Skocz do zawartości

Daiwa Exceler Z czy Cormoran Z

Zyga102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę poradzcie.Potrzebuję kołowrotek i mam do wyboru Daiwa Exceler Z 2500 czy Cormoran Black Star Z-10PIF 2500. Będziecie się uśmiechać ale o jednym i drugim wypowiadają się w sklepach dosyć dobrze ( mimo ?źe Cormoran to nowość). Ewentualnie myślałem jeszcze o nowym Spro Gold Arc(te?ź nowość) ale m?łwią ?źe produkują w 2 fabrykach i jedna z nich puszcza towar kt?łry potrafi się sypać. Nie wiem dokładnie co i jak ( ale to była uwaga do red Sopro)

Moze coś doradzicie.Szczerze, to potrzebuję do średniego spiningu oraz (proszę się nie śmiać)do bolonki (6m ) i sredniego federka ok.60-70gr. Z g?łry wielkie dzięki za wszystkie sugestie.

Kolego Gold Arc to tylko przemalowany Red Arc je?źeli chodzi o bebechy - i nie wiem czy jest sens tyle za niego płacić? :unsure:

Wybrałbym na Twoim miejscu Red Arca 4000 za jakieś 300-350zł max, albo Penna Battle 4000 w przedziale 400-450zł myślę , ?źe to rozsądny wyb?łr je?źeli chodzi o nowe kołowrotki.

U?źywki - sam wiesz jaki jest świat i czasami mo?źna się zakupem delikatnie m?łwiąc rozczarować!

P.S

Wersja Red Arc bodaj?źe 4001 jest z płytkimi szpulami czyli do bolonki i match?łwki byłaby dobra - natomiast gorzej z feederkiem - czyli raczej wersja normalna 4000 :D

Szczerze, to chcę kupić kołowrotek z przednim hamulcem. Zdecydowanie. A najbardziej bawi mnie to i przera?źa zarazem ?źe chcę wydać mądze 500zł i z tego co widzę ,nie ma na co ...?

Nie mogą zejść z placu boju.Muszę coś fajnego wywęszyć> przecie?ź ka?źdy chłop to pies...

...A ja tu chciałem skrzydła rozwinąć i polecieć...., tylko dokąd ?

Poczytaj Pan trochę na jakie modele i na co konkretnie, narzekają inni Ikarowie.. :unsure: A trochę zwierzeń, takich as?łw przestworzy, to tu na forum się znajdzie.. <_< :lol:

To i łatwiej będzie przynajmniej wytypować, to co omijać.. :D

Zyga, ta daiwa to naprawdę paździech. Spro jest dobre z tym ?źe faktycznie jak piszą koledzy za farbę płacić pięć setek to przesada. Lepiej zostać prze red czy blue.

Jak chcesz wydać jednak koło 600 zł a chcesz coś nowego to w raven fishing za podobne pieniądze mo?źesz dostać shimano stradic fd. Robiony w malezji i nie wiadomo jak to z nim będzie za kilka lat, ale jak widziałem jak pracuje, jak dobrze jest spasowany to byłbym spokojny.

W sumie to mogę ci sprzedać swojego stradica fc na gwarancji z tego roku robionego w japoni, bo sam chętnie przesiądę się na tego nowego :D

Witam,

przeglądałem trochę dzisiaj(w internecie) sprzętu w tym Spro Arc 3000.Dosyć miło ludziska się wypowiadają , chocia?ź zwrot?łw (jakieś bicia) te?ź trochę się w opiniach zdarza ale wszystkim powymieniali i są zadowoleni.

Pytałem jeszcze dzisiaj dostawc?łw o te wielkie r?ł?źnice między Spro Gold , bo czytając to r?ł?źnicy nie widać Zobaczę co powiedzą , to Wam przeka?źę .Sam jestem ciekaw ?

Mam odpowiedz na temat Spro Gold. Mo?źe nic nowego ale ; bebechy podobne,trochę łatwiej kręci ale nie koniecznie wart przepłacania w stosunku do Spro Arc. Więc , jeden z koleg?łw kt?łry tu pisał ..muszę przyznać mu rację.

Jeszcze odpowiedzą mi na temat Cormoran Black Star Z , pewnie się mi dziwicie ale zobaczymy co jest on wart.(przemyślenie nie kosztuje ) a por?łwnać go chcę w tej chwili ze Spro Arc.

Mam dwa Goldy:

1010 - od końca grudnia, słu?źyć ma gł?łwnie do okoniowej szpady i od święta do uniwersala 3-18g na czas zawod?łw w zastępstwie cię?źszego Stradica.

1030 - z myślą o opadzie i namiastce jerkowania B), dzisiaj przechrzczony na garbusach.

Z mniejszym Goldem nie tak dawno wystąpił pewien nieznaczny szkopuł, o kt?łrym pisałem pod:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=326585 &

Czy Gold Arc jest przemalowanym Red Arkiem? - Nie wiem i nie zamierzam go - z powodu obu lewych rąk - rozbierać, natomiast:

.

- Więc mo?źe ktoś por?łwna z Redem, bazując na zamieszczonej powy?źej instrukcji - sam jestem bardzo ciekaw.

Generalnie wiele o katarynie powiedzieć jeszcze nie mogę, luz?łw jednak oczywiście brak, kręci się jak masełko i bez niepotrzebnych szmer?łw, a dodam, ?źe zimą tej 1010-tki nie oszczędzałem. Obie sztuki wyglądają na przesmarowane.

Pozdrawiam

Dawido

PS. Nie powiem, bo te?ź na sucho prezentują się zachęcająco:

http://img546.imageshack.us/img546/1778/p4040314.jpg

post-4609-1348916922,7433_thumb.jpg

post-4609-1348916922,9023_thumb.jpg

Witam,

posłuchałem Was i po zebraniu wszystkich opini na temat kołowrotk?łw , kupiłem Spro redarc 10300. Kupiłem wczoraj za 300zł z dostawą , z orginalnymi hologramami, Moja opinia- świetnie się prezentuje i naprawdę pięknie kręci.Wygląda troszkę jak zabaweczka( chyba jeszcze jestem przyzwyczajony do starszych modeli) ale jest świetny. Bardzo dziękuję za wszelkie porady i dzięki Wam przybył jeszcze jeden zadowolony wariat.

Warto rozmawiać......! :D

Pozdrawiam

Witam

czy ten kołowrotek mo?źna nasmarować bez zdejmowania lewego boku.

Widzę ?źe po zdjęciu z łyłu srebrnej ozd?łbki. po prawej stronie jest szczelina do środka.Cię?źko zajrzeć ale po delikatnym wło?źeniu do środka śrubokretu , zobaczyłem na nim smar. Czy tędy mo?źna r?łwnie?ź smarować ten kołowrotek lub do czego mo?źe być ten otw?łr (szczelina ). Tylko proszę się nie śmiać bo to wa?źne pytanie.

W innych kołowrotkach to zdejmowałem lewy bok i miałem wszystko na wierzchu (zębatki ,etc ) a poniewa?ź ten jest nowiutki to absolutnie nie chcę grzebać bez potrzeby. :huh: Pozdro