzisiaj(w internecie) sprzętu w tym Spro Arc 3000.Dosyć miło ludziska się wypowiadają , chocia?ź zwrot?łw (jakieś bicia) te?ź trochę się w opiniach zdarza ale wszystkim powymieniali i są zadowoleni.Pytałem jeszcze dzisiaj dostawc?łw o te wielkie r?ł?źnice między Spro Gold , bo czytając to r?ł?źnicy nie widać Zobaczę co powiedzą , to Wam przeka?źę .Sam jestem ciekaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Mam odpowiedz na temat Spro Gold. Mo?źe nic nowego ale ; bebechy podobne,trochę łatwiej kręci ale nie koniecznie wart przepłacania w stosunku do Spro Arc. Więc , jeden z koleg?łw kt?łry tu pisał ..muszę przyznać mu rację.Jeszcze odpowiedzą mi na temat Cormoran Black Star Z , pewnie się mi dziwicie ale zobaczymy co jest on wart.(przemyślenie nie kosztuje ) a por?łwnać go chcę w tej chwili ze Spro Arc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Mam dwa Goldy: 1010 - od końca grudnia, słu?źyć ma gł?łwnie do okoniowej szpady i od święta do uniwersala 3-18g na czas zawod?łw w zastępstwie cię?źszego Stradica. 1030 - z myślą o opadzie i namiastce jerkowania , dzisiaj przechrzczony na garbusach. Z mniejszym Goldem nie tak dawno wystąpił pewien nieznaczny szkopuł, o kt?łrym pisałem pod: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=326585 & Czy Gold Arc jest przemalowanym Red Arkiem? - Nie wiem i nie zamierzam go - z powodu obu lewych rąk - rozbierać, natomiast:. - Więc mo?źe ktoś por?łwna z Redem, bazując na zamieszczonej powy?źej instrukcji - sam jestem bardzo ciekaw. Generalnie wiele o katarynie powiedzieć jeszcze nie mogę, luz?łw jednak oczywiście brak, kręci się jak masełko i bez niepotrzebnych szmer?łw, a dodam, ?źe zimą tej 1010-tki nie oszczędzałem. Obie sztuki wyglądają na przesmarowane. PozdrawiamDawido PS. Nie powiem, bo te?ź na sucho prezentują się zachęcająco:http://img546.imageshack.us/img546/1778/p4040314.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam, posłuchałem Was i po zebraniu wszystkich opini na temat kołowrotk?łw , kupiłem Spro redarc 10300. Kupiłem wczoraj za 300zł z dostawą , z orginalnymi hologramami, Moja opinia- świetnie się prezentuje i naprawdę pięknie kręci.Wygląda troszkę jak zabaweczka( chyba jeszcze jestem przyzwyczajony do starszych modeli) ale jest świetny. Bardzo dziękuję za wszelkie porady i dzięki Wam przybył jeszcze jeden zadowolony wariat. Warto rozmawiać......! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Nie ma za co Polecamy się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 W tej cenie to akurat jeden z nielicznych kołowrotk?łw, kt?łry zabaweczką nie jest. No i ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witamczy ten kołowrotek mo?źna nasmarować bez zdejmowania lewego boku.Widzę ?źe po zdjęciu z łyłu srebrnej ozd?łbki. po prawej stronie jest szczelina do środka.Cię?źko zajrzeć ale po delikatnym wło?źeniu do środka śrubokretu , zobaczyłem na nim smar. Czy tędy mo?źna r?łwnie?ź smarować ten kołowrotek lub do czego mo?źe być ten otw?łr (szczelina ). Tylko proszę się nie śmiać bo to wa?źne pytanie.W innych kołowrotkach to zdejmowałem lewy bok i miałem wszystko na wierzchu (zębatki ,etc ) a poniewa?ź ten jest nowiutki to absolutnie nie chcę grzebać bez potrzeby. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi