WhiteWillow Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 (edytowane) Knot2Kinky wydaje się bardzo ciekawy.Widziałem to już chyba kilka lat temu na kanale ros/ukr z "unboxing zakupów", ale nie znając języka nie miałem pojęcia co to i do czego [emoji4] Sent from my ASUS_I006D using TapatalkJest gdzieś dostępny w pełnej rozmiarówce? Kilka lat temu pełen wybór grubości był w BRC ale później był duży problem z dostępnością. Edytowane 27 Lutego 2024 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 Kiedyś wszystko było w sklepie BRC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 27 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2024 zawsze najlepszy bedzie fc wiazany bezpośrednio do plecionki... z prostego powodu - castem najlepiej i najcelniej rzuca się z przyneta przy samej przelotce szczytowej... a tylko fc można wraz z węzłem bezpiecznie przeciągnąć przez przelotki, do tego niemal bez ograniczeń długości przyponu:)a w 100% bezpiecznych węzłów łączących stalkę z plecionką i jednocześnie nieprzeszkadzających w rzutach nie znam:( i chyba takich nie ma bo przypon miałby tendencję do rozplatania na końcówce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 zawsze najlepszy bedzie fc wiazany bezpośrednio do plecionki... z prostego powodu - castem najlepiej i najcelniej rzuca się z przyneta przy samej przelotce szczytowej... a tylko fc można wraz z węzłem bezpiecznie przeciągnąć przez przelotki, do tego niemal bez ograniczeń długości przyponu:)a w 100% bezpiecznych węzłów łączących stalkę z plecionką i jednocześnie nieprzeszkadzających w rzutach nie znam:( i chyba takich nie ma bo przypon miałby tendencję do rozplatania na końcówce...FC zawsze będzie najgorszy - w zeszłym sezonie byłem świadkiem dwóch obcinek grubych markowych fluorocarbonów. To dyskwalifikuje w moich oczach FC jako materiał przyponowy na szczupaki. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Czasem stosuję FC 1,1mm -jak go zawiązać aby przechodził przez przelotkę szczytową gładko? I odnośnie FC im cieńszy tym gorzej ale tez jest sprawa holu, bo jak ktoś wozi dużą rybę minutami, a FC jeździ po zębach to najgrubszy nie pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 (edytowane) gt knot - ja dokładam jeszcze na końcówce fc taki węzeł zaciśnięty dookoła plecionki na maxa: https://agencja-fotograficzna.panthermedia.net/m/imagens-royalty-free/639440/einfacher-knoten/w oryginalnej wersji zdażyło się kilkakrotne wyśliźniećie się fc z oplotu w całkowicie przypadkowym momencie... od czasu modyfikacji jest absolutnie niezawodny i co zabawniejsze lepiej przechodzi przez przelotki... jedynym minusem jest poziom trudności w wiązaniu... i w zaciskaniu:( Edytowane 28 Lutego 2024 przez czarny1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 Czasem stosuję FC 1,1mm -jak go zawiązać aby przechodził przez przelotkę szczytową gładko? I odnośnie FC im cieńszy tym gorzej ale tez jest sprawa holu, bo jak ktoś wozi dużą rybę minutami, a FC jeździ po zębach to najgrubszy nie pomoże. Tylko węzeł FG. Węzeł ten budzi przerażenie u wielu którzy mają go zawiązać ale dzięki metodzie z filmu gwarantuję, że będziesz go wiązał nawet na bujającej się łódce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 28 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2024 (edytowane) A wracając jeszcze do przyponów twitchingowych, moje wyglądają tak: Agrafka "V" jest specjalnie dobrana aby wobler skuteczniej startował i nie ślizgał się po łuku jak w klasycznej agrafce. Do tego agrafka jest przytrzymana rurką termokurczliwą. I te 27 cm. długości to świat i ludzie. Tak to jest, że spory twitch np. Balisong jest częściej w poprzek pyska szczupaka. Edytowane 28 Lutego 2024 przez pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 Czasem stosuję FC 1,1mm -jak go zawiązać aby przechodził przez przelotkę szczytową gładko? I odnośnie FC im cieńszy tym gorzej ale tez jest sprawa holu, bo jak ktoś wozi dużą rybę minutami, a FC jeździ po zębach to najgrubszy nie pomoże. Nie zadaję się z wędkarzami wożącymi dużą rybę minutami Branie, zacięcie, jedno bujnięcie i obcięty fluoro. Całość max 5 sekund. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi