saw Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Simms Guide Boot Vibram Witam,Czy ktoś z koleg�łw u�źytkuje? Chciałbym przed zakupem zasięgnąć opinii poniewa�ź w sieci niewiele mo�źna przeczytać. Opis na stronie taimen jest pochlebny Najmocniejsze buty Simmsa z podeszwą StreamTread Vibramhttp://www.taimen.com/pl/pl/product/simms-guide-boot-vibram_ 5746/92920a tutaj wręcz odwrotnie: http://flyfishing.home.pl/flyforum/msg.php?id=32245&offs et=0&displaytype=fullJest to dość wysoki model simmsa tak więc jestem zdziwiony powy�źszą sytuacją i nabrałem wątpliwości, czy słusznie?PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 nie wiem jak guide'y, ale kolega ma freestone'y na vibramie od ponad roku i wygladaja jakby je wczoraj kupil (fakt czesciej uzywane po blocie jak po jakis kosmicznych kamieniach - kolega wazy dobrze ponad 100kg uzywa ich 2-3 razy na miesiac?). Ja tylko czekam az moje greysy sie rozpadna (w podobnych warunkach jak freestone obstawiam, ze zejdzie mi w sumie 2 sezony by je zajechac na smierc) to na 100% bede bral simmsy. (w greysach podeszwa jak nowa a caly material sie przeciera i kruszy po roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 O freestonach tutaj jest ciekawy temat. 100 wypad?łw na ryby i po butach http://www.szczurek.webd.pl/viewtopic.php?t=9883 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Cześć Temat był walcowany na forum...Mam te buty, są super. Jak o wszystko trzeba dbać i tyle. Komfort pierwsza klasa. Z pozycji czasu od tamtego postu mogę jedynie to potwierdzić.Są tacy co i robocze z kapką metalową w tydzień rozwalą. Malkontent?łw nie brakuje... Tutaj coś było w tym temacie: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=255766 &&srch=Guide+Boot+Vibram#msg_255766 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jak juz Simms to Rivershed. Swietne buty szczegolnie do brodzenia w kamienistych rzekach.Moje mialy 3 lata jak je ukradli i nawet wolframowe kolce sie nie wytarly a troche przezyly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Mam freestony od 5 lat.są OK.Wyglada na to,?źe pochodzę w nich następne 5lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 U?źywam freeston'?łw na vibramie - na wypadach jestem ok 3 razy w miesiacu. O buty dbam, po dw?łch sezonach wyglądają bardzo dobrze, praktycznie bez ślad?łw zu?źycia.Poprzednie jakie miałem to tak?źe freeston'y tylko ?źe były na grubym filcu - but?łw u?źywałem przez kilka sezon?łw z takim samym skutkiem.Nie u?źywałem tych guid'?łw - ale jeśli mieszanka u?źyta na podeszwę jest z tych samych surowc?łw co we freeston'ach - a podobieństw ?źe tak właśnie jest jest wysokie, to mogę je śmiało polecać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Z butami Simmsa bywa r?ł?źnie. Mam wra?źenie, ?źe trzeba trafić egzemplarz. Ja latam w starych, sześcioletnich i tylko sznurowadła porwałem, ale kolegom zdarzała się śmierć butk?łw po dw?łch sezonach. Z dzisiejszych najbardziej podobne do moich są Rivershed. Jeśli chodzi o podeszwę, to firma Vibram jest klasą dla siebie i nie bardzo ma konkurencję na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi