Skocz do zawartości
  • 0

Klub Połączonych nad Dobrzycą i Piłąwą

Rhyacophila

Pytanie

Klub Połączonych nad Dobrzycą i Piłąwą

www.klubpp.eu

Witajcie,

Z początkiem tego roku ruszyła formalnie nasza inicjatywa. Obejmuje ona patronat nad łowiskiem Połączone w formie klubu „spinomucha” przy Okręgu Nadnoteckim. Woda z olbrzymim potencjałem, niegdyś najlepsze łowisko lipieniowe w Polsce (zobaczcie Pstrąg i Lipień S. Ciosa nr 1.) całkiem nieźle ulokowane geograficznie (bliskość kilku większych miast p?łłnocno zachodniej Polski).

Oczywiście problem?łw jest wiele, w tym niedawna zmiana polityki Okręgu wobec łowiska. Formalnie Okręg zgodził się na No Kill i licencje ale kategorycznie nie zamierza doło?źyć ani grosika do interesu.

Napisałem celowo „niedawna zmiana polityki” gdy?ź, co warto podkreślić, w zeszłym sezonie, w efekcie naszych starań oraz „pomyślnych wiatr?łw” udało się dorybić łowisko bagatela 80 tyś sztuk narybku pstrąga potokowego (udokumentowane na stronie PZW Wałcz). Jaki będzie tego efekt czas poka?źe, tymczasem klubowa kasa świeci pustką a licencji sprzedano raptem kilka sztuk. I nie ma się chyba co dziwić, puki co, poza widokami niewiele tu jeszcze do podziwiania… choć idzie ku lepszemu!

Tymczasem potraktowani po macoszemu zmuszeni jesteśmy radzić sobie sami.

I tak korzystając z okazji chciałbym zaproście koleg?łw na nasze pierwsze otwarte zawody klubowe. Akcja z przeznaczeniem na wsparcie łowiska. Będzie atmosfera, będą atrakcje. Będą tak?źe fanty, w tym prezent od pracowni FishingRod.pl – blank muchowy F865-4MHX, kt?łry będę miał zaszczyt uzbroić pod tę okoliczność.

W ka?źdym razie chętnych na wsp?łlne wędkowanie zapraszamy 12 maja o godz. 9.00. Start w Zabrodziu przy wiatach wędkarskich. Wpisowe 30zł + licencja (dzienna 20zł roczna opcjonalnie od 100)

Szczeg?łłowe info wkr?łtce na stronie www.klubpp.eu

Pozdrawiam,

Adam Obiegałko

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Piękne rzeki, wybrane ale i tak jeszcze tu i ?łwdzie mo?źna lipki połowić.

Mnie odcinek specjalny cieszy i chętnie bym zasilił kasę gdyby nie jedno ale... licencje do nabycia w zarządzie okręgu.

Dystrybucja taka to tragedia. W dobie internetu, przelew?łw a nawet poczty mo?źna to rozwiązać innaczej, tak ?źe nawet ci co pracują zdołają was odwiedzić np w weekend.

• 0

Mikołaj,

Nic bardziej mylnego! Ktoś wprowadził Cię w błąd więc sprostuję.

W Okręgu nie kupisz licencji, tam nikt nie ma ochoty się tym zajmować (tak jak pisałem po macoszemu).

Info o opłatach znajdziesz tu:

http://www.klubpp.eu/licencje.html

W praktyce wystarczy dow?łd wpłaty. Pozostaje jeszcze kwestia formalna czyli odbi?łr samego dokumentu, co nie jest problemem gdy?ź zwykle ktoś upowa?źniony jest na łowisku, lub po prostu mo?źna to załatwić pocztą. Zadzwoń pod kt?łryś z tych numer?łw i będzie załatwione.

696 487 690

883 630 406

504 261 951

604 512 693

Fido,

Przez Okręg, niestety odm?łwili nam wsparcia.

• 0

To świetnie :D

O łowisku, a raczej planie dowiedziałem się w zeszłym roku pocztą pantoflową. Na początku roku szukałem info i na oficjalnej stronie okręgu znalazłem takie dane.

W takim razie do zobaczenia nad wodą.

Pozdrawiam