Skocz do zawartości

I znów Nobel

Sławek Oppeln Bronikowski

Rekomendowane odpowiedzi

Oficjalnie siódmy, nieoficjalnie chyba piętnasty. Jak przy wszystkich literackich Noble przyznanych ostatnio, szwedzka akademia  oprócz czysto merytorycznych wartości, ceni sobie bardzo i kładzie mocny nacisk na polityczna poprawność i lewicowo liberalne opisanie świata. Co nam z prawdziwą ulga pozwala odetchnąć, albowiem Rymkiewiczowi nagroda nie grozi.. :)

Gratulacje dla Pani Tokarczuk !

• Like 5

Chciałem sam napisać,patrzę- już jest.Sławek na posterunku przy porannej kawce :) .

Niezależnie od sympatii lub jej braku dla Pani Tokarczuk,to jest jednak coś.

Mam nadzieję że za chwilę nie będzie kłódki,bo "potencjał polityczny" jaki tkwi w tym wątku jest jak tykająca bomba zegarowa... ;)

Edytowane przez drag
  • Like 2

Sławek nie mogłeś powstrzymać się od komentarza dotyczącego poglądów, nie interesuje mnie jakie masz. Prowokujesz z premedytacją wywołanie burzy, czy chcesz znowu odpocząć od pisania.
Wątek zostawiam ale na brniecie w politykę zgody nie ma.

Edytowane przez Piotrek Milupa
  • Like 5

post-70940-0-51144700-1570772316_thumb.jpg

"Wymyśliliśmy historię Polski jako kraju tolerancyjnego, otwartego, jako kraju, który nie splamił się niczym złym w stosunku do swoich mniejszości. Tymczasem robiliśmy straszne rzeczy jako kolonizatorzy, większość narodowa, która tłumiła mniejszość, jako właściciele niewolników czy mordercy Żydów".

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...