didi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam panowie interesuje mnie model AVS90MHF2,mianowicie w jakiej gramaturze ten kijek bedzie pracowal idealnie,w opisie jest do 1oz-28gr,wiem ze te kije maja mocno niedoszacowane blanki,potrzebuje kija do dosc ciezkiego lowienia w granicach guma 12cm na glowkach 10-25gram czyli jakies 40gram,czy nie nadwyreze go taka gramatura,z gory dzieki za odpowiedzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Taką gramaturą na pewno go nie przecią?źysz. Łowię takim, super kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Opisem gramat?łrowym sie nie przejmuj moc bedzie z Toba Ja akurat mam 1 1/2 9' moc w dolniku niesamowita,na razie testy tylko w morzu przeszedł w przyszlosci 7cm wobki trociowe w rzece ale m?łj kolega w morzu rzuca 25gr.wachaczem po horyzont.Nie wiem czy ta gumą chcesz łowic w opadzie ale czułosc nie samowita..ogolnie mysle ze musisz z czegos zejsc aby wygodnie Ci sie łowiło ale raczej stawial bym na wielkosc gumy...zbyt duzy op?łr przy wyrzucie.. Kopyta 7cm do mams?łw 10cm pod 25gr powiniem obsłuzyc jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 no wlasnie strasznie duzy przeskok w tym cw katalogowym bo nastepny jest mh do 2oz,mi tak naprawde zalezy wlasnie w tej gornej gramaturze przynet jaka podalem czyli 12cm kopyto 10-25gram a boje sie ze 2oz juz bedzie za duzo,strasznie palowaty moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 O ile pamiętam (rzadko łowię na takie przynęty) 12 cm, to kopyto nr 5, w skali firmowej RELAX-a. A jeśli 5, to wa?źy jakieś 20g (bez gł?łwki). Jak doło?źysz tą najcię?źszą gł?łwkę ....... będzie 45g.Tak nawiasem. Był taki starszy wypust Avid?łw o cw. do 1,5oz. czyli około 42g. Byłby akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 w zbiornikach zaporowych na ktorych czesto bywam 12cm to taka norma na sandacza,szczupaka nawet 6cali kopyto,a ponizej 4cali nie schodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 @didi na zapor?łwce z brzegu łowisz czy jesteś zwolennikiem długich badyli na ł?łdke Łowiłem kiedyś avidem te?ź do 1oz tylko 2.60m na Odrze z pływadła i przy średniej wielkości gumach 8-11 cm z gł?łwką 30g ju?ź siadał ale na wodzie stojącej z gł?łwką 25g i większą gumą powinien sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 kijek mialby byc do lowienia z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi