Skocz do zawartości

Fly fishing jest the best..


Sławek Oppeln Bronikowski

Rekomendowane odpowiedzi

Ha-ha-ha dobre z tym jajkiem..nie znałem  :D 
1.5 dnia można gotować starą kaczkę albo kurę nioskę - też twarda jak podeszwa o czym dowiedzieliśmy się za młodych czasów, gdy dumni  zajumaliśmy jedną ze stada które pętało się nieostrożnie na terytorium naszego biwaku w okolicach Księżych Młynów nad Wartą. Za karę pogoniły nas byki  :D  :D  :D

Edytowane przez Krzysiek P
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ha-ha-ha dobre z tym jajkiem..nie znałem  :D 

1.5 dnia można gotować starą kaczkę albo kurę nioskę - też twarda jak podeszwa o czym dowiedzieliśmy się za młodych czasów, gdy dumni  zajumaliśmy jedną ze stada które pętało się nieostrożnie na terytorium naszego biwaku w okolicach Księżych Młynów nad Wartą. Za karę pogoniły nas byki  :D  :D  :D

Krzysztof, a moja ciocia do dzisiaj nie może się tych kur doliczyć. :blink:  ;)

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na koczowisku prócz dużego kubanka z nierdzewki, bezbłędna jest zwykła czarna patelnia, a z niej - kukurydziane podpłomyki, grzanki, skwarki, pyrki z łupinami, brukiew, pieczone jabłka i śliwki, omlet na cały dzień z czym popadnie, no i zupa boczkowa, cebulowa albo piwna.. Im prościej, tym smaczniej.. I czarna herbata, gorąca i mocna - dwie czubate łyżki na pół litra wrzątku i zagotować -nie jakiś tampax.. I bourbon do smakowania..

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...