ezehiel Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 SobMyślisz, że szczupak połasi się na takiego streamera?Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ja bym brał jak rolnik dotacje ale to Sławek Zdecyduje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 No nie wierzę...w końcu Sławek z czołowego antagonisty i public anemy - stał się arbitrem i autorytetem.... świat się kończy .. Gratulacje Sławku, ale kto teraz będzie obertrollem ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Mały streamer ale większego nie trzeba. Tu się moczy w occie Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ezehiel to ryby się w ocet wkłada A nie muchy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ezehiel to ryby się w ocet wkłada A nie muchyOd tego C&R już mi się popie...ło.Dobrze, że nie smażyłem wcześniej. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Może kiedyś na tym forum optyka zmieni się z globalnej, na korzyść lokalnej.. bardziej wspólnej.. ezehielu - nie mam pojęcia! Łowiłem kiedyś szczupaki na muchę z lotki wyprasowanej na płasko, pociętej na części nawleczone na łańcuszek - malowane mazakami. Dwuramienna kotwica na początku.. Jednoręczną #6.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Może kiedyś na tym forum optyka zmieni się z globalnej, na korzyść lokalnej.. bardziej wspólnej.. ezehielu - nie mam pojęcia! Łowiłem kiedyś szczupaki na muchę z lotki wyprasowanej na płasko, pociętej na części nawleczone na łańcuszek - malowane mazakami. Dwuramienna kotwica na początku.. Jednoręczną #6..A masz jeszcze gdzieś takie cudo? Ogon pióra koguta, brzuch dywan + flash + micro flashPlecy paw i holo Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Panie ezehiel - to było kilkanaście lat temu, wątpię, żeby gdzieś się jeszcze walały. To był pojedynczy poryw koncepcyjny - bo kiedy próbowałem łowić bolenie na tzw piórko.. brały mi szczupaki.. a bolenie wolały sunraya.. I być może doczekam, kiedy wędkarski świat stanie się mniej kołtuński, apolityczny, nie taki hurra ideologiczny - tylko bardziej pragmatyczny, bardziej rozumny, czyniący sam z siebie jakieś wyższe formy pożytku.. Edytowane 11 Października 2019 przez Sławek Oppeln Bronikowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Sławek pojechałbym kiedy z Tobą nad Wisłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Z niekłamaną przyjemnością i radością - pewnie, że tak Ale do zimy będę miał czas tylko w niedziele - a wolałbym na trochę dłużej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Noc musi być. Mam ostatniego hita. Ser pleśniowy z Lidla albo innego hasioka ale jakiś dobry. Duży. Okrąglutki jak gęba grubaska. Ognisko z patykow naniesionych przez dużą wodę. Kupiłem gdzieś taka kratkę z uchwytem . Druga kratka ją zamyka. Ser kładziemy między kratki ale nie ściskamy. Nie wolno! Trzymamy w sąsiedztwie ognia, nie w ogniu. Bo pęknie jak mój ponton. Wczoraj wkleiłem 9dziur. Wracając do kolacji. Ser napuchnie. Zmieni kolor z białego na ciemniejszy. Będzie chciał wybuchnąć. Chwilę przed desantem bagietka w sąsiedztwo i na ogień. Musi być chrupi jak mawia moja teściowa. Dobra już czas. Bagietkę prawie na pół . Ser do środka. Wyleje się oj wyleje. Po rękach i gębie. .. mmm do tego 3 ogóry kiszone. Całe. Nie żadne plasterki. Plasterki dla dzieci. Do tego piwerko. Ułaaaa Edytowane 11 Października 2019 przez rózgaś 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Noc musi być. Mam ostatniego hita. Ser pleśniowy z Lidla albo innego hasioka ale jakiś dobry. Duży. Okrąglutki jak gęba grubaska. Ognisko z patykow naniesionych przez dużą wodę. Kupiłem gdzieś taka kratkę z uchwytem . Druga kratka ją zamyka. Ser kładziemy między kratki ale nie ściskamy. Nie wolno! Trzymamy w sąsiedztwie ognia, nie w ogniu. Bo pęknie jak mój ponton. Wczoraj wkleiłem 9dziur. Wracając do kolacji. Ser napuchnie. Zmieni kolor z białego na ciemniejszy. Będzie chciał wybuchnąć. Chwilę przed desantem bagietka w sąsiedztwo i na ogień. Musi być chrupi jak mawia moja teściowa. Dobra już czas. Bagietkę prawie na pół . Ser do środka. Wyleje się oj wyleje. Po rękach i gębie. .. mmm do tego 3 ogóry kiszone. Całe. Nie żadne plasterki. Plasterki dla dzieci. Do tego piwerko. UłaaaaK...a pięknie.I do tego jeszcze z tym serem i bułą wszystko się zgadza i po Bożemu,wszak dzisiaj piątek...Zara do lodówki lecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 A deser powstał całkiem przypadkiem. Kumpel wziął dwa banany. Nie wiem po co . Chyba bardziej dla fazy. Nie jadam bananów wcale. Ale była faza to włączyło się gotowanie. Znalazłem tackę aluminiową. Wrzuciłem 2 banany i włożyłem że 3 duże łyżki nutelli. I na ogień. Wiecie cobsie stało. Nutella sie lekko przypalila i roztopiła. Banany zmiękły... przeprosilem się z bananami i po latach zjadłem.. uuułaaaaaaa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Mogę dołączyć z faszerowanymi serkiem śmietanklowym pieczarkami zawiniętymi w boczuś i butelką brandy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 W nocy są najlepsze rydze, na blachę i tylko posolić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Krzychu dajesz Ale opowiedz coś więcej. Żeby poczuć smaki.Baca na jaką blachę te rydze. Dajno co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Karaś z żaru pieczony w całości z odrobiną soli. Do tego ziemniaki z popiołu i biały ser czosnkowy. Wędzona słonina z cebulą solą i trochę octu. Można by też z francuska... Gruszki zapiekane w żarze ale żeby się nie rozpadały, do tego ser pleśniowy Roquefort z orzechami włoskimi. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 w doopach Wam sie poprzewracało - jeszcze jakiś kelner francuski może?? Piwo chłodzone w rzece, kiełbasa z ogniska, albo kartofel zajumany z pola.I tak najważniejsze jest z kim, a nie co... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Piwo to po rybach, nie lubię po alko łowić. A jak jedziesz autem to kawał świnaka mozesz zabrać i świeżonke z cebulą zrobić. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 (...) , albo kartofel zajumany z pola.(...)No tak... Kradzione smakuje najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 pewnie kartofel z pola, jabłko z przydrożnego drzewa, z jakiegoś zdziczałego i zapomnianego sadu nad rzeką Wozić pół świniaka żeby wieczorem przed snem na polu w spiworze pod pałatką robić grilla??To chyba wolę wrócić na noc do domu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 No tak... Kradzione smakuje najlepiej Tałer przyznaję się, że jak chodziłem za trocią nad Redą, to zawsze ze 2 kolby kukurydzy zajumałem. Mea culpa . Brakuje mi tych wrześniowych wypadów przed robotą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JL48 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Krzychu dajeszAle opowiedz coś więcej. Żeby poczuć smaki.Baca na jaką blachę te rydze. Dajno cozdjęcie z netu pożyczone: https://www.wysowa.com.pl/wp-content/uploads/2019/04/rydze_z_blachy_front.jpg Oczyszczone kapelusze, blaszkami do góry, połóż na rozgrzanej blasze - smaż 2-3 minuty. Przed podaniem albo ciut wcześniej posól grzyby (sól kłodawska kamienna, nie warzona).Jeśli blachy nie posiadasz weź żeliwną patelnię i rozgrzej na niej masło, na gorące masło połóż grzyby i smaż chwilę z obu stron albo z jednej kapeluszem do dołu. Przed podaniem albo ciut wcześniej posól grzyby.Na ognisku w żarze można na dużym płaskim kamieniu, lub jak masz kratę ogniskową to na kracie albo nawet na kawałku blachy. Byle nie w płomieniach smażyć tylko w żarze. Potem kawa na noc z czegoś takiego tylko z tym na ognisku ostrożnie bo można zrobić rakietę, a po nocy trudno się szuka po krzakach górnej części jak wystrzeli. Edytowane 12 Października 2019 przez Stary Baca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Jajebie miazgaIdę coś zjeść . Trzeba zmienić temat na Wiślane przysmaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi