Skocz do zawartości

Obrotówki Riomes

mesrio

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem jak by pracowały prowadzone z prądem. Potrzebowałem w zeszłym roku takich ciężkich obrotówek na pstrągi więc kupiłem Meepsy Aglia Long Heavy. Wielkość 1+ ważyła bodajże 12g. Pod prąd praca jeszcze do zaakceptowania bo nurt sam napędzał paletkę, natomiast z nurtem paletka przyklejała się do korpusu i nie kręciła się wcale. Poszły na złom :D

Mesrio właśnie trafiłem na Twój wątek i jestem pod wrażeniem. Blaszki ciekawe, listki ładnie zdobione.

Ciekaw jestem jak by pracowały prowadzone z prądem. Potrzebowałem w zeszłym roku takich ciężkich obrotówek na pstrągi więc kupiłem Meepsy Aglia Long Heavy. Wielkość 1+ ważyła bodajże 12g. Pod prąd praca jeszcze do zaakceptowania bo nurt sam napędzał paletkę, natomiast z nurtem paletka przyklejała się do korpusu i nie kręciła się wcale. Poszły na złom :D

Co do obrotów Meppsa to nie są to juz te Meppsy co kiedyś. Coraz więcej nie kręci jak powinna. Drut szorstki matowy też nie pomaga im w tym i większość jest do przeróbki i poprawek.

Dzięki za pochwały które stymulują mnie do dalszej pracy :D Co do Meepsów Aglia Long Heavy również nie mam dobrego zdania. Mam takie same odczucia. Co do pozostałych Agli, Cometów i Longów nie trafiłem jak na razie na jakieś felerne partie. :D

Oj Sławku jak dzisiaj machnąłem nią na 0,14 żyłce to nie widziałem gdzie spadła :lol:

Ja wiem gdzie :mellow:

Oj Sławku jak dzisiaj machnąłem nią na 0,14 żyłce to nie widziałem gdzie spadła http://fakty.interia.pl/swiat/news/pakistan-katastrofa-samol otu-pasazerskiego,1787562

Oj Sławku jak dzisiaj machnąłem nią na 0,14 żyłce to nie widziałem gdzie spadła :lol:

Ja wiem gdzie :mellow:

Oj Sławku jak dzisiaj machnąłem nią na 0,14 żyłce to nie widziałem gdzie spadła http://fakty.interia.pl/swiat/news/pakistan-katastrofa-samol otu-pasazerskiego,1787562

Jeśli to miał być żart, to dla mnie kompletnie żenujący.

Grego

• 1 miesiąc temu...

Trochę musiałem poczekać na nowe skrzydełka ale w końcu już są biggrin.png Na poniższych dwóch fotkach prezentuje obrotówki w rozmiarach nr 2 a na 3 fotce wielkość nr 1. Dzisiaj akurat naszło mnie na przyciemniany mosiądz biggrin.png

post-4024-1348917260,4876_thumb.jpg

post-4024-1348917260,5941_thumb.jpg

post-4024-1348917260,7495_thumb.jpg

Edytowane przez mesrio
  • Like 1

No i w końcu długo oczekiwana moja ulubiona aglia :D Grzesiek, na złotego longa złowiłem okonia 35cm z brzegu i to na casta i to na długim :mellow: Jeśli jest opcja to chciałbym nr 2 z 5-6 szt, np. po 2 z każdego rodzaju. Da radę?

S.

• 2 tygodnie później...

Wynik weekendowych testów blaszek. Rybka wzięła na agliopodobną obrotówkę nr 2 mojej produkcji. Pstrąg miał około 53 cm i sorki za zdjęcie na podbieraku. Nawet nie wiecie jak trudno było zrobić tą fotkę :)Oczywiście buzi i marmurek wrócił do wody. biggrin.png

post-4024-1348917346,2983_thumb.jpg

Edytowane przez mesrio

No Grzesiek gratuluję! Potok pierwyj sort ma się rozumieć, apropo.. blaszki od Ciebie kręcą się nawet w opadzie :mellow: wziąłem je nad wodę i rzucam.. opada, opada, opada.. poderwałem delikatnie a ta franca się kręciła cały czas, Krzyś na to rzekł... lepsza od meppsa :D

Pozdrawiam

Sławek

• 2 tygodnie później...