Sławek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ach ta kufa... przepiękna ryba... gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Tak wspaniale ubarwionego łososia jeszcze nie widziałem w Polsce!Przepiękny! @Wujek, ...Czyżby łososie wchodzące do naszych rzek rzeczywiście się nie wycierały. Kiedyś czytałem o tym w WŚ. Łososie pochodzace z zarybień wchodzą na tarło, ale do niego nie przystępują... - z tego co wiem to jest to niestety prawda.Łososie, które pochodzą z zarybień wchodzą na tarło, przystępują do niego ale ikra niestety nie jest zapłodniona.Dodatkowo łososie niszczą gniazda tarłowe troci i przez wielu naszych znakomitych trociarzy są uznawane za wroga polskich rzek trociowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 wchodzą na tarło, ale do niego nie przystępują... - z tego co wiem to jest to niestety prawda.Łososie, które pochodzą z zarybień wchodzą na tarło, przystępują do niego ale ikra niestety nie jest zapłodniona. Z czy ktos wie dlaczego tak się dzieje??? Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 a tu kolejny, http://www.rybobranie.pl/wiadomosci/mod.php?dir=wiadomosci&a mp;id_wiadomosci=186&opcja=wiadomosc ale dostał w łeb.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 O w morde ale piękny Gratuluję szkoda że w Słupi nie można takich połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Fiu fiu a moze jakies szczegoly dotyczace polowu, jaki hol byl, na co padl - takie tam dla podniesienia cisnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Coś z tymi łososiami to dziwna sprawa. Ja o tym nieudanym tarle jeszcze nie słyszałem. Sięgnę języka u swoich źródeł... Tak czy siak ryba przepiękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 No no kolego z tym łososiem to kolego namieszałeś TAAAKiej Ryby to my se życzyli w nowym roku a ty już na poczatku ją złapałeśKolego co będziesz łowił przez reszte sezonu GRATULACJE___________poperowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 Piekna ryba! Czy ten niewytarty losos tez dostal w leb?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pedros Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Chłopaki z JERKa razem z kolegą są na Drwęcy i właśnie Michał złapał piękną samicę łososia o długości 96 cm.UFF....a ja ledwo mówię (gardziołko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jeszcze kilka takich ryb i Drwęca stanie się królowa naszych rzek. pozdrowienia i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 A ja dzisiaj mało nie zostałem zwiany do Parsęty przez tą wichurę orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 @Baloo, ...Ja o tym nieudanym tarle jeszcze nie słyszałem. Sięgnę języka u swoich źródeł... - udało ci się ustalić coś ponadto co napisaliśmy powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 @Rognis, All - wdałem się w pogawędkę z prof. Witkowskim (bądź co bądź jednym z największych autorytetów ichtiologicznych w kraju) i doszliśmy do wniosku, ze to jakaś plotka. Nie są nam znane żadne badania potwierdzające nieskutecznośc tarła łososia w pomorskich rzekach. Jeśli nikt tego nie potwierdził to równie dobrze możemy powiedzieć, że wszystkie krowy są jałowe. Na samych obserwacjach wędkarskich raczej bym nie polegał. Jeśli te łososie są, mają odpowiednie warunki, to dlaczego miałyby nie przystępować do tarła? Skoro woda jest czysta, to dlaczego miałoby nic się nie wykluć? Przeżywalność to inna sprawa. Z narybku do wieku, w którym ryba będzie gotowa do tarała może dorosnąć tylko kilka procent ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi