Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Oficjalnie siódmy, nieoficjalnie chyba piętnasty. Jak przy wszystkich literackich Noble przyznanych ostatnio, szwedzka akademia oprócz czysto merytorycznych wartości, ceni sobie bardzo i kładzie mocny nacisk na polityczna poprawność i lewicowo liberalne opisanie świata. Co nam z prawdziwą ulga pozwala odetchnąć, albowiem Rymkiewiczowi nagroda nie grozi.. Gratulacje dla Pani Tokarczuk ! 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Chciałem sam napisać,patrzę- już jest.Sławek na posterunku przy porannej kawce .Niezależnie od sympatii lub jej braku dla Pani Tokarczuk,to jest jednak coś.Mam nadzieję że za chwilę nie będzie kłódki,bo "potencjał polityczny" jaki tkwi w tym wątku jest jak tykająca bomba zegarowa... Edytowane 11 Października 2019 przez drag 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) Sławek nie mogłeś powstrzymać się od komentarza dotyczącego poglądów, nie interesuje mnie jakie masz. Prowokujesz z premedytacją wywołanie burzy, czy chcesz znowu odpocząć od pisania.Wątek zostawiam ale na brniecie w politykę zgody nie ma. Edytowane 11 Października 2019 przez Piotrek Milupa 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Jak wiesz Piotrek szanuję zdanie każdego co nie znaczy, że z każdym się zgadzam jednakże akurat w tym przypadku pozwolę sobie się zgodzić z naszym naczelnym obertrollem jak sam siebie ostatnio zatytułował. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Aaaa..ugryzę się w ...palec. Gratulacje dla Pani Aleksandry. (Mnie akurat takie poglądy pasują /;-) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 "Wymyśliliśmy historię Polski jako kraju tolerancyjnego, otwartego, jako kraju, który nie splamił się niczym złym w stosunku do swoich mniejszości. Tymczasem robiliśmy straszne rzeczy jako kolonizatorzy, większość narodowa, która tłumiła mniejszość, jako właściciele niewolników czy mordercy Żydów". 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 No właśnie Wojtek.Chyba załatwiłeś kłódkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Widzę że nic sobie nie robicie z moich słów, napisałem ze zostawiam ale bez brnięcia w politykę. Kłódka trafia na temat. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi