Skocz do zawartości

Kochane PZW.

De'Ptak

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę to nie za nasze pieniądze a z dotacji UE

Tia bo ułe kasę bierze z kosmosu ...

Ponadto nawet gdyby ta kasa była z kosmosu to i tak na zarybianie nie poszła ????

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

I co tu jest oburzającego ?

Jeśli już chcecie tropić rzeczy naprawdę złe, o skali marnotrawstwa bez porównania większej, dziejące się powszechnie w kołach - wg życzenia członków - kół martwych albo wirtualnych - przyjrzyjcie się wydatkowaniu tzw odpisu.. :)  

• Like 1

Hmmm.... tzn. jak odłowią karpia ze stawu to mają go do sklepu taczką transportować czy może rikszą?

Ludzie dajcie sobie na wstrzymanie. Mój kolega ponad 20 lat przepracował w PZW jako ichtiolog. Ze 2 lata temu ulało mu się i się zwolnił. Miał dość słuchania durnot wygłaszanych przez wędkarzy. Pracuje 8 godzin. Lepiej zarabia. Różnica jest taka że nowy ichtiolog uczy się swojego fachu.... I nie zawsze mu wszystko wychodzi. Normalka. Za tą naukę płaci woda i ryby. Czyli my.

• Like 9

Mysha weryfikowałeś kiedykolwiek "naukowe" wywody owego ichtiologa ? Ujmę to tak. Rozmowa z ichtiologem zwłaszcza z PZW to tak jakbyś rozmawiał z rolnikiem o uprawie pola. Zasiać, zebrać plon za 2 lata itd... Mam nadzieję że rozumiesz o

co mi chodzi.

• Like 3

Kozi tu nie chodzi o rozwalanie. Niech po prostu przestaną robić nas w konia. Za naszą kasę. Małą to małą ale zawsze naszą. Nie mam nic przeciwko wprowadzaniu dodatkowych opłat za łowienie na zbiornikach z największą presją. Pod warunkiem że nie będzie na nich siatek. Hm może jesteś z tych co uważają obecne opłaty PZW za drakońsko wysokie ??

Nie uważam aby opłaty za wędkowanie były obecnie wysokie biorąc pod uwagę ile mamy dostępnych akwenów w każdym okręgu. Są wody gorsze lepsze cudów nie ma, ale to też po częsci wina wędkarzy. W moim okręgu siaty to rzadkość zarybienia są, ale jakoś ryb (drapieżników) nie widać.

Edytowane przez Kozi
  • Like 1

Nie jestem specjalistą od Ośrodka w Wierzbicy. Nie byłem na nim. Nie wybieram się na ZZ, ale spróbuję podsumować:

- Agregat prądotwórczy. Chyba każdy wie, że czasami zdarza się awaria zasilania. Niestety np. na wylęgarni lub w czasie przechowywania materiału zarybieniowego działają sprężarki dostarczające tlen lub pompy pompujące wodę. Wszystko to jest uzależnione od prądu. Awaria i mamy po balu.

-Z tego co wiem to OM PZW sprzedaje rybę. Głownie karpia (hodowanego np. w Zatorach). Trzeba to jakoś przewieźć. Niestety w Polsce wciąż ludzie lubią zabić sami karpika na święta.

- Kolega De'Ptak wyraził też przypuszczenie, że by znaleźć pracę na stanowisku kierowcy trzeba być "szwagrem lokalnego notabla PZW". Drogi kolego, mam kilku znajomych mających firmy transportowe. Jeśli ktoś ma uprawnienia załatwię mu pracę od ręki. Nie musi być moim szwagrem  :) .

• Like 5

- Kolega De'Ptak wyraził też przypuszczenie, że by znaleźć pracę na stanowisku kierowcy trzeba być "szwagrem lokalnego notabla PZW". Drogi kolego, mam kilku znajomych mających firmy transportowe. Jeśli ktoś ma uprawnienia załatwię mu pracę od ręki. Nie musi być moim szwagrem  :) .

Ja mam uprawnienia i nie jeżdżę ciężarówką ..., a dlaczego to większość kierowców zapewne obecnych na tym forum odpowie.