Wudarek Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Witam, Interesuję mnie wędka pod okoniowy twitch - oczywiscie z pazurem . Cos najlepiej 2-10 2-12g dwusklad do 2m. Znacie moze Panowie (ewentualnie Panie ) jakis taki kijek seryjny ? Sparowany bedzie z aldebaran bfs xg i szpulą Availa. Dodatkowo mozecie polecic jakies woblerki pod twitcha okoniowego . Z góry dzieki za odp i zapraszam do wyrażania swoich opinii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 U mnie taki zestaw to tbc71mf i steez svtw 1016,a twichowy arsenał to głównie trick dartery80sp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Zerknij na Lureleader Natural Heart, 1.98m i 2-10g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipis Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem kijka ze stajni Megabass z serii Hyuga model 64L,cudowny kijek w takich właśnie parametrach do szarpania wobków i agresywnego opadu edit:przeoczyłem że jednoskład,oczywiście kijek produkowany w dwóch wersjach Edytowane 5 Listopada 2019 przez Hipis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Ja tam do twicza używam szklakow i jestem zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Megabass hyuga, shimano expride, a z budżetowych fajnie łowilo mi się powermeshem do 10. Edytowane 5 Listopada 2019 przez dekosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Dzięki śliczne za wszystkie podpowiedzi i czekam na wiecej propozycji . Podpytam jeszcze, czy te wędki dobrze ładują sie przy wagach 2-3g ? i jak wyglada ich ugiecie ? interesuje mnie głębokie pod rybą ale zeby nie klekal przy podszarpywaniu . Oraz dlugosc dolnika, przyzwyczailem sie do rzutów jedną ręka i krótkich dolnikow i przy tym chcialbym pozostac . Obecnie TEORETYCZNIE pod twitcha mam Fenwicka elitetech smallmouth 3-18 w jednym skladzie ale jak dla mnie to on jest zbyt pałowaty. Jezeli ktos reflektowalby na zamiane za niego to tez chetnie mozemy pogadac . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) Nie znam wędki do tłicza co się od 2 gram ładuje, ale pewnie mało jeszcze widziałem ???? Edytowane 6 Listopada 2019 przez Sławek Nikt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 A ja szukam wędki pod pstrągowy twitching. W oko wpadł mi Major Craft Troutino TTS-B4102UL. Łowię na ciut większej rzece, więc potrzebuję rzucać woblerem twitchowym na 15-20m. Będę śmigać typowymi twitchami, ale byłoby miło gdyby kij uciągnął jakiś woblerek pod prąd. Docelowe ryby mają być dość duże (50+) Jest sens zaopatrzyć się w taką szpadę? Chcę go sparować z MGX'em z tuningową szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Nie znam wędki do tłicza co się od 2 gram ładuje, ale pewnie mało jeszcze widziałem Bardzo mozliwe, ze takiego nie ma ale moze akurat na forum jest ktos kto taki zna, dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Sławek jest . Aż sam się musiałem przekonać i się da. Mój najbardziej uniwersalny kij czyli shobu nagai uzbrojony spiralne w torzajty. Rzuca ponad 20 metrów buffetem 43s (2,4g) i niema problemu z większą sztuką. Przetestowany na sumie 110 . Rzadko łowię tak lekko u mnie działa głównie jako sandaczówka do 15 gram. Jakbyś chciał rzucić okiem lub buffetem zapraszam do Mińska 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Sławek jest . Aż sam się musiałem przekonać i się da. Mój najbardziej uniwersalny kij czyli shobu nagai uzbrojony spiralne w torzajty. Rzuca ponad 20 metrów buffetem 43s (2,4g) i niema problemu z większą sztuką. Przetestowany na sumie 110 . Rzadko łowię tak lekko u mnie działa głównie jako sandaczówka do 15 gram. Jakbyś chciał rzucić okiem lub buffetem zapraszam do Mińska Z chęcią zobaczę ten kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) Miłem te shobu , z tackle24.de i za długo u mnie nie zagościła oglnie jak ciężki, Dziwny do łowienia dużych ryby na małe przynęty do tego dość tępy w odbiorze jak na sandacza , góra to pod 20g ubranie w delfina i delte Edytowane 10 Listopada 2019 przez Tu nie ma ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Wszystko jest subiektywne. Ten Veloce RV (14 g., 14 lb) na którego masz ochotę - i tak go nie sprzedam - dla mnie średnio nadaje się pod twitcha. Przez sprzedającego opisany był jako wędzisko, które podoła 20 g przynętom. Ja już przy 15 zaczynam czuć dyskomfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor86 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 A ja szukam blanku pod twitching szczupokowy, żeby ogarniał już od wabików 10gr i nie kucał przy balisongu 130sp (24gr)co możecie polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Blanku nie polecę ale jakbyś gdzieś dopadł to:http://team-rapa.pl/sklep/produkt/veloce-neo-cast-69mh-brak/to miałbyś problem z głowy,oczywiście jeśli akceptujesz jednoskładowość i długość.Miałem,sprzedałem,żałuję jak w zasadzie każdego sprzedanego kija . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Ale jest następca, Graphiteleader Veloce RV GLVRC, np ten https://www.bait.lt/meskeres/graphiteleader-veloce-rv-glvrc-69mh.html?___store=english&___from_store=default 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Tak,wiem.Parametry ma w zasadzie identyczne jak poprzednik ale w rękach go nie miałem i nie wiem czy pracuje tak samo.Jeśli tak,to pięknie się nada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 A ja szukam blanku pod twitching szczupokowy, żeby ogarniał już od wabików 10gr i nie kucał przy balisongu 130sp (24gr)co możecie polecić??Piękny pod sandacza ale i do twitcha rewelkaEVER GREEN KALEIDO INSPIRARE “BLACK RAVEN” TKIC-66MH-BK6’6” (198cm) 1/4 – 3/4 oz. (7-21gr) 8-16 Lb 117gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Mam taki na sprzedaż. Megabass orochi f4 65x4 oneten. Genialny kij pod twichaA ja szukam blanku pod twitching szczupokowy, żeby ogarniał już od wabików 10gr i nie kucał przy balisongu 130sp (24gr)co możecie polecić??????[emoji476] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) Mam taki na sprzedaż. Megabass orochi f4 65x4 oneten. Genialny kij pod twicha [emoji476]O.... I to jest kij do Twitch-a sandaczowego. Edytowane 18 Grudnia 2019 przez kondzio 77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor86 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Mam taki na sprzedaż. Megabass orochi f4 65x4 oneten. Genialny kij pod twicha????[emoji476]Jaka cena ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) A ja szukam blanku pod twitching szczupokowy, żeby ogarniał już od wabików 10gr i nie kucał przy balisongu 130sp (24gr)co możecie polecić??Tak jak pisali we wcześniejszych postach koledzy Kondzio77 i Yamakato: Megabass Orochi F4-65X4 ONETEN STICK- to genialny kij do twitchingu.Type: BaitcastingLength: 6’ 5”Power: F4 (Medium)Taper: RegularLure Weight: ¼ – ¾ oz.Line: 8 – 20lb.Kij ten został specjalnie opracowany do przynęt typu jerkbait - kultowego już modelu Megabass Vision Oneten.O ile mi wiadomo, kij w tej wersji blanku nie jest już produkowany. Opisany jest do 21 g, ale spokojnie ogarnie znacznie więcej. (Na przykład Deps Balisong 130SP, o którym wspominałeś).To kij nie tylko do przynęt minnow, ale również do 'top water'.To super wędka i jeśli masz możliwość zakupu jej, to naprawdę polecam! Jego następca to kij o takich samych parametrach, lecz zbudowany na innym blanku ( z wieloosiową warstwą włókien metalowych, które układane są pod kątem 47 stopni w układzie trójwarstwowym - kabt(X47-ASL Metal Fiber Blanks)Nazwa tego modelu to:Megabass Orochi XXX F4-65K Oneten Stickhttps://www.megabass.co.jp/site/information/orochixxx_sp/ Edytowane 20 Grudnia 2019 przez Jake 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Jakby ktoś chciał to mam z tej serii black elseil II i chimere mogę sprzedać Edytowane 21 Grudnia 2019 przez AAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Tak jak pisali we wcześniejszych postach koledzy Kondzio77 i Yamakato: Megabass Orochi F4-65X4 ONETEN STICK- to genialny kij do twitchingu.Type: BaitcastingLength: 6’ 5”Power: F4 (Medium)Taper: RegularLure Weight: ¼ – ¾ oz.Line: 8 – 20lb.Kij ten został specjalnie opracowany do przynęt typu jerkbait - kultowego już modelu Megabass Vision Oneten.O ile mi wiadomo, kij w tej wersji blanku nie jest już produkowany. Opisany jest do 21 g, ale spokojnie ogarnie znacznie więcej. (Na przykład Deps Balisong 130SP, o którym wspominałeś).To kij nie tylko do przynęt minnow, ale również do 'top water'.To super wędka i jeśli masz możliwość zakupu jej, to naprawdę polecam! Jego następca to kij o takich samych parametrach, lecz zbudowany na innym blanku ( z wieloosiową warstwą włókien metalowych, które układane są pod kątem 47 stopni w układzie trójwarstwowym - kabt(X47-ASL Metal Fiber Blanks)Nazwa tego modelu to:Megabass Orochi XXX F4-65K Oneten Stickhttps://www.megabass.co.jp/site/information/orochixxx_sp/ Bardzo idealny opis. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi