cru5h Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam Miał ktoś możliwość porównania w praktyce wędek St.Croix PC66MF / TRC66MF vs Team Dragon Casting (7-21g, 10-35g)? Ceny są porównywalne... interesuje mnie wędka pod szczupłego (połów na blachy Grnom/Alga Nr 2,obrotówki do 25g, Kopyto Relax 5-6 cali na lekkich główkach, Sporadycznie woblery do 30g).Ewentualnie porównanie tych wędek w wersji spiningowej... używam Dragonów (Millenium, Fishmaker, Team Dragon, Guide Select) i jestem zadowolony, złego słowa o nich nie mogę powiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja miałem Dragona Silvera do 35 i Triupha do 21 - przynęty obsługiwały te same, Triumphem rzucałem 6calowym kopytem Relaxa + główka 5-7g - tak samo Dragonem. Osobiście dużo bardziej pasował mi St. Croix, był dużo bardziej czuły i to nie ze względu na niższą gramaturę. Pozwalał łowić i mniejszymi i większymi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cru5h Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja miałem Dragona Silvera do 35 i Triupha do 21 - przynęty obsługiwały te same, Triumphem rzucałem 6calowym kopytem Relaxa + główka 5-7g - tak samo Dragonem. Osobiście dużo bardziej pasował mi St. Croix, był dużo bardziej czuły i to nie ze względu na niższą gramaturę. Pozwalał łowić i mniejszymi i większymi przynętami. Czyli bardziej uniwersalny kijek ze stajni St.Croix... a jak z grubością blanku? czy Triumph był grubszy od Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Hej,nie mam pojęcia, st. croix był jednoczęściowy, a Dragon dwuskład. Tym st. croix łowiłem nawet 5cm kopytkami na 10g główce i było to fajne łowienie. Łowiłem też sandacze 7-10cm gumami na 15g główkach. Dużo bardziej uniwersalny, czuła szczytówka. W Dragonie szczytówka pod przynętami zbytnio nie pracowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Dragony są przereklamowane...St.Croix to kije z innej półki cenowej i jakościowej. Kiedyś sprzedałem Triumpha...świetny kij za super kaskę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Kiedys lowilem na Dragona i pozniej na st.croixa. Jesli ceny sa porownywalne, polecam st.croixa. W/g mnie to inna klasa sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 szczerze mowiac, zastanawiam sie, co tutaj porownywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Potwierdzam wszystkie opinie, St. Croix to zupełnie inna bajka. Trochę tak jakby porównywać Poloneza i Forda, jeden i drugi jeździ, tylko jak........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Potwierdzam wszystkie opinie, St. Croix to zupełnie inna bajka. Trochę tak jakby porównywać Poloneza i Forda, jeden i drugi jeździ, tylko jak........Czy ja wiem... miałem pc60mlf2 i się na nim zawiodłem. Kij byle jak zrobiony, przelotki niechlujnie położone efektem było spotykanie się z blankiem żyłki przy niewielkim obciążeniu czy przy rzucie przynęta. Do tego blank którego opis nie był zbyt zgodny z realiami. Jednak nie będę wystawiał negatywnych opinii marce st croix bo nie można, bynajmniej nie wypada oceniać i pisać na temat całego asortymentu na podstawie jednego produktu czy opini która często się mija z prawdą. Ja mam dwa dragony w castingu (fakt nie team dragony) ale nie powiem że odstają aż tak do tego stopnia by opisywać to na relacji polonez i ford. Może taka relacja występuje gdy się kupi kije z serii legend ale wątpię by najtańsze kije st croix stanowiły aż taki kosmos i były wyznacznikiem jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Kije St.Croix są produkowane na inny rynek. Ich ścianki nie są tak tekturowe jak w dragonach. Gdyby firma wypuściła SHIT nawet z niskiej półki mogłaby stracić pozycję na rynku. Wbrew pozorom w USA niewiele jest osób które stać na serie Elite czy Extreme... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 jarek001 i cru5h - moja zona ma obecnie dwa kijki st.croix triumph w spinningu, jeden dwu sklad, drugi travel, jak chcecie moge sie z Wami spotkac to porzucacie sobie. To spinningi, nie castingi, wiec troche inaczej, ale zawsze da to troche pojecia odnosnie jakosci tych wedek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi