Piost Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Wlasnie wczesniej bulilem clo. Tym razem poprosilem digitake o zanizenie wartosci na paczce i sie udalo, ot taki prezent na urodziny chyba xD! Pozwole sobie powtorzyc pytanie co do tuningu aldka bo i tak do tego dojdzie. Jesli szpula to ktf czy od jezy ? Lozyska ceramiki dla szpulki od jezy + 1 bb na worma, ale nie widze nigdzie lozysk do knobow o co juz pytalem. Ktos sie orientuje? Bo zgaduje, ze jesli ma 9 lozysk to na knobach ma tylko po jednym? Serio nie da sie ich dostac czy na jezach cos nie dopisali? Cc bfs ta sama korba i knoby i ma po 2 na kazdej stronie. PS. Sorki za gramatyke, ale na telefonie skrobie. Edytowane 19 Lutego 2020 przez Piost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Ja mam szpulę od jeża i tam już jedno łożysko bfs jest tego po drugiej stronie nie wymieniałem ( potrzebne są dodatkowe magnesy do tej szpuli), mam też bb na wormie (ale nie wiem czy to coś daje) Natomiast jeśli chodzi o knoby to nie pomogę bo uważam że nic tam nie potrzeba zmieniać. Z tą szpulą jestem w stanie zejść poniżej 1g. Jest jedno ale jak już pójdziesz tą drogą to młynek nie będzie już tak elastyczny w obsłudze przynęt i powiedzmy do tych 7g jeszcze powinien okazjonalnie być w stanie wyrobić ale ja tego setupu używam do max 3g plus guma 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Wlasnie wczesniej bulilem clo. Tym razem poprosilem digitake o zanizenie wartosci na paczce i sie udalo, ot taki prezent na urodziny chyba xD! Pozwole sobie powtorzyc pytanie co do tuningu aldka bo i tak do tego dojdzie. Jesli szpula to ktf czy od jezy ? Lozyska ceramiki dla szpulki od jezy + 1 bb na worma, ale nie widze nigdzie lozysk do knobow o co juz pytalem. Ktos sie orientuje? Bo zgaduje, ze jesli ma 9 lozysk to na knobach ma tylko po jednym? Serio nie da sie ich dostac czy na jezach cos nie dopisali? Cc bfs ta sama korba i knoby i ma po 2 na kazdej stronie. PS. Sorki za gramatyke, ale na telefonie skrobie.Jak masz pudło z papierkami to zwykle w środku masz schemat z zaznaczonymi łożyskami. Jak nie to pomprostu wygoogluj sobie schemat w internetach. Łożyska w knobach sa 4. Nie ma 2 łożysk na wormie (chyba i tak jest tylko przewidziane 1 miejsce) i chyba nie ma 1 na osi glownej (w porownaniu do calcutty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) Wlasnie wczesniej bulilem clo. Tym razem poprosilem digitake o zanizenie wartosci na paczce i sie udalo, ot taki prezent na urodziny chyba xD! Pozwole sobie powtorzyc pytanie co do tuningu aldka bo i tak do tego dojdzie. Jesli szpula to ktf czy od jezy ? Lozyska ceramiki dla szpulki od jezy + 1 bb na worma, ale nie widze nigdzie lozysk do knobow o co juz pytalem. Ktos sie orientuje? Bo zgaduje, ze jesli ma 9 lozysk to na knobach ma tylko po jednym? Serio nie da sie ich dostac czy na jezach cos nie dopisali? Cc bfs ta sama korba i knoby i ma po 2 na kazdej stronie. PS. Sorki za gramatyke, ale na telefonie skrobie.1. Może nie warto od razu pchać się w tunning. Proponuję połowić sobie kilka godzin fabryczna wersją - będziesz miał potem fajne porównanie.2. Wymiana tulejki na wormie jak dla mnie jest średnio potrzebna - mam multiplikatory nieprodukowane już od kilku lat i nie zauważyłem, żeby z tulejkami działo się coś złego. Rzutowo nic nie zyskasz, bo przy rzucie wodzik i tak jest nieruchomy.3. Nie baw się w półśrodki. Łożyska podpierające szpulkę wymieniaj od razu w komplecie. No chyba, że w polik wpakujesz identyczne jak na tunnigowej szpuli. Edytowane 19 Lutego 2020 przez Koincydencja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Nie zaczynaj od tuningowania. Poznaj zalety i wady fabrycznego a ewentualnie po tym tuninguj...będziesz miał porównanieCo do natychmiastowego tuningu zacytuję sam siebie z przed kilu dni... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piost Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Obiecalem sie pochwalic, lepiej pozno niz wcale xD wykalaczka by Mekamil oraz moje cudenko aldebaran mi nie podszedl Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Piost 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) To pełen węgiel od Kamila? Chyba dzisiaj kupię taki kijek ciut inaczej uzbrojony ...zaprezentuję Już rzucałeś tym zestawem? Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Co to za wykałaczka ?? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piost Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Tak wszystko od 2 gram do 6 smiga na wystarczajace dla mnie odleglosci. Miodzio. Pana Mekamila oczywiscie polecam Wszystkim! Jak przewidywales cc i tak u mnie wyladowala. Narazie nic przy niej nie dlubie. Rzucam fabrycznym. Co do kija dokladnych szczegolow nie znam, prosze pytac rzemieslnika, jeszcze jakis czas temu mial te blanki. Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Piost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Co to za wykałaczka ?? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaPełen węgiel w jednym kawałku ok 170cm. W szczycie chyba nie ma grubości?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Tu chyba jest nowa wersja tego blanku 186cm:https://pl.aliexpress.com/item/4000071695689.html?spm=a2g17.12010612.8148356.32.2c325ab8xZ6zvWZ taką rękojeścią bym sobie zrobił na tym blanku casta:https://m.pl.aliexpress.com/item/4000463003569.html?spm=a2g0n.search-amp.list.4000463003569&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=5945amp-XJEZt3LOCs43anAqZwbNIQ1587474600333&browser_id=e8493b1c05614f80b6ec224e758e853a&is_c=Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Tez mam taka witke od Mekamila na pelnym weglu. Bardzo gleboko sie laduje. Z tego co wiem moj jest do okolo 4 gram o wolnej akcjitrim.62D3F490-D18D-41ED-88C2-149C3123A544.MOV Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez bartuch5473 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Ile to może mieć LB wytrzymałości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Mysle ze okolo 4 ale dolnik jest mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Dolnik jest bardzo mocny. Na wyczucie, szczupak 60-70 trochę sobie poharcuje, ale nie stanowi problemu.Kijek u mnie. W moim stylu wersja vintage i trochę w japońskim stylu, z CC BFS prezentuje się tak Ale aby było pełne vintage ... to z Bantam 100 jutro chyba będą testy w różnych kombinacjach (z Aldebaranem i ABU BFS również) Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez BOB 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Dolnik jest bardzo mocny. Na wyczucie, szczupak 60-70 trochę sobie poharcuje, ale nie stanowi problemu.Kijek u mnie. W moim stylu wersja vintage i trochę w japońskim stylu, z CC BFS prezentuje się tak IMG_20200421_183715a.jpg IMG_20200421_183927a.jpg Ale aby było pełne vintage ... to z Bantam 100 IMG_20200421_184037a.jpg IMG_20200421_184135a.jpg jutro chyba będą testy w różnych kombinacjach (z Aldebaranem i ABU BFS również) toż to dzieła sztuki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Po teście z prezentowanym powyżej kijkiem. główki 2, 5, 7 + 3 cale szczupły ripperCC BFS (wersja fabryczna) 7gr ... 30-35m 2gr ... 18-20mZ pozostałymi multikami (Aldebaran BFS 2016, ABU ALC-BF7, Bantam 100) wyniki porównywalne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Bob jaka tam masz akcje jak to gasnie po rzucie? Widze po gramaturach ze mocniejszy od mojego. Giales go troche? Jak sie gnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Akcja raczej szybka, szczytowa. Gaśnie ładnie. Jeśli piszesz, że Twój do 4gr to zupełnie inna charakterystyka blanków. Myślę, że z mojego poleci 9gr, choć przy dynamicznym podbiciu gumy już będzie lekko kucał. Long 2 nie stanowi problemu. Mepps Aglia 3 już zdecydowanie przygina na odcinku 1/3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Cześć. Pytanie trochę z innej beczki. Znacie dobre źródło, by kupić gwiazdkę koloru złotego? Mówię o star drag. Japan Tackle, Digitaka, SDS ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Jeżyk?https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/1836 Kupowałem kilka availowskich star dragow i są ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Nie jestem pewien, ale chyba są tylko sześcioramienne. Teraz kwestia tego, czy właśnie taka gwiazdka będzie wygodna. W każdym multiplikatorze mam gwiazdy pięcioramienne i jest mi z nimi ok, bo przez lata je używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Mi osobiście sześcioramienne lepiej pasują. Pytanie czy chcesz tylko zmienić ze względów wizualnych i czy używasz gwiazdy do kręcenia/animacji. Jeśli do animacji to mi 6 ramienne nie pasują.Jeśli ma być 5 ramienna złota, to w linku masz kompatybilne modele czyli na 99% gwiazdy są takie same. Czyli moim zdaniem możesz zamówić np. oryginalna złota z Shimano callcuta 14/15 rozmiar 100/200. Ale to jeszcze do potwierdzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 Dzięki za odpowiedź. Chcę zmienić wyłącznie ze względów estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Już mam, czego szukałem. Pozdrawiam wszystkich fanów CQ. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi