Skocz do zawartości

Udany początek

Pedros

Rekomendowane odpowiedzi

Z moich informacji wynika, że pierwszego dnia na Drwęcy padły trzy ryby :huh:, ale zachęcam do odwiedzin tej rzeki, złaszcza tych, którzy lubią podziwiać przyrodę z wędką w ręku. :unsure: Ostatnie lata, to powolne umieranie tej rzeki. Mam kilku znajomych, którzy tam wędkują całym rokiem. Raczej z przyzwyczajenia tam łowią i z sentymentu, a nie dlatego, że łatwo tam o rybę. Dziwna jest gospodarka Okręgu Toruńskiego na tej rzece, według tych co tam łowią stale, w ogóle jej nie ma. 2001 rok był bodajże ostatnim dobrym rokiem na łososie i trocie, później ryby się skończyły.

Dziwna jest gospodarka Okręgu Toruńskiego na tej rzece, według tych co tam łowią stale, w ogóle jej nie ma.

To chyba nie jedyny powód, w kazdym razie nie glówny. Malo ryb wplywa w ogóle na tarlo, bo spóldzielnie rybackie niezle sobie radza w przegradzaniu Wisly <_< Dziwne ze jakiekolwiek tarlo tam sie odbywa... :huh:

Sobota 6 stycznia była słaba tylko jedno wyjście samca i nic.

A w niedziele Robert znowu pokazał klasę.

Piękny łosoś 98 cm - 8 kg.

Zdjęcie niedługo.

PZDR

Piotr

Pedros, dawaj te zdjęcia bo dostaniecie po zębach. Myślę, że jeszcze kilku się do mnie dołączy :D Oczywiście żartuję ale jeśli macie problem to wyślijcie je do mnie.

Pozdrawiam

Remek

Gratulacje dla Roberta.

Stało się tak jak mówił ...jak mam coś złowić na otwarciu sezonu, to złowię i na Drwęcy... :D

Ja nie zamierzam powracać nad tą rzekę. Życie w niej ginie na oczach wielu ludzi, wędkarzy, itp.

Tak samo jak Kuba, dziwię się że w ogóle wpływa tam coś jeszcze na tarło...