Skocz do zawartości

Obrotówki Riomes

mesrio

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z wczorajszym meczem dopiero dzisiaj wstawiam fotki.

Dwie blaszki z wyklepanymi skrzydełkami. Wielkość to coś między nr 5-6. Dla porównania na fotkach mepps comet nr 3. Wirówy stawiają spory opór w wodzie. Przy sprawdzaniu pracy w moim aero chyba tryby się wyprostowały :D

Obrotówka z mosiężnym skrzydłem waży 18 gram a z miedzianym 14 gram czyli nie za dużo. Na jesienne płyciaki są idealne. Kotwiczki powinny być większe ale aktualnie nie miałem odpowiednich. Pracują bardzo mocno i równo. Szerzej pracę można określić na walkę pajka 40 cm  :D   

post-49339-0-75027200-1406786571_thumb.jpgpost-49339-0-88602900-1406786580_thumb.jpgpost-49339-0-57159700-1406786588_thumb.jpg

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Niedzielny wypad na trotki na zero ale jak usłyszałem kiedyś nad Słupią ,, nie ma wyjścia piłujemy dalej". Jeszcze dwa tygodnie sezonu trociowego :). Mam nadzieje ,że szczęście dopisze.

Poniżej obrotówki w stonowanych barwach.

post-49339-0-83172700-1410788651_thumb.jpgpost-49339-0-38908400-1410788659_thumb.jpg

• Like 1

Na fotce największa z trzech trotek złapanych przez kumpli na moje wirówki. Nie wiem czy jakaś inna ryba daje większą motywację do dalszej pracy nad nowymi wzorami i modelami :D. Pracownia już prawie gotowa więc będzie nad czym pracować w jesienno-zimowe wieczory :D

post-49339-0-01519400-1410896380_thumb.jpg 

• Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Przynęty G.W., jakich skojarzeń by nie przywoływał ten skrót ;) , to i tak respekt za całokształt. Jak bym łowił na obroty, to właśnie ze stajni takich twórców.

Myślałem nad zmianą skrótu na przynęty Ebola bo takie skuteczne ;). A tak na poważnie nazwa już powstaje w głowie :).

Co do strzemiączek z drutu nigdy ich nie robiłem. Myślę ,że nie ma problemu żeby je zrobić. Przy czym na tych strzemiaczkach co używam aktualnie wirówki chodzą bardzo dobrze więc nie szukałem innych rozwizań :)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...