Skocz do zawartości

St Croix PC66HF prośba o opinie

doktorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Forum czytam już od dawna, natomiast piszę bardzo rzadko, bo moje doświadczenia z castingiem są, póki co, tylko wirtualne :D.

Po przeczytaniu artykułu Remka o Abu REVO (serdeczne podziękowania i szacunek!), zapadła decyzja - kupuję. W związku z promocją u Żbika wymyśliłem sobie do niego kijek jak w tytule (PC66HF). Zastosowanie to tzw. średni jerk czyli przynęty o wadze do ok. 50 g.

Mam parę spinningów St. Croix i wiem, że jest bardzo duża różnica pomiędzy Premierami a Avidami. Nie chciałbym sie rozczarować bo spinningi z serii Premier raczej mi nie leżą, niestety bardzo ograniczone zasoby finansowe nie pozwalają na razie na lepszy kijek. Ale może przy stosunkowo ciężkich przynętach nie ma aż takiej różnicy (Premier-Avid)?

Pozdrawiam

Piotr

Doktorku, jedno jest pewne takie 50 gram to poleci z tego premierka jak z armatki. oczywiscie jesli ci tylko linki wystareczy :mellow:

A tak nieco powazniej, nasz forumowy MARKUS (niestetynie bywa tu zbyt czesto) posiada taki kijek i lowi nim wiele duzych ryb - szczupaki i sumy tysz :mellow:

mozesz spokojnie kupowac :D

ja posiadam ten PC70HF2, na taki jak ty chcesz tez dlugo lowilem, mozesz spokojnie rzucac wszystkimi przynetami do 80 gram a jak bedziesz rzucal miekko, to nawet 100 gram poleci az milo

co wazniejsze, te wedka swietnie nadaje sie do jerkowania twardymi gliderami, duzymi soft baitami i woblerami, duze obrotowki i spinner baity tez od biedy obrobi

polamania zycze :mellow: