Skocz do zawartości

Buty do brodzenia Simms

saw

Rekomendowane odpowiedzi

Simms Guide Boot Vibram

Witam,

Czy ktoś z koleg�łw u�źytkuje? Chciałbym przed zakupem zasięgnąć opinii poniewa�ź w sieci niewiele mo�źna przeczytać. Opis na stronie taimen jest pochlebny Najmocniejsze buty Simmsa z podeszwą StreamTread Vibram
http://www.taimen.com/pl/pl/product/simms-guide-boot-vibram_ 5746/92920

a tutaj wręcz odwrotnie: wacko.png

http://flyfishing.home.pl/flyforum/msg.php?id=32245&offs et=0&displaytype=full

Jest to dość wysoki model simmsa tak więc jestem zdziwiony powy�źszą sytuacją i nabrałem wątpliwości, czy słusznie?

Pozdrawiam
Sławek

nie wiem jak guide'y, ale kolega ma freestone'y na vibramie od ponad roku i wygladaja jakby je wczoraj kupil (fakt czesciej uzywane po blocie jak po jakis kosmicznych kamieniach - kolega wazy dobrze ponad 100kg uzywa ich 2-3 razy na miesiac?). Ja tylko czekam az moje greysy sie rozpadna (w podobnych warunkach jak freestone obstawiam, ze zejdzie mi w sumie 2 sezony by je zajechac na smierc) to na 100% bede bral simmsy. (w greysach podeszwa jak nowa a caly material sie przeciera i kruszy po roku)

Cześć

Temat był walcowany na forum...

Mam te buty, są super. Jak o wszystko trzeba dbać i tyle. Komfort pierwsza klasa. Z pozycji czasu od tamtego postu mogę jedynie to potwierdzić.

Są tacy co i robocze z kapką metalową w tydzień rozwalą. Malkontent?łw nie brakuje...

Tutaj coś było w tym temacie:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=255766 &&srch=Guide+Boot+Vibram#msg_255766

U?źywam freeston'?łw na vibramie - na wypadach jestem ok 3 razy w miesiacu. O buty dbam, po dw?łch sezonach wyglądają bardzo dobrze, praktycznie bez ślad?łw zu?źycia.

Poprzednie jakie miałem to tak?źe freeston'y tylko ?źe były na grubym filcu - but?łw u?źywałem przez kilka sezon?łw z takim samym skutkiem.

Nie u?źywałem tych guid'?łw - ale jeśli mieszanka u?źyta na podeszwę jest z tych samych surowc?łw co we freeston'ach - a podobieństw ?źe tak właśnie jest jest wysokie, to mogę je śmiało polecać.

pozdrawiam

Z butami Simmsa bywa r?ł?źnie. Mam wra?źenie, ?źe trzeba trafić egzemplarz. Ja latam w starych, sześcioletnich i tylko sznurowadła porwałem, ale kolegom zdarzała się śmierć butk?łw po dw?łch sezonach. Z dzisiejszych najbardziej podobne do moich są Rivershed. Jeśli chodzi o podeszwę, to firma Vibram jest klasą dla siebie i nie bardzo ma konkurencję na świecie.