KrzyObr Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam. Postanowiłem również pochwalić się moimi pierwszymi woblerami. Nie są najpiękniejsze, bowiem zacząłem strugać około miesiąc temu. Chętnie wysłucham uwag i porad dotyczących robienia woblerów.Na pierwszym zdjęciu moje kleniowe wobleki, jeden slider i ukleja mam nadzieję na bolenia.Kolejne to ma być łamaniec szczupak ale nie wiem czy nie zrobić walk the dog. A na ostatnim suszące się moje nówki i cykada.Dzięki za wszystkie uwagi, pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Czołem!!! Jest potencjał brakuje praktyki ale wszystko z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Mam dodatkowo kilka pytań do Kolegów którzy robią woblery już długo. Czy jeśli chcę tego łamańca zrobić na walk the dog to czy obciążać go w środku czy tylko na kotwiczkę oraz jak zrobić popera głównie chodzi o to zagłebienie czym je wyciąć. Również chcę się zapytać z czego najlepiej robić nóżki do woblerków kleniowych, słyszałem, że dostępne są jakieś materiały do tego lecz podobno tylko w Anglii. Dzikuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ja nic nie mowie,bo dopiero zaczynam,ale na twoim miejscu narazie bym się skupił na zwykłych woblerkach a nie na łamancach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (...) Również chcę się zapytać z czego najlepiej robić nóżki do woblerków kleniowych, słyszałem, że dostępne są jakieś materiały do tego lecz podobno tylko w Anglii. Dzikuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Eee tam tylko w Anglii, gumka z majtek albo żyłka też się nadadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zwykła gumka recepturka/biurowa. Bądź najcieńsze otuliny kabli. Tam możesz wybrać kilka kolorów już gotowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jest też coś takiego jak gumka sylikonowa dostępna w różnych kolorach i średnicach.Na nóżki chyba najlepsze.Otulina z kabli może być za sztywna i czasem może zakłócać pracę woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dziękuję za podpowiedzi. Już udało mi się znaleźć gumki i zrobiłem kilka korpusów z nóżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 kradnij [a co!] z kół rowerowych,tak że obcinka i do dzieła a tak nawiasem to z kół najtrwalsze by chyba było bo gumka recepturka się szybko starzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi