pawelwks Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Cześć, mam na imię Paweł, wracam do spiningu po 3 sezonach przerwy i na rozgrzewkę zabieram się za UL. Kijek mam ale szukam niedrogiego kręciołka do ultralighta (wielkość 1000 - myslę ?źe będzie odpowiednia choć 2000 chyba tez da radę) na kołowrotkach nie znam sie kompletnie bo zawsze bazowałem na opinii znajomych albo sprzedawc?łw i kończyłem z kręćkiem za 300-400zł albo ...shimano catana Ale wydaje mi się ze do ultralighta nie potrzebuje bardzo mocnej konstrukcji - będę przeciez łowił lekko. Za to chciałbym mieć coś więcej ni?ź te marne 2-3 ło?źyska bo czasem zało?źę woblera lub trok i będe musiał u?źywać tego kołowrotka . Co do trwałości og?łlnej - niech pokręci ten sezon. Znalazłem kilka tańszych modeli w internecie, opłaca się kupić kt?łryś z nich? Trabucco Asahi FCX FD 1000Cormoran Corcast 8PiF 2000Mikado Mikazuki 1006 FD chyba jednorazowy ale ma płytka szpulkę <3 i na okonia wystarczy i tylko niewiem czy sie takie coś kręciCormoran UL-GT 5PiF j.wCORMORAN BULL FIGHTER 5AiF 1500 j.w ale bez płytkiej szpulki ten mnie ciekawi:ROZEMEIJER XPERT FTR 200 na zagranicznych stronach cena 70 ojro a na allegro za 140zł. Podr?łba? Co sądzicie o tym rozemeijerze? i o pozostałych, da się coś z tego wybrac sensownego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Z moich doświadczeń wynika, ?źe lepiej jest nabywać sprawdzone konstrukcje. Wynika tak?źe, ?źe tanie modele z koncernu Daiwa/Cormoran to tragiczny wyb?łr. Ze swojej strony polecić mogę zdecydowanie wszelkie Okumy.Miałem doświadczenia szczeg?łlnie z tańszymi modelami. Avenger był u mnie kilka lat i ciągle słu?źy młodemu kuzynowi. Kolega Henryk, destroyer kołowrotkowy, nie zdołał w ciągu sezonu unicestwić ani jednej Safiny i to w wersji podstawowej nie Pro. Uwierzcie, niszczył ju?ź w ciągu roku kołowrotki mające o niebo lepsze parametry (przynajmniej na papierze). Kolejnym przykładem trwałości niech?źe będzie niemal 14-letnia Okuma Chaser. Kołowrotek, kupiony w latach 90', za psie pieniądze a działa do dziś. Smarowałem go w ramach treningu przed godziną. Pracuje ciągle tak samo, przekładnia wymagała tylko jednej podkładki i to baaardzo cieniutkiej, ło?źyska w świetnym stanie, gniazda nie rozjechane. Tylko lakier pozdzierany. Tyrał ten kołowrotek niemiłosiernie. I będzie pracował dalej! Zamierzam go przypiąć do feedera. A ?źe nie łowię na codzień w ten spos?łb to i taki sprzęt mi wystarczy...Popytaj jeszcze o Spro Passion. Wszyscy zachwalają...PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/shimano-super-x-1000gt-nowy-legenda-i22574 13585.htmlI masz na lata z hamulcem walki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Nie wiem co kolega rozumie prze Ultra Light, ale GT 1000 wa?źyło chyba coś około 270g, a to ju?ź trudno nazwać UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A ja ju?ź miałem zakupić shimano Exage1000 wa?źy chyba 220-230g za ok 300zł, ale napataczyła się Stelcia 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Obejrzyj Spro Passion, rozmiar 710 lub 720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Nie wiem co kolega rozumie prze Ultra Light, ale GT 1000 wa?źyło chyba coś około 270g, a to ju?ź trudno nazwać UL Trwała konstrukcja na lata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 pewnie nie ten przdzial cenowy, ale mam do odstapienia shimano biomaster '08 w rozmiarze 1000 ... trzy razy w uchwycie i raz probnie lowiony, czyli praktycznie nowy ... jezeli jestes zainteresowany, to prosze o priw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi