Skocz do zawartości
  • 0

Wędkowanie 50 m od budowli hydrotechnicznych,

juras25

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie zrozumiałem o czym piszesz. Na rzece sytuacja jest prosta, ale zbiornik zaporowy już inaczej. Chodzi mi o sytuację jak na obrazku. Pinezką zaznaczona jest taka o szerokości śluzy ok 2m. Dodam, że cały brzeg od śluzy w dół ma ok. 50 metrów i tam się nie wędkuje. Gorzej z brzegiem w górę. Czy mierzyć wzdłuż linii brzegowej, czy po prostej?

post-67664-0-15279500-1570370506_thumb.png

• Like 1

• 0

Jest jeszcze jedno ale...

Czy 50m od środka tamy, czy od końca muru wzmacniającego czyli końca budowli hydrotechnicznej (czasami to jest kilkadziesiąt metrów)?

Pytam ponieważ podczas kontroli panowie strażnicy też nie byli pewni do końca i chcieli mnie poczęstować mandatem.

• 0

Mierzymy od końca całości budowli hydrotechnicznej.

Pytanie o certyfikowany pomiar =

1)wezwanie przez SSR policji. Lokalnej i z nimi zakumplowanej, bo inna ma w d...

A „niebiescy” juz znajdą jakiś paragraf. Zwłaszcza jak jesteś sam a naprzeciw jest straż i gliny. Możesz mieć racje a przed sądem bedzie kulawo, zeznania 4:1 i to funkcjonariuszy.

2) nie ma świadków a koledzy z SSR są nerwowi. Świadków i zeznań w sprawie połamanej wędki/pociętych opon/pobicia tez nie ma...

3) są świadkowie, jest PSR, sprawa trafia legalnie do sądu. Masz duże szanse wygrać. Po dwóch rozprawach i z zatrzymanym zezwoleniem. To potrwa jakieś 12-18 miesięcy.

P.S. Byłem niegdyś strażnikiem SSR.

Edytowane przez etherni

• 0

Jest jeszcze jedno ale...

Czy 50m od środka tamy, czy od końca muru wzmacniającego czyli końca budowli hydrotechnicznej (czasami to jest kilkadziesiąt metrów)?

Pytam ponieważ podczas kontroli panowie strażnicy też nie byli pewni do końca i chcieli mnie poczęstować mandatem.

Łukasz ,w przypadku znanej nam miejscówki-oś tak naprawdę wypada w miejscu gdzie jest kładka i bramka ma kłódkę.OŚ,miejsce gdzie woda się 'załamuje' .Jeśli się mylę  ,proszę o komentarz bo to gorąca sprawa czasami nad wodą..