PaNeK Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam, znacie może jakiś dobry, skuteczny i w miarę niedrogi preparat do oczyszczania wysłużonych blaszek? (wirówek, wahadłówek, elementów metalowych z rdzy, kamienia, lakieru itp)? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam, Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Ja dostałem od kumpla taką białą pastę polerską ( konsystencja śmietany ) jest rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 znasz może nazwę tej papki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 http://www.takczysto.pl/srodki_czystosci/tytan_plyn_kamien_i _rdza_500_ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Nazwy nie znam , ale jutro się dopytam u źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Popper, tytana mam i dziś nim próbowałem ale nie złazi od niego ani nic, może jedynie bardziej się błyszczy tam gdzie było wcześniej czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Polecam zwykły Cif, który służy w kuchni, czy łazience. Do grubszych zanieczyszczeń najlepsza jest pasta do zębów, tylko nie wybielająca. Do tego kawałek starej, bawełnianej podkoszulki i zestaw do czyszczenia jest kompletny. Można też bardziej profesjonalnie, czyli pastą polerską do lakierów samochodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam, znacie może jakiś dobry, skuteczny i w miarę niedrogi preparat do oczyszczania wysłużonych blaszek? (wirówek, wahadłówek, elementów metalowych z rdzy, kamienia, lakieru itp)? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam, Karol Cześć Karolu, ja będę mniej oryginalny niż koledzy. Ale zdradzę Ci pewien sekret, użyj do tego zwykłej pasty do zębów. Nie, nie żartuję, sprawdź i sam zobaczysz, że to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Możesz rozważyć zakup czegoś takiegoPrzypadkowy link z allegro: http://allegro.pl/wanna-myjka-ultradzwiekowa-0-6-l-sonic-i22 30344487.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Co innego czyszczenie blaszek, a co innego przywracanie pierwotnego wyglądu. Czyszczenie chemią rozmaitą, jak najbardziej, ale nie oszukujmy się, pierwotny wygląd to nie będzie. Stan jak nowy to już niestety papiery, szlifierki + filce i pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 chyba faktycznie troszkę za duże oczekiwania miałem w temacie, liczyłem że wrzucę je do miski, zaleje jakimś płynem, wyjmę i ,,tadaaam - gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Spokojnie. Czasem efekt jest naprawdę niezły. Zależy chyba od metalu i tego czego używasz do czyszczenia. Od siebie mogę polecić czarny domestos na zimno oraz metodę na gotowanie w jakimś starym czajniku elektrycznym. Ocet/woda 70/30 % + soda oczyszczona i gotujemy, uchylić wieczko bo się pieni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dzisiaj przetestowałem ściereczki od ALDI-ego. Efekt może nie piorunujący ale bardzo zadowalający.Takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No to pokaż Walduś ten efekt, a nie jakieś lokowanie produktu uskuteczniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No to pokaż Walduś ten efekt, a nie jakieś lokowanie produktu uskuteczniasz. Janusz, moje stare TOBY odzyskało niemal dawniejszą świetność. Niestety fotka nie oddaje efektu zupełnie Produkt jak produkt. Jakbyś nie zauważył, to tu wszystkie są lokowane http://img827.imageshack.us/img827/7218/181oh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 No to pokaż Walduś ten efekt, a nie jakieś lokowanie produktu uskuteczniasz. Janusz, moje stare TOBY odzyskało niemal dawniejszą świetność. Niestety fotka nie oddaje efektu zupełnie Produkt jak produkt. Jakbyś nie zauważył, to tu wszystkie są lokowane No spoko, przecież wiesz, że jaja se robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Wrzuć do coca-coli na dobę lub dwie. Wysusz. Później szczoteczka do zębów (elektryczna mile widziana) i coś do szorowania przypalonych patelni . Przed odłożeniem do pudełka wypłukać, osuszyć i naoliwić delikatnie najlepiej syntetyczną oliwką lub olejem samochodowym. Wytrzeć po oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 A może jakiś środek do czyszczenia monet? Dwa lata temu czyściłem taką chemią swoje monety i powiem szczerze że to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megajozek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Moim zdaniem jeśli są przyrdzewiałe a praca jest normalna to nie będzie miało wpływu na brania gorzej jak kotwice będą zardzewiałe mogą wtedy pęknąć!! Jak to w dzisiejszych czasach wszytko ma swój czas eksploatacji <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Moim zdaniem jeśli są przyrdzewiałe a praca jest normalna to nie będzie miało wpływu na brania gorzej jak kotwice będą zardzewiałe mogą wtedy pęknąć!! Jak to w dzisiejszych czasach wszytko ma swój czas eksploatacji <_< Znam przypadki, gdy właśnie lśniące błyskotki mogą przynieść sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megajozek Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Oczywiście Najważniejsza sprawa jest uwierzyć w przynętę Zardzewiałe blaszki tak mi się wydaje ze tylko papier ścierny:) w kilku granulacjach i można czyścic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi