godski Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) Jedziemy. 1. Kupujemy 4 cele, markowe np. https://pl.aliexpress.com/item/33056748618.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.37a35c0fWwrtU0 Łączymy je szeregowo i wkładamy do pojemnika 2. Teraz musimy to czymś połączyć. Gdzie kupię takie łączniki ze śrubami ? Jak uda nam się kupić łączniki to skręcamy to wszystko i wkładamy do pudła. 3. Doklejamy do tego BMS.Jaki model wybrać i jak to połączyć z zespolonymi celami ? Zakładamy 12 V i 75Ah.Proszę o linki i łopatologiczne schematy. 4. Na koniec ładowarka - pewnie 7-10A wystarczy. Proszę o linki. To wszystko ? Edytowane 22 Października 2019 przez godski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Zamawiał ktoś ACCU LiFePO4 w czasie pandemii ? Jak wygląda dostawa jakie terminy i czy w ogóle to możliwe.Może ktoś ma już lokalnie większe ilości może u sąsiadów w Niemczech można coś dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Kupiłem kilka gratów dwa tygodnie temu, a wczoraj e-mail że w kraju i oclone. W obecnej sytuacji gdzie Ci się spieszy [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Zamówiłem na Ali 3 marca u różnych producentów ładowarkę, licznik, bms i 8 ogniw Lifepo4. Wszystko oprócz ogniw jest już u mnie, z tym że czas ich dostawy z góry był określony na 46 dni... Także chyba spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 BATERIE LITOWE . Miałem zakupić takie baterie do mojego silnika elektrycznego , ale to co usłyszałem to mnie ZMROZIŁO , obejrzałem dzisiaj kanał TURBULĘCJA , jest to kanał pilota lini lotniczej który opowiada o o swojej pracy . proszę posłuchać co o tych bateriach mówi . czas 1.01.08 - 1.02.46 . Przeżyć coś takiego na łódce gdzie taką baterię się schowa da bakisty to lipa tu jest link do filmu https://www.youtube.com/watch?v=AjiJ5T1ktWg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Nie siej zamętu. Poczytaj wątek. Potem chwal się umiejętnością obsługi YouTube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rojek35 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Dlatego kupiłem Lifepo4... Są bardziej bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 @Pawlo29... tak właśnie powstaje zamęt, jak.to kolega @Pietruk napisał. Litu jest trochę rodzajów, jedne są mniej stabilne inne w pełni bezpieczne... gość przytacza w tym wywiadzie liion,lipoly. Które w pewnych okolicznościach mogą stać się niebezpieczne. Wystarczy uszkodzenie mechaniczne bądź zwarcie. Za to.sa.mega lekkie i potrafią oddać dużo energii w krótkim czasie . Lifepo4 czy Lto sa pozbawione tych atrakcji, jednak są cięższe... poza tym akumulatory kwasowe potrafią być również niebezpieczne... sam puściłem z dymem kable grubości palca wskazującego przy kwasach, popazylem się lionami, odpaliłem kilka bms , mierników a nawet wytopilem terminale przy lifepo4 .także poczytaj trochę...Trzeba uważać i myslec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 @Pawlo29... tak właśnie powstaje zamęt, jak.to kolega @Pietruk napisał. Litu jest trochę rodzajów, jedne są mniej stabilne inne w pełni bezpieczne... gość przytacza w tym wywiadzie liion,lipoly. Które w pewnych okolicznościach mogą stać się niebezpieczne. Wystarczy uszkodzenie mechaniczne bądź zwarcie. Za to.sa.mega lekkie i potrafią oddać dużo energii w krótkim czasie . Lifepo4 czy Lto sa pozbawione tych atrakcji, jednak są cięższe... poza tym akumulatory kwasowe potrafią być również niebezpieczne... sam puściłem z dymem kable grubości palca wskazującego przy kwasach, popazylem się lionami, odpaliłem kilka bms , mierników a nawet wytopilem terminale przy lifepo4 .także poczytaj trochę...Trzeba uważać i myslecOk Masz rację jest tego kilka rodzajów , nauczka dla mnie jest taka , że nie można wrzucać wszystkiego do jednego garnka , a dla czytających żeby wystrzegali się tych liion,lipoly co są one bardzo nie bezpieczne o których jest mowa w wywiadzie z Kpt Dariuszem Kulikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Panowie tak trochę na inny temat. Warto bawić się w taką reanimację samemu? Nie mam zgrzewarki, musiałbym zrobić to tak jak na filmie. https://youtu.be/3M4blJoqiLkBateria też dokładnie ta sama. Od niezawodnej wkrętarki. Biorąc pod uwagę że na allegro są zamienniki za około 120zł.Jest nawet oryginał za 90zł, ale obawiam się że to jakaś podróba bo coś tanio. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Panowie tak trochę na inny temat. Warto bawić się w taką reanimację samemu? Nie mam zgrzewarki, musiałbym zrobić to tak jak na filmie. Bateria też dokładnie ta sama. Od niezawodnej wkrętarki. Biorąc pod uwagę że na allegro są zamienniki za około 120zł.Jest nawet oryginał za 90zł, ale obawiam się że to jakaś podróba bo coś tanio. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu TapatalkaWydaje mi się, że warto ! Zawsze można się czegoś nauczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 naladuj wpierw wszytskie paluszki , sprawdz napiecia czy sa rowne- male rozebierzonsci, troche kwasu , lutownica nie mniej niz 100W i ogien jak nie zbalansujesz ogniw to pieniadze pojda psu na bude 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) Litokalla li 500 do tego celu wystarczy? no i oczywiście miernik. Bo jeśli nie to odpuszczę sobię Trochę w życiu lutowałem, więc ten temat ogarnę. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 malo z lionami miale doczynenia, pare eksperymentow ale przy elektronarzedziach potrzeba sporo pradu zazwyczaj , tzn, ja bym celowal w ogniwa wysoko pradowe kosztem pojemnosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 (edytowane) @thug - polecam te ogniwka z video, kosztują po 20 PLN na Alle. Są na prawdę mocne, używam w e-papierosie. Nie każde ogniwo się nadaje, te LG mają dosyć wysyoki dozwolony prąd - 20 czy 30A. Jak wstawisz bateryjki 10A do wkrętarki, to prędko je dojedziesz. A inpojemność tych LG jest większa niż oryginałów - z tego co gość mówi x2. Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 malo z lionami miale doczynenia, pare eksperymentow ale przy elektronarzedziach potrzeba sporo pradu zazwyczaj , tzn, ja bym celowal w ogniwa wysoko pradowe kosztem pojemnosciW poradnikach jedni eksperci piszą, że różnica napięcia nie powinna być większa niż 0,03 V, a inni że 0,05 V. Co do jakości 18650 to faktycznie do wkrętarki lepsze są wysokoprądowe. Przy 5 sztukach niema co oszczędzać lepiej kupić nówki ale oryginały (firmowe: sony, LG, Panasonic, sanyo). Przy większych pakietach można pomyśleć o kupnie 18650 z demobilu. Całkiem do rzeczy można kupić w cenie 4-5 zł. Bo przy 120 sztukach cena gra rolę ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Przeczytajcie sobie tytuł wątku. Na pewno nie dotyczy on wkrętarek i ich zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Domator Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Przeczytajcie sobie tytuł wątku. Na pewno nie dotyczy on wkrętarek i ich zasilania.Nie rozumiem ?? tytuł wątku jest: "Budowa akumulatora LiPo 12V dla laików krok po kroku - poradnik" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Naprawdę ? Nie rozumiesz ? Zobacz sobie pierwszy post. Intencja wątku chyba była inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Naprawdę ? Nie rozumiesz ? Zobacz sobie pierwszy post. Intencja wątku chyba była inna.Mirku stojąc na straży porzadku napisałeś już drugi post nie związany z tematem (spójrz na tytuł) a wystarczy wcisnąć przycisk "Zgłoś" i moderacja rozstrzygnie i ewentualnie posprząta cały offtopic. Bez urazy Ja ze swojej strony dziękuję pozostałym za chęć pomocy, wiem już wszystko co chciałem. Temat wkrętarki i jej aku wyczerpany. Może faktycznie lepiej było założyć nowy temat w cafe Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Tak wogole , to tytuł tego wątku jest błędny..., autor zapewne miał na mysli Lifepo4 A nie lipo. Ogniwa lipo używają modelarze i osobiście bym ich nie używal na lodkach/pontonach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Mam pytanie o te ogniwa LiFePO4 LiitoKala w okolicach 70-90 Ah, trzymają parametry? Zadowoleni z nich jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 tak trzymaja , jestem zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Mam jeszcze pytanie, jakie śruby pasują do terminali w ogniwach Liitokala 90Ah, M6, M8 czy inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 M6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dziurban Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) M6U mnie jest M4 w 90ah, w 75ah miałem M6 Edytowane 15 Czerwca 2020 przez dziurban 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
godski
Jedziemy.
1. Kupujemy 4 cele, markowe np.
https://pl.aliexpress.com/item/33056748618.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.37a35c0fWwrtU0
Łączymy je szeregowo i wkładamy do pojemnika
2. Teraz musimy to czymś połączyć.
Gdzie kupię takie łączniki ze śrubami ?
Jak uda nam się kupić łączniki to skręcamy to wszystko i wkładamy do pudła.
3. Doklejamy do tego BMS.
Jaki model wybrać i jak to połączyć z zespolonymi celami ? Zakładamy 12 V i 75Ah.
Proszę o linki i łopatologiczne schematy.
4. Na koniec ładowarka - pewnie 7-10A wystarczy. Proszę o linki.
To wszystko ?
Edytowane przez godskiOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
39
32
15
14
Popularne dni
23 Paź
23
22 Paź
21
14 Lut
21
31 Mar
10
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 39 odpowiedzi
mirkor 32 odpowiedzi
crizz100 15 odpowiedzi
godski 14 odpowiedzi
Popularne dni
23 Paź 2019
23 odpowiedzi
22 Paź 2019
21 odpowiedzi
14 Lut 2020
21 odpowiedzi
31 Mar 2020
10 odpowiedzi
Popularne posty
godski
Jedziemy. 1. Kupujemy 4 cele, markowe np. https://pl.aliexpress.com/item/33056748618.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.37a35c0fWwrtU0 Łączymy je szeregowo i wkładamy do pojemnika 2. Teraz musim
godski
Nie o oszczędność tutaj chodzi, jak komputer złożyłem to akumulatora nie złożę? Takie małe wyzwanie.
padmix
Odkopię temat i podsumuję krótko budowę swojej baterii lifepo4. Ogniwa Calb 125Ah grade A zamówione na aliexpress z kuponami zniżkowymi - 753,39 zł bez żadnych dopłat (szły prawie dwa miesiące). htt
Opublikowane grafiki
246 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi