Skocz do zawartości

st.croix avid

didi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie interesuje mnie model AVS90MHF2,mianowicie w jakiej gramaturze ten kijek bedzie pracowal idealnie,w opisie jest do 1oz-28gr,wiem ze te kije maja mocno niedoszacowane blanki,potrzebuje kija do dosc ciezkiego lowienia w granicach guma 12cm na glowkach 10-25gram czyli jakies 40gram,czy nie nadwyreze go taka gramatura,z gory dzieki za odpowiedzi!!!

Opisem gramat?łrowym sie nie przejmuj moc bedzie z Toba :mellow:

Ja akurat mam 1 1/2 9' moc w dolniku niesamowita,na razie testy tylko w morzu przeszedł w przyszlosci 7cm wobki trociowe w rzece ale m?łj kolega w morzu rzuca 25gr.wachaczem po horyzont.Nie wiem czy ta gumą chcesz łowic w opadzie ale czułosc nie samowita..ogolnie mysle ze musisz z czegos zejsc aby wygodnie Ci sie łowiło ale raczej stawial bym na wielkosc gumy...zbyt duzy op?łr przy wyrzucie.. Kopyta 7cm do mams?łw 10cm pod 25gr powiniem obsłuzyc jak nalezy :mellow:

O ile pamiętam (rzadko łowię na takie przynęty) 12 cm, to kopyto nr 5, w skali firmowej RELAX-a. A jeśli 5, to wa?źy jakieś 20g (bez gł?łwki). Jak doło?źysz tą najcię?źszą gł?łwkę ....... będzie 45g.

Tak nawiasem. Był taki starszy wypust Avid?łw o cw. do 1,5oz. czyli około 42g. Byłby akurat :D

@didi na zapor?łwce z brzegu łowisz :unsure: czy jesteś zwolennikiem długich badyli na ł?łdke :unsure:

Łowiłem kiedyś avidem te?ź do 1oz tylko 2.60m na Odrze z pływadła i przy średniej wielkości gumach 8-11 cm z gł?łwką 30g ju?ź siadał ale na wodzie stojącej z gł?łwką 25g i większą gumą powinien sobie poradzić. :unsure: