Piness Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 No ładne, te młoteczkowe muszą być użyteczne na górskich rzeczkach A chciałem zapytać, sam wycinasz longi czy takie kupujesz i przerabiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Generalnie to moja inwencja twórcza gotowych skrzydełek . Chwilka czasu po pracy i poskręcałem kilka obrotówek na nadchodzący długi weekend . Na fotce wielkość nr 2. Waga to około 4,5 grama. Skrzydełka srebrne młoteczkowane. Testy prawdopodobnie na Orzycu . Edytowane 11 Marca 2014 przez mesrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Ładniutkie , ja mam w planach jutro nawiedzić Orzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Jutro prawdopodobnie Omulew a dopiero w piątek Orzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Te z drucianymi korpusami najlepsze.....Po czase miedź pokrywa się piękną delikatną patyną, a krwista czerwień pięknie kontrastuje. Mam to wiem..... do dzisiaj nie zerwałem na zaczepach ani jednej - więc dość szczęśliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Minecjusz moc patyny jest nieziemska . Z tymi zaczepami to jakieś podejrzane. Ja jak wracam z nad wody to zawsze mi jakaś z pudełka ubędzie . A tak z dzisiaj to kilka obrotek w rozmiarze nr 3 z przeznaczeniem pod trotkę. Waga bez kotwiczki to 11 gram. Czekam aby sprawdzić w srebniakowych warunkach bojowych ale coś mi mostu przez Wisłę nie mogą skończyć . Mam nadzieje ,że do października się wyrobią Edytowane 11 Marca 2014 przez mesrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Moc patyny jest nieziemska, zupełnie jak moc kwasu który rozpoczyna reakcję jej wytwarzania Widzisz jakieś szczęśliwe te od ciebie.....wogule jakoś w tym roku zerwałem tylko 1 woblerek 5cm i 2 blaszki, gumki żadnej, a zaczepy nieraz są potęzne.....Hehe jestem w czepcu urodzony czy co.....a na rybkach często jestem.....Niedawno wspominając poprzedni sezon....gdzie czasem szło 10 blach dziennie zacząłem robić blaszki na własny użytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Z tą produkcją własnych blach to masz racje. Więcej ma się w pudełku ale mi raczej urywanie własnych obrotówek przychodzi o wiele ciężej niż sklepowych W związku z przymusowym urlopem w pracy podłubałem dzisiaj trochę. Powstało sporo nowych obrotówek. Poniżej dwie przykładowe obrotówki. Testy blaszek już w przyszły weekend nad Biebrzą . Normalnie nie mogę się doczekać tego wyjazdu . Edytowane 11 Marca 2014 przez mesrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 26 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Blaszki z wieczornego klepania. Skrzydełko w rozmiarze nr 3. Jak zwykle przyzdobione mieszanką patyny i srebra. Waga około 7,5 grama. Dla zwiększenia skuteczności dodałem również chwosty. W sam raz na jesienne szczupale . Edytowane 11 Marca 2014 przez mesrio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Dwa nowe wzory pasiaków. Do ich zdobienia użyłem matowego i normalnego srebra. Wielkość nr 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Blaszki z wieczornego klepania. Skrzydełko typu aglia nr 3. Jak zwykle przyzdobione mieszanką patyny i srebra. Waga około 7,5 grama. Dla zwiększenia skuteczności dodałem również chwosty. W sam raz na jesienne szczupale . Nie masz pojęcia ile okoni się na to uwiesiło lepsze wyniki niż na boczny trok a na long3 siadło naprawdę kilka ładnych nakrapianych kaczodziobów Edytowane 20 Listopada 2013 przez El_Mariaczi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Grzegorz wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Spóźnione dziękuje za życzenia Obróbka metali kolorowych cały czas w toku Tak dla rozluźnienia chwostóweczka Jak ktoś będzie chciał to mogę podesłać przepis Edytowane 18 Lutego 2014 przez mesrio 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Żeby do RIO było bliżej to chętnie bym się wybrał na dłuuuuuuugie Polaków rozmowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 W sumie Kali jak dobrze poszukasz to wcale nie tak daleko te RIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) No to powiem szczerze ze jak będę w okolicach RIO(Kwidzyna, Zbyszek Sitko zawsze był czuły na punkcie odmian) nie omieszkam wstąpić wespół z kierowcą . Edytowane 20 Lutego 2014 przez KALI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Odmiana miasta Kwidzyn to miejscowy temat tabu Jak będziesz w okolicy to zapraszam na jakieś wspólne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Trociówka Edytowane 24 Lutego 2014 przez mesrio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 W nowym wydaniu wielkość nr 2. Praca jak typowe longi. Bardzo blisko korpusu. Start natychmiastowy. Na rzeczne szczupale o okonie jak znalazł . Będę również testował wersję przeciążoną. Ta wersja waży około 7 gram. Wersja przeciążona powinna mieć około 10 gram. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Kiedy wreszcie zrobisz Longa 1+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Powiedzmy Pumba ,że pracuje nad tym . Jak kiedyś nastąpi ten moment to na pewno będziesz pierwszą osobą testującą tą błystkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 prawdziwy talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) A dziękuje . Miło usłyszeć takie słowa. Powiem tak, jeszcze kilka lat temu na studiach bałem sie wziąć wiertaręke do ręki. Teraz wygląda to z goła inaczej. Generalnie bardzo dużo pracy oraz oczywiście prób i błedów. Trzeba mieć dużo samozaparcia. Informacje na forum są bardzo cenne. Bardzo dużo pomogła mi wiedza zebrana na jerku np wątek Frediego. Prace na kolejnymi modelami cały czas trwają. Będe się aktualnie zajmował wielkosciami nr 1, 0 oraz powyżej nr 5. Zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowane 29 Maja 2014 przez mesrio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Wielkość numer 1. Z nowości wprowadziłem obciążenie w postaci kulek mosiężnych lub miedzianych. Do tego dołożyłem krwisty koralik oraz chwost. Waga 2,7 grama. Na tą wage mają całkiem dobrą lotność. Praca natychmiastowa i kolejna ciekawa opcja przy odpowiednim kącie pracują przy opadaniu. Co do koralików miałem ciekawą sytuację. Nie tyle co ja a mój kolega łowiący na moje obrotki. Łowił okonie na obrotówki z krwistym koralikiem(takim jak na zdjęciu) które ogólnie brały bardzo dobrze. Po urwaniu tej obrotówki łowił na taką samą srebrną obrotówką tylko ,że z przezroczystym koralem. Brań było znacznie mniej. Oczywiście była to druga obrotówka czyli inna praca itp ale z drugiej strony mała pierdoła a może czasami zrobić różnicę. Co do ryb na nie to kilka okoni i szczupaczek niewielkich rozmiarów uwiesiły się na pobliskiej kałuży. Na testy na większą skalę musze poczekać aż Wisła odejdzie od wału. Nie długo wstawie wersje jeszcze troche lżejsze z przeznaczeniewm na przelewy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesrio Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Kilka nowych blaszek na cometopodobnych paletkach o wielkości nr 2. Waga w zależności od faktury skrzydełka 2-3 gramy. Kilka wirówek stylizowanych na black fury :-). Porobiłem delikatne zagłębienia w paletkach aby kropki dłużej się trzymały :-) Edytowane 22 Lipca 2014 przez mesrio 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi